Şimdi Nereden Başlamalı

Kubela28

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2022
156
63
32
Merhaba bayanlar...
Önceki konumdan bilirsiniz ama konunun iyice anlaşılması için tekrardan yazacağım.
3,5 yaşında hafif otizim tanısı almis bir kızım var. ( Kimi Dr otizim değil dese de bi kaç uzman görüşü sonrası konulan tanı)
Özel eğitime başladık 8 seans aldı şuana kadar.
Haftanın 3 günü gidiyor ben kendim özel yolluyorum.
Ama dil terapist desteği de gerekli olduğu için malum seans ücreti biraz maddi açıdan beni zorladığı için rapor çıkardık.
Doktorumuz otizme dair bulguları var dedi bende atipik otizm düşünülüyor hocam deyip bütün süreci anlattım. Atipikden bile daha hafif seyrediyor ama rapor vermek için tanı koymak zorundayım dedi.
Neyse rapor çıkardık heyete girdik
✓ Nörolojik muayene sıkıntı yok nöroloji doktoru otizim olduğunu düşünmüyorum dedi.( Eeg sonucumuz öğleden sonra çıkacak )
✓ Cars otizim testinde otizm çıkmadı denver gelişim testinde sadece konuşma olarak geride çıktı
✓ Özel eğitim hocamiz otizm olduğunu dusunmuyor
Yani çok çok farklı şeyler söyleyen var.
En sonunda raporu çıkardık işin Rehberlik araştırma boyutuna geldi
Oradaki öğretmen sadece biraz hırçın o da konuşmadığı için diyor otizm diyemem diyor ( resmen bana neden rapor çıkardın diye kızdı )
Şimdi bana kaynaştırma öğrencisi olarak kreşe başlatalım diyor.
Ben haftada 3 gün devlet 3 de ben özel eğitim aldırarak 1 yıl içinde tanısının kalkması için çaba sarf edicem.
Özel eğitim hocamiz kreşe hazırlayalım öyle başlasın dedi.
Ram hemen başlasın dedi.
Doktor 1/2 ay sonra başlasın dedi.
Ben şimdi ne yapayım nereden başlayayim
Her uzman farklı şeyler söylüyor anlatıyorum öyle olmaz böyle olursa daha iyi olur diyorlar.
Bu arada 8 seans almamıza rağmen çok güzel gelişmeler oldu kızımda kelimesi çoğaldı göz teması arttı falan.
Özel eğitim hocamiz akademik olarak çok iyi her şeyi biliyor diyor.
Çocuğu da çok sıkmak istemiyorum
Arkadaşlar lütfen böyle bir durumda olan veya bilgisi olan bana bı yol gosterdin
Allak bullak oldum resmen
İnanın 1 ay içinde 6/7 kilo verdim.

Oyun grubu oyun terapisti ergoterapi aklıma ne gelirse yaptırmaya çalışıyorum.
Ama halen tam olarak nereden başlayayim bilmiyorum

Yani biri bir şey öneriyor diğeri gereksiz buluyo

Son düzenleme:
zaten başlamışsınız çocuğunuz için çabalıyorsunuz baya da uğraşmışsınız ben yaptıklarını yeterli gördüm umarım kolayca atlatacağınız bir süreç olur.

zaten başlamışsınız çocuğunuz için çabalıyorsunuz baya da uğraşmışsınız ben yaptıklarını yeterli gördüm umarım kolayca atlatacağınız bir süreç olur.
Evet başladık ama ek olarak ne yapmalıyım diye soruyorum herkes farklı farklı birde birinin önerdiğini diğeri gereksiz buluyo

Çok teşekkür ediyorum evet çok karasiz kalındı tanı koymada zaten ama bilemiyorum çocuğun her hareketi gözüme batıyor hemen modum düşüyor

Evde ilgiyi artırın. Evde ilgisiz kalmış gibi geldi bana. Çevrenizde yaşıtı yada yaşı büyük çocuklar varsa onlarla görüşün 1-2 saat

Çok teşekkür ediyorum evet çok karasiz kalındı tanı koymada zaten ama bilemiyorum çocuğun her hareketi gözüme batıyor hemen modum düşüyor
Siz doktor degilsiniz.
Onun annesisiniz zor farkındayım ama bunu yapmayın.
Gelişim de gösteriyormus.
Hayatınızdan TV tablet hepsini çıkarın.
Hayatın içine sokun onu.
Çok güzel eğitici setler var.

nereden başlayayım değilde nerede durayım artık demeniz gerekiyor,memlekette herkes işine geleni söylüyor,özel terapi kazanç peşinde ikna etmeye çalısıyor,özel kreş gönder bize deyip öğrenci kapmaya çalışıyor,doktorlar biraz kararsız kaldımı en kötü senaryoyu söylüyor daha sonra farkedemediniz denilmesin diye,en önemlisi bir anne çocuğu için bin parçaya bölünüyor nefes almadan çabalıyor,benim tavsiyem ben doktor,öğretmen,terapist değilim ama sadece sakin olmanız gerekiyor,her çocuk kendine özgü tamamlıyor gelişimini,telaşlanmayın,birşeyi yok diyen doktorda var diyorsanız bu sizi rahatlatmalı,bence sadece terapiste götürün emin olunana kadar rapor aldırmayın aldırdıysanız yanlış tanı deyip iptal ettirin,biliyorum zor ama sakin olun,olumlu düşünün,terapist ve kreş yeterli olacaktır,rapor kararsız kalınmış bir teşhis için çok katı bir karar ona gerek yok derim,bence herşey normal sadece iletisim sıkıntısı var siz çözersiniz onu ilgili bir annesiniz....

Şu mesaj gerçek anlamda içimi ısıttı çok teşekkür ederim.
Kreş denedik ama uyum sağlayamadı

Allahım yardımcınız olsun inşallah arkadaşım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…