- 20 Ağustos 2011
- 6.390
- 980
- 398
merhaba arkadaşlar,ben bu sene üniversite sınavına giricem.Martta sanırım ygs ve 6 ayım var.Ben meslek lisesinde eşit ağırlık okuyorum.Ama eşit ağırlık dersleri görmüyoruz.Matematik,fizik,kimya vs. sayısal dersleri görmedim.Ünivde sözel bölüm radyo tv yada sinema tv düşünüyorum.Ben ygs5 oluyorum şuan eşit ağırlık olduğum için.Ygs4 sözel bölümler oluyormuş.Mesela örnek veriyorum ben eşit ağırlıkta 412 puan yaptım diyelim, sözel olarak girmiş olsam o kadar soru yapsam puanım 437 oluyormuş puan hesaplamadan gördüm bunuda.Bu senenin sorularını çözmüştüm.Yani sormak istediğim ben eşit ağırlıktan sözele geçerken 437 puanımı alıyorum? yoksa eşit ağırlık puanı 412ylemi tercih yapıyorum?
birde kafama takılan bir soru daha var...Ygs girdikten sonra lys sınavları var ben sosyal,edebiyat,coğrafya sınavına girmeyi düşünüyorum eğer barajı geçersem.O sınavlara girdiğim içinde toplam 3 sınavın ortalamasımı benim tercih puanım oluyor?
Çevremden kimse cevaplayamadı bunu.Okuldaki hocalarda kesin net cevaplar veremiyor..Aranızda öğretmen yada öğrenciler varsa cevaplarsa sevinirim.....
birde kafama takılan bir soru daha var...Ygs girdikten sonra lys sınavları var ben sosyal,edebiyat,coğrafya sınavına girmeyi düşünüyorum eğer barajı geçersem.O sınavlara girdiğim içinde toplam 3 sınavın ortalamasımı benim tercih puanım oluyor?
Çevremden kimse cevaplayamadı bunu.Okuldaki hocalarda kesin net cevaplar veremiyor..Aranızda öğretmen yada öğrenciler varsa cevaplarsa sevinirim.....