Şimdi bebek yapmam mantıklı mı

bilge_nmbs

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2017
682
248
Hanımlar öncelikle iyi akşamlar. Kafam çok karışık ve mantıklı düşünemiyorum. Bu yüzden önerilerinize ihtiyacım var. Ben 3.5 ay önce 4 aylık bebeğimi doğum yaparak sonrada kürtaj olarak kaybettim. Çok istenen bi bebekti. Bu arada evliliğimiz 2 yılı geçti. Ben panik atak hastasıyım antidepresan kullanıyordum. Hamilelik isteyince bırakmıştım ve hamilelik bana ilaçtan çok daha iyi geldi. Ne panik ne anksiyete. Resmen hayata döndüm onunla. ama onu kaybetmek beni mahvetti. 3.5 aydır her gün ölüyorum sanki. Panik atağım aşırı arttı. Yeniden ilaca başladım 2 aydır içiyorum. Doktorum hamilelik sana iyi geliyor yine hamile kalabilirsin bebeği öğrenincede ilacı bırakırsın dedi. Biz hala çok istiyoruz bebeğimizin olmasını. Çünkü bütün hayallerimiz yarım kaldı bizim. Eşimde hemen olsun istiyor. Ama ben çok korkuyorum ya bu sefer hamilelik iyi gelmezse paniklerim devam ederse diye. Ama bir yandanda düzelemiyorum. Ne zaman hamile görsem bebek görsem bebek eşyası görsem kahroluyorum. Ne yapsam beklesem mi yoksa yeni bebek haberi beni yine toparlar mı sizler dışardan bir göz olarak bu durum hakkında nasıl bir yorum yaparsınız

Kendinizi hazır hissetmek çok önemli
Bebeğini kaybeden annelerde olağan bir durum
Fakat 3lbette bir gün bebeğimiz olucak
En önemlisi kendini hazır hissetmek
Ne zaman hamile kalsan önceki yasadigin durumun elbette korkusu olucak bunu biraz aşmak gerekiyor

İyi düşün bebek sana yinede iyi gelir bence Rabbimin izniyle yine olur sağ salim.kucagina alirsin

Dogumda ölümde bizim icin.yasamayan bilmez tabi ama kendini bu kadar birakma seninde sagligin onemli.panik atak zor ama kafada bitiyo sen sorunlari dusunerek daha da ilerletiyosun ilerletme kafani baska seylere ver.ilacsiz cozmeye calis.simdi gunumuzde populer bi hastalik haline geldi sana ozel bi durummus gibi icsellestirip kendine yuklenme.hayati sev.esine saril .gez dolas.ama kendini birakma.cocugada bakarsin bir arkadasim anksiyetayi oyle atlatmisti.cunku bi can tasiyosun ve tum dunyan o oluyo.onun icin ayakta durmak zorunda oldugun icin kafan kendini dinlemene izin vermiyor.sana ne iyi gelecekse onu yap fakat asla kendini suclama bebegimi kaybettim.mahvoldum diye degilde rabbim seviyomus erkenden yanina aldi de

Canım ben senin yerinde olsam her şeyi zamana bırakırdım. Kendinizi hazır hissetseniz bile geçmişten gelen bir yaranız var. Hamilelikte çok stres olur.. Bu iyice düşün kendini tamamen hazır hissettiginde kararını ver. Hayırlısı olur insallah

her an tekrar bebeğimi kaybederim diyerek daha çok panik atak gecirecekmişsiniz gibime geliyor

Tıbbi açıdan 3.5 ay tekrar gebe kalmak için kısa bir süre,kaç yaşındasınız bilmiyorum ama yumurta rezerviniz yeterliyse 1 sene bekleyin derim.

Önce tedavinizi olun bir süre. Panik ataklar hamilelikte sizi yoksa zora sokabilir. Kayibinizdan dolayi terapi alip, üzüntünüzü de yasamaniz önemli. Cok üzüldüm okuyunca. Insallah kendinizi hazir hissettginizde saglikla kucaga alirsiniz

Kurtajdan sonra yeni bir gebelik plani varsa,
rahmin toparlanip, yenilenebilmesi gerekiyor
bunun icin en az alti ay beklenmesi oneriliyor.

Seninle aynı durumdayız.Bundan 1 yıl önce aynı senin gibi 11 haftalıkken kalbi durduğu için aldılar.Cok yıpratıcı bir gün önce hamilesin bebeğin varken bir gün sonra herşey bitmiş ellerin bomboş...Bendede panik atak var elim ayağım boşalır felan ama hiç ilaç baslamadim çok şükür.Kurtajdan sonra ki dönemde bendede paniklerimin artması oldu ve kendimi hamileliğe hazır hissetmedim.Sonra denedik ama olmadı bir türlü aylardır derken şimdi bugün gebelik testim pozitif içimde bı umut heyecan var.Bebek kesinlikle insana çok iyi geliyor evin neşe kaynagilar.Bence kendini dinle eğer hazirsan tüm ilaçlardan daha iyi gelir.

Aynı durumu bende yaşadım.
6 ay hamile kalmamı önermemişlerdi.
Size bu konuda uyarıda bulunmadılar mı doğumdan sonra?
Geçmiş olsun buarada umarım sağlıkla kavuşursunuz yavrunuza.

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah

İlk önce psikolojik bir tedavi alsanız daha iyi olur sanki. Bu sefer de bir şey olur diye aşırı telaslanmaya yatkinsiniz gibi duruyor. Bir de rahimi dinlendirmek gerekiyor, hem siz hem gelecekteki embriyo sağlıklı bir gebelik süreci geçirsin diye. Bu kadar acele etmeyin bir kere olmuş sonuçta bir infertilite sorununuz demek ki yokmus

Yakin arkadasim iki kere kurtaj olmak zorunda kaldi komplikasyonlar yuzunden. Simdi ucuncusunde kucagina aldi saglikla. Bir digeri de 4. Seferde buldu tosun gibi oglusunu:) siz denemeye devam edin. Bedeninize iyi bakin gene de ama siz muthis saglikli bile olsaniz yine biseyler ters gidebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…