• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sınav stresi, gelecek kaygısı, ne istediğimi bilmiyorum ...

GazozGofret

Moonlight Sonata...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2008
4.164
1.938
248
İstanbul
merhabalar kızlar . seneye sınava gireceğim. ama şuan nereden hangi konudan başlayacağımı bilmiyorum. bu yazı iyi değerlendirmem gerek ama nasıl bir program yapmalıyım bi fikrim yok yani eksiğim sadece matemetikten var birde divan edebiyatını tekrar etmeliyim öğretmenlerimde cumhuriyet edebiyatına da çalışın bu yaz dediler. mat1 mat 2 ve divan ed. ile cumhuriyet ed. çalışmayı düşünüyorum bu yaz ama nasıl bi program yapmalıyım günde kaç saat ... bunlar soru işareti kafamda deneyimli olanlar yardım edebilir mi ? dersanem 15 ağustosta başlıyor bu arada...

sınav sürekli rüyama giriyor. haftada en az bir kere sınav oluyorum rüyamda :1: ya kendime güvenip şu stresi yenmek istiyorum rahat kafayla çalışırsam daha çok verim alabilirim bunun farkındayım.

öte yandan ne istediğim konusunda kafam sürekli karışıyor. kesin bişey var sosyoloji ve psikoloji çok istiyorum ama olmazsa diyorum ki okul öncesi öğr. mi yazsam .. sonra tekrar vazgeçiyorum sınıf öğr. yada pdr diyorum yani bi türlü karar veremiyorum tam hedefimi oluşturdum diyorum hoooop kafam gene karışıyor. çıkmazdayım anlayacağınız ...

Son düzenleme:
Konu içeriği nedeniyle "Üniversite" başlığına taşındı.
Lütfen konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açalım.

en yüksek hedefini belirle, ona göre çalış.1 sene sıkı çalışmayla halledilir, sonra hiç istemediğin bir bölümde okursun bir de şansına hiç kafa dengin olmayan arkadaşlar edinirsin 4 senen cehennem olur. sınav senin hayatın diyorum malesef ülkemizde böyle ama bir sene sıkı çalışmayla halledilir. sene başında denemelerde barajın üstüne zar zor çıkan arkadaşım i.ü. hukuk kazandı yani 50 puana kadar arttırdı puanını.

cevap için teşekkürler... benim kafamı karıştıran konu şu yaz tatilini nasıl değerlendireceğim :44:

Şimdiden bu kadar stres yapma sakın daha zamanın var verimli değerlendirirsen nereyi istersen orası olur korkma.
Sana yaz çalışması hakkında tüyolar vermiştim sanırım tekrarlayayım,önce iyi bildiğin derslerle başla ve mat1'i de aradan çıkarmaya bak.
Sorunun mat2.ve geometri ise onları yaz sonuna sakla yazı en iyi bildiğin dersleri tekrar etmekle değerlendir.
Yaz sonunda da o derslerden sadece soru çözmeye pekiştirmeye çalış.
Düşünsene yaz boyunca bitirebildiğin kadar konu bitirirsen(sözellerde sıkıntın yoksa sözellere çalış) bütün dönem onlarla ilgili sadece soru çözersen bilmediğin hiçbişey kalmaz.
Okul başladığı zaman son sınıf konularını derslerle paralel götürmeye çalış son zamanlara bırakırsan çalışmayı(özellikle mat) kesinlikle yetişmez zaten lys1'de 20-25 soru türev-integral konularıdır bunları derslerle birlikte hocandan öğrenmezsen sıkıntı yaşarsın.
Soracağın bişey varsa sorabilirsin şimdilik aklıma gelenler bunlar :)

merhaba herkese. bende seneye sınava gireceğim. mat 1 de eksiğim olduğu için mat1 çalışıyorum. ondaki eskisikliklerimi gideriyorum. onunla paralel olarak bazen tarih edebiyat çalışıyorum. sözelle ilgili problemim yok sadece soru çözüyorum. mat 1 bitikten sonra karışık olarak çalışacağım. umarım yetişir :52:

Şimdiden bu kadar stres yapma sakın daha zamanın var verimli değerlendirirsen nereyi istersen orası olur korkma.
Sana yaz çalışması hakkında tüyolar vermiştim sanırım tekrarlayayım,önce iyi bildiğin derslerle başla ve mat1'i de aradan çıkarmaya bak.
Sorunun mat2.ve geometri ise onları yaz sonuna sakla yazı en iyi bildiğin dersleri tekrar etmekle değerlendir.
Yaz sonunda da o derslerden sadece soru çözmeye pekiştirmeye çalış.
Düşünsene yaz boyunca bitirebildiğin kadar konu bitirirsen(sözellerde sıkıntın yoksa sözellere çalış) bütün dönem onlarla ilgili sadece soru çözersen bilmediğin hiçbişey kalmaz.
Okul başladığı zaman son sınıf konularını derslerle paralel götürmeye çalış son zamanlara bırakırsan çalışmayı(özellikle mat) kesinlikle yetişmez zaten lys1'de 20-25 soru türev-integral konularıdır bunları derslerle birlikte hocandan öğrenmezsen sıkıntı yaşarsın.
Soracağın bişey varsa sorabilirsin şimdilik aklıma gelenler bunlar :)

teşekkür ederim canım.

şu bir yıl geçsin hemen istiyorum ...

ben yazın geometriyi bitirmiştim, severim de zaten, bulmaca gibi gelir bana, eğlene eğlene çözmüştüm
şunu unutma, dersane başladığı andan itibaren sıkı bir tempo var, bu yüzden yazın kendini çok sıkarsan sınav tarihi gelmeden pes eder bırakırsın
bu yüzden sevdiğin dersten başlayıp sıkılmadan azar azar çalışmak, bi yandan da tatilin tadını çıkarmak en güzeli

ben de seneye sınava gircem şimdi sayısal calısıyorum mat1 mat2 geo kimya biyo calısıyorum cünkü sözellere calısırsam unuturum hafızam çok zayıf edebiyat dil anlatımım iyi onlara sınava yakın calısıcam ama en cok coğrafyadan korkuyorum :84: ayrıca ygs ocakta olucak diyolar bi bilginiz var mı bu konuda?

canım şimdiden bu kadar stres yapmana gerek yok
bak ne kadar bilinçli bir öğrencisin eksiklerini biliyorsun ve çözüm arıyorsun
ben şu an ünv. okuyorum sınava hazırlanırken yaptıgım dogrular ve yanlıslar vardı
öncelikle en dogru yaptıgım sey matematıgı sevmem ve dershane hocalarımın pesınde kosturarak sureklı soru cozmeye calısmamdı:)
en buyuk yanlısım tarih gibi sözel derslere yeterince önem vermememdi
kendine calısma programı yap mesela matematıkten eksıgın varmıs konuları ayır sıra sıra bitirmeye calıs
hocalarınla ırtıbatı hıc kesme her yakaladıgın yerde sorular sor oğrenmeye calıs
bırde en buyuk tavsıyem cıkmıs sorulara ıyı bak cunku benzer sorular cıkma olasılıgı yuksek oluyor
stres yapmana gerek yok eger yeterınce calısırsan Allah karsılıgını verir
hem üniversiteye baslayınca göreceksin o kadarda abartılacak bir sey yokmus :)
kendine güven asla yapamam deme bilmediklerinin üstüne git bi konuyu anlamıyorsan gerekirse 10 kere oku
kazananların senden farkı yok ama tabı calısman lazım bu seneyi güzelce değerlendir
BEN FİNALLERE CALISTIGIM KADAR UNIVERSITEYE HAZIRLANSAYDIM TIBBI BİLE KAZANIRDIM:)
yani 1 sene calıs 4 sene yat:)
kazananların senden farkı yok ama tabı calısman lazım bu seneyi güzelce değerlendir
sonra da inşallah kazanırsın ama şimdiden bunları yazıyorsan kazanacağını düşünüyorum

bende bu sene sınava girdim.cnm bak stres sana zarardan başka hiçbişey getirmeyecek.bnm ygs puanım 277 lys mat.sınavından 73 netim var fendende 80 küsür netim var.ygs de öyle stres yapmıştımki.kalbim sıkışmıştı,soruları çözerken elim,ayağım titriyordu.ve hiç yapmadığım kadar düşük bi puan almıştım.herşey olacağına varır sen elinden geleni yaptıktan sonra strese girmene hiç gerek yok.yazında çalış ama çok abartılı çalışma en çok çalışman gereken dönemde sıkılabiirsin.şimdiden başarılar tatlım:)

ben de seneye sınava gircem şimdi sayısal calısıyorum mat1 mat2 geo kimya biyo calısıyorum cünkü sözellere calısırsam unuturum hafızam çok zayıf edebiyat dil anlatımım iyi onlara sınava yakın calısıcam ama en cok coğrafyadan korkuyorum :84: ayrıca ygs ocakta olucak diyolar bi bilginiz var mı bu konuda?

sınav tarihi hala muamma canım :44:

canım şimdiden bu kadar stres yapmana gerek yok
bak ne kadar bilinçli bir öğrencisin eksiklerini biliyorsun ve çözüm arıyorsun
ben şu an ünv. okuyorum sınava hazırlanırken yaptıgım dogrular ve yanlıslar vardı
öncelikle en dogru yaptıgım sey matematıgı sevmem ve dershane hocalarımın pesınde kosturarak sureklı soru cozmeye calısmamdı:)
en buyuk yanlısım tarih gibi sözel derslere yeterince önem vermememdi
kendine calısma programı yap mesela matematıkten eksıgın varmıs konuları ayır sıra sıra bitirmeye calıs
hocalarınla ırtıbatı hıc kesme her yakaladıgın yerde sorular sor oğrenmeye calıs
bırde en buyuk tavsıyem cıkmıs sorulara ıyı bak cunku benzer sorular cıkma olasılıgı yuksek oluyor
stres yapmana gerek yok eger yeterınce calısırsan Allah karsılıgını verir
hem üniversiteye baslayınca göreceksin o kadarda abartılacak bir sey yokmus :)
kendine güven asla yapamam deme bilmediklerinin üstüne git bi konuyu anlamıyorsan gerekirse 10 kere oku
BEN FİNALLERE CALISTIGIM KADAR UNIVERSITEYE HAZIRLANSAYDIM TIBBI BİLE KAZANIRDIM:)
yani 1 sene calıs 4 sene yat:)
sonra da inşallah kazanırsın ama şimdiden bunları yazıyorsan kazanacağını düşünüyorum

iyi dileklerin için çok teşekkürler :16: bu sene son kozlarımı kullanamlıyım :24:

bende bu sene sınava girdim.cnm bak stres sana zarardan başka hiçbişey getirmeyecek.bnm ygs puanım 277 lys mat.sınavından 73 netim var fendende 80 küsür netim var.ygs de öyle stres yapmıştımki.kalbim sıkışmıştı,soruları çözerken elim,ayağım titriyordu.ve hiç yapmadığım kadar düşük bi puan almıştım.herşey olacağına varır sen elinden geleni yaptıktan sonra strese girmene hiç gerek yok.yazında çalış ama çok abartılı çalışma en çok çalışman gereken dönemde sıkılabiirsin.şimdiden başarılar tatlım:)

canım sana bravo diyorum öncelikle lys başarın için :10: :46:
tavsiyelerin için de teşekkür ederim :92:

Bnde seneye grecem sınva bşladm yvş yvş.. Kedne bi progrm yap blli saatler mesela bn akşam çalşmayı tech edyrm dha gzl olyor sanada tavsye ederm ;) Anladığım kdryla eştağrlık öğrencisisin daha ii mat 1-2 yi btrsen ztn sözlleri yaparsn yani inşllh yprsn xD Aslnda benm korkmam lazm sayısal öğrencsym bide fen var =) Allah yardımcımız olsn ne dieim xD

Bnde seneye grecem sınva bşladm yvş yvş.. Kedne bi progrm yap blli saatler mesela bn akşam çalşmayı tech edyrm dha gzl olyor sanada tavsye ederm ;) Anladığım kdryla eştağrlık öğrencisisin daha ii mat 1-2 yi btrsen ztn sözlleri yaparsn yani inşllh yprsn xD Aslnda benm korkmam lazm sayısal öğrencsym bide fen var =) Allah yardımcımız olsn ne dieim xD

evet canım eşit ağırlıkçıyım.
Valla bu sene Allah yardımcımız olsun hakikaten daha dersanem bile başlamadı ama stresi yetiyor. :59:
inşallah sen de yaparsın canım :92:

canım sana bravo diyorum öncelikle lys başarın için :10: :46:
tavsiyelerin için de teşekkür ederim :92:

Ne demek cnm ya sakın bnm yaptığım gibi strese girme,şimdi kafamı duvardan duvara vuruyorum neden bu kadar sınavda heyecan yaptım diye ama zamanı geri alamıyoruz.bide bu dönemde söylenenlere sakın kulak asma.bak ben dönemin başında tıp istiyorum dediğimde herkes çok zor,bilmem kim tıp kazanmış da okulu bırakmış zor diye,biri kazanmışda kayıt yaptırmamış....liste böyle uzayıp gidiyordu.sen hedefini belirle,söylentilere kulak asma.çünkü kişi karşısındakinide kendisi gibi zanneder,şimdiden başarılar tatlım:)

o kadar öss dgs kpss falan filan sınavına girdim ve 2 üniversite bitirdim şimdi bu sınava bir daha girdim ama gelecek kaygısı değişmiyor insanda çünkü üniversite ne kadar okursan oku iş yok :S

Back