merhaba arkadaşlar,ben bu sene üniversite sınavına giricem.Martta sanırım ygs ve 6 ayım var.Ben meslek lisesinde eşit ağırlık okuyorum.Ama eşit ağırlık dersleri görmüyoruz.Matematik,fizik,kimya vs. sayısal dersleri görmedim.Ünivde sözel bölüm radyo tv yada sinema tv düşünüyorum.Ben ygs5 oluyorum şuan eşit ağırlık olduğum için.Ygs4 sözel bölümler oluyormuş.Mesela örnek veriyorum ben eşit ağırlıkta 412 puan yaptım diyelim, sözel olarak girmiş olsam o kadar soru yapsam puanım 437 oluyormuş puan hesaplamadan gördüm bunuda.Bu senenin sorularını çözmüştüm.Yani sormak istediğim ben eşit ağırlıktan sözele geçerken 437 puanımı alıyorum? yoksa eşit ağırlık puanı 412ylemi tercih yapıyorum?
birde kafama takılan bir soru daha var...Ygs girdikten sonra lys sınavları var ben sosyal,edebiyat,coğrafya sınavına girmeyi düşünüyorum eğer barajı geçersem.O sınavlara girdiğim içinde toplam 3 sınavın ortalamasımı benim tercih puanım oluyor?
Çevremden kimse cevaplayamadı bunu.Okuldaki hocalarda kesin net cevaplar veremiyor..Aranızda öğretmen yada öğrenciler varsa cevaplarsa sevinirim.....
teşekkür ediyorum arkadaşlar ilginiz için :) sagopam aydınlattın beni teşekkür ederim
hayalim haklısın sorunun dibine inmem lazım biran önce sarılmam lazım fazlasıyla derslere insallah yapıcam ...
almindago demek istediğim ben ygs 5 oluyorum eşit ağırlık okuduğum için puan hesaplamada ygs 5 ile örneğin 70 soru yapsam 300 puan alsam.
ygs4 olarak girip 70 soru yapıp 340 falan alınıyor bunun gibi yani puanlar ygs türüne göre değişiyor soru sayısı aynı olduğu halde .bende bölüm seçerken ygs5 puanıylamı tercih edicem diye merak ettim yg4le puan dahada yüksek oluyor çünkü.
ama çok saçma değilmi meslek lisesinde meslek dersi görülüyor matematik hiç görülmüyor ve eşit ağırlık bölüm oluyor hemde sözel dersler fazlayken ben çözemedim bu eğitim sistemini ne kadar saçma.....sinirlerim bozuldu valla
hayır düşünmüyorum.Dershane fiyatları 3.5-4milyar nerdeyse en iyilerine gitmek istersen o kadar para veriyorsun bendeki mantıkta şu ilk senede barajı geçip devlet tutturamadım diyelim 1 sene hazırlık yapacağıma dershane ücretinin üzerine eklerim özelde okurum ama devlette okumak ayrıcalık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?