- Konu Sahibi GazozGofret
-
Şimdiden bu kadar stres yapma sakın daha zamanın var verimli değerlendirirsen nereyi istersen orası olur korkma.
Sana yaz çalışması hakkında tüyolar vermiştim sanırım tekrarlayayım,önce iyi bildiğin derslerle başla ve mat1'i de aradan çıkarmaya bak.
Sorunun mat2.ve geometri ise onları yaz sonuna sakla yazı en iyi bildiğin dersleri tekrar etmekle değerlendir.
Yaz sonunda da o derslerden sadece soru çözmeye pekiştirmeye çalış.
Düşünsene yaz boyunca bitirebildiğin kadar konu bitirirsen(sözellerde sıkıntın yoksa sözellere çalış) bütün dönem onlarla ilgili sadece soru çözersen bilmediğin hiçbişey kalmaz.
Okul başladığı zaman son sınıf konularını derslerle paralel götürmeye çalış son zamanlara bırakırsan çalışmayı(özellikle mat) kesinlikle yetişmez zaten lys1'de 20-25 soru türev-integral konularıdır bunları derslerle birlikte hocandan öğrenmezsen sıkıntı yaşarsın.
Soracağın bişey varsa sorabilirsin şimdilik aklıma gelenler bunlar :)
ben de seneye sınava gircem şimdi sayısal calısıyorum mat1 mat2 geo kimya biyo calısıyorum cünkü sözellere calısırsam unuturum hafızam çok zayıf edebiyat dil anlatımım iyi onlara sınava yakın calısıcam ama en cok coğrafyadan korkuyorum :84: ayrıca ygs ocakta olucak diyolar bi bilginiz var mı bu konuda?
canım şimdiden bu kadar stres yapmana gerek yok
bak ne kadar bilinçli bir öğrencisin eksiklerini biliyorsun ve çözüm arıyorsun
ben şu an ünv. okuyorum sınava hazırlanırken yaptıgım dogrular ve yanlıslar vardı
öncelikle en dogru yaptıgım sey matematıgı sevmem ve dershane hocalarımın pesınde kosturarak sureklı soru cozmeye calısmamdı:)
en buyuk yanlısım tarih gibi sözel derslere yeterince önem vermememdi
kendine calısma programı yap mesela matematıkten eksıgın varmıs konuları ayır sıra sıra bitirmeye calıs
hocalarınla ırtıbatı hıc kesme her yakaladıgın yerde sorular sor oğrenmeye calıs
bırde en buyuk tavsıyem cıkmıs sorulara ıyı bak cunku benzer sorular cıkma olasılıgı yuksek oluyor
stres yapmana gerek yok eger yeterınce calısırsan Allah karsılıgını verir
hem üniversiteye baslayınca göreceksin o kadarda abartılacak bir sey yokmus :)
kendine güven asla yapamam deme bilmediklerinin üstüne git bi konuyu anlamıyorsan gerekirse 10 kere oku
kazananların senden farkı yok ama tabı calısman lazım bu seneyi güzelce değerlendir
BEN FİNALLERE CALISTIGIM KADAR UNIVERSITEYE HAZIRLANSAYDIM TIBBI BİLE KAZANIRDIM:)
yani 1 sene calıs 4 sene yat:)
kazananların senden farkı yok ama tabı calısman lazım bu seneyi güzelce değerlendir
sonra da inşallah kazanırsın ama şimdiden bunları yazıyorsan kazanacağını düşünüyorum
bende bu sene sınava girdim.cnm bak stres sana zarardan başka hiçbişey getirmeyecek.bnm ygs puanım 277 lys mat.sınavından 73 netim var fendende 80 küsür netim var.ygs de öyle stres yapmıştımki.kalbim sıkışmıştı,soruları çözerken elim,ayağım titriyordu.ve hiç yapmadığım kadar düşük bi puan almıştım.herşey olacağına varır sen elinden geleni yaptıktan sonra strese girmene hiç gerek yok.yazında çalış ama çok abartılı çalışma en çok çalışman gereken dönemde sıkılabiirsin.şimdiden başarılar tatlım:)
Bnde seneye grecem sınva bşladm yvş yvş.. Kedne bi progrm yap blli saatler mesela bn akşam çalşmayı tech edyrm dha gzl olyor sanada tavsye edermAnladığım kdryla eştağrlık öğrencisisin daha ii mat 1-2 yi btrsen ztn sözlleri yaparsn yani inşllh yprsn xD Aslnda benm korkmam lazm sayısal öğrencsym bide fen var =) Allah yardımcımız olsn ne dieim xD
canım sana bravo diyorum öncelikle lys başarın için
tavsiyelerin için de teşekkür ederim :92:
o kadar öss dgs kpss falan filan sınavına girdim ve 2 üniversite bitirdim şimdi bu sınava bir daha girdim ama gelecek kaygısı değişmiyor insanda çünkü üniversite ne kadar okursan oku iş yok :S
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?