Sınav sorunu

Hayatmacerasi

Bazı şeyler buraya yazılmaz..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2015
760
2.627
Hayırlı günler herkese, herkesin sıkıntısı kendisine önemlidir ya benimki de öyle kiminize göre sıkıntı bile değildir belki ama ben bu durumdan rahatsızım. Bu konuda fikirlerinizi almak istiyorum. Liseden mezun oldum bikac yıl önce. Şuan universite sınavına hazirlaniyorum. Suana kadar sinava girdim gecmis yillarda da ama calismayi hep yarida birakmistim. Bu yıl başlarken kendime ve aileme bi söz verdim yarıda bırakmayacağım devam edecegim diye. Su ana kadar evde kendi imkanlarimla hazırlanmaya devam ettim. Özel ders ya da etüt yerleri gibi bi yere gitmiyorum ama dersleri anlama konusunda çok sıkıntım yok internetten dinliyorum bi şekilde hallediliyor. Ama bi yerden sonra artık çok sıkıldım masaya oturamiyorum calismak için, günlerim bomboş geçiyor. Motive olmak için ne yapabilirim, tekrar nasıl devam edebilirim? Bazen bırakmak istiyorum ne olursa olsun puanın yettiği bi bölüme giderim diyorum ama ileride yapacağım meslekte mutlu olmak istiyorum hayallerime ulaşmış olmak istiyorum. Geçmişteki basarisizliklarimdan dolayı ozguvenim pek yok. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim?
Saçma bi dert gibi görünebilir kiminize ama dediğim gibi benim icin önemli bi konu.

Saçma sapan bölümler var tabi puanı düşük açıkta kalmazsın ama geleceği olmayan bölümler, tam tempoyu arttırman gereken zamanda koyvermişsin işte en tehlikeli zamanlar çalıştıgını da unutursun , kütüphaneye falan git çalışan insanları görunce gaza gelirsin belki.

Dersanenin bana katkısı olmayacaktı ondan pek istemedim gitmek.
Bulunduğum yerde kütüphane yok sanırım kutuphanede çalışma gibi bi durumum yok su anda. Evet çalışmanın artması gereken zamanda ben tamamen bırakıyorum neredeyse bunca zamanın emeği boşa gidecek. Hedefim hayalim var ama çok uzağım şimdi ona. Sağlık alanı istiyorum. İstediğim okullara hatta orada okuyan öğrencilerin yazılarına videolarina hepsine baktım. Aklıma gelecek her şeyi yaptım ama bi yerden sonra devam edemiyorum. Tamamen biraksamda ilerde istemediğim bi ışte çalışınca pisman olacağım bunun farkındayım ama su anki durumumuza duzeltemiyorum. :/

geçen yıllarda yaşadığın hayal kırıklıklarını düşünerek çalış.
yapacaksın başka çaren yok...

Şu anda üniversite kazanmak çok kolay her il de bir üniversite var. Fakat doğru düzgün bir bölüm olmadıktan sonra aöf den okuyun hem güzel bölümler var hem de başka şehirde okuyup boşa masraf yapmamış olursunuz.
Bunun geçici bir dönem olduğunu unutmayın 6 ay sonra hepsi bitmiş olacak. Sıkıldığınızda sevdiğiniz dersleri çalışın iyi olduğunuz konulardan soru çözün keyfiniz yerine gelsin.

Hayal kırıklıklarını düşününce bende ters etki yapiyor yada ailemin verdiği emekleri düşününce. İyice kötü oluyorum onların emeklerini boşa çıkarmış gibi hissediyorum kendimi.
Kütüphane yok bulunduğum yerde buraya yeni taşındım zaten.
Evet biliyorum üniversite kazanmak kolay ama ben herhangi bir bolum değil istediğim bölümü okumak istiyorum sağlık alanıGeçen bi hoca ile konuşma arasında bana ( tip dış hekimligi) ama derslerdeki performansimla su anki durumumla bu pekte mümkün degil. @ivo başarının sırrı nedir :) aslında liseye kadar bende derslerde iyiydik yani okulun ilk üçü dördü falandim gerci o zamanki dersin zorlukları simdikiyle aynı değil ama bana dersin zorluğundan ziyade devam edememem calsimaya, pes etmem vicdanimi beni rahatsiz ediyor.

Şimdiii bir kere başta en kolay soruları çöz çok soru çöz sürekli soru çöz:)) matematik biraz pratik işi hele bu sınavlarda. Destek istersen ben sana yardımcı olurum. Ozel den mesaj atarsan sana kolay ve uygun yayınlar önerebilirim. Ders çalıştığın oda aydınlık olsun. Ama odada dikkatini dagitacak şeyler olmasın.
Ben sınav zamanı kilo almıştım. Kilolu olduğunu takma okula başlayınca hepsini veriyorsun. Git annenle sohbet et bunaldiginda. Sonra tekrar derse dön ama mutlaka derse dön.
Allah hakkında hayırlısını versin. İnşallah güzel bir bölüm ve okul kazanırsın. :KK39:

Başka ilçede falan da mı yok kütüphane? Benim de evime çok yakın bir yerde yok. 40 dakika mesafede bir yer var. Sınav zamanları oraya gidiyorum çalışamadığımda.
30-40 dakikalık mesafede bir kütüphane bulamazsanız da çalışabileceğiniz kafeler bulabilirsiniz. Kitap kafeler vs. Bir de öyle ortam değiştirip deneyin isterseniz.

Kütüphaneye gitme gibi bi durum yok malesef.
T thereisalwayshope teşekkür ederim yeteri kadar kaynağım var matematikte pek sıkıntım yok. Aslında konu eksiğim var ama bakınca halloluyor :). Sorun benim devam edemem çalışmaya. :/ Ama bu dönemin sonuda artik bi universteye başlamam gerek yeni mezun da sayılmam.

X