Sınav sistemi!!!

ayliiinn7

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2009
34
0
86
Ankara
Arkadaşlar birileri bana şu sınav sistemini anlatsın delircem ya ne saçmalık ya ygs geçtik
birde lys varmış ben çocuk gelişimi mezunuyum uzun zaman oldu okul öncesi için hangisine gircem ya bi bakın lütfen !!!bilmiyorumkismile:kedi:

ygs eski öss sistemınde 1.bölüm diye bahsedilen kısım yüksek ihtimal 10 nisan da yapılacak bütün derslerden 40'ar olamak üzere 160 soru olacak(tür:40/mat:28/geo:12/tarih:17/coğ:14/felsefe:9/fiz:14/kim:13/bio:13) 100 ile 500 arasında puanlar alınabilecek 140 barajını aşanlar 2 yıllık tercihler yapabilcek 180 barajını geçenler lys ye girmeye hak kazanıcak ygs sonunda 6 tür puanın olacak ygs1ve2 sayısal ygs3ve4 sözel ygs5ve6 eşitağırlık lys sınavı da öss de 2.bölüm denilen kısım bütün sınavlar haziran ayında yapılacak mat ve edebiyat-coğ sınavlarından 80 fen ve sosyal sınavlarında 90 soru olacak bütün sınavlar farklı günlerde isteyen istediği sınava girebilir umarım yardımcı olabilmişimdir
çocuk gelişim sanırım ygs den alır

merhaba
bende tekrar girmeyi düşünüyorum ama epey karışmış sınavlar açıklaman içinde ayrıca teşekkür ederim.
benim bilmek istediğim hangi bölüm için hangi sınava girmemiz gerektiğini ve 2010 puanlarını nerden öğrenebilirim?

2010 puanları için ösym nin sitesinden kılavuzdan bakabilirsin tablo 4'den ama sanırım açılmıyor ben ve arkadaşlarım açamamıştık bir dene istersen

esradlr cevabın için çoook teşekkür ederim ben açıktan okuycam sanırım benim için en iyisi bu ...
kafam çok karıştı bu sistemden dolayı çok sağol açıkladığın için...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…