Yöresel Tarif Silor -Artvin Yöresinden - Harras Yoğurt Sponsorluğunda

Yöresel Yemekler
artvin’de efsane bi ev tipi restoranda yedik. tadı damağımızda kaldı😍 ellerine sağlık enfes görünüyor 🙈
Çok sevindim beğenmene 😍 bu tarifle denersen tadı aynı olmaz belki ama çok lezzetli oluyor, tavsiye ederim, üstelik çok kolay canım 💕

Çok sevindim beğenmene 😍 bu tarifle denersen tadı aynı olmaz belki ama çok lezzetli oluyor, tavsiye ederim, üstelik çok kolay canım 💕
2 aylık bebeyle artvine zor giderim bidaha, nefsimi köreltsin ilk fırsatta yapıcam valla canım cekti😂🥰

2 aylık bebeyle artvine zor giderim bidaha, nefsimi köreltsin ilk fırsatta yapıcam valla canım cekti😂🥰
Yaptığında yorum bekliyorum o zaman canım, evladını da Allah bağışlasın 😍 benim kızım bu ay 1yaşına giriyor, daha yeni yeni mutfağa girip detaylı şeyler yapabiliyorum 🙈 minnoşu kokla annesi yerime 💕

Yaptığında yorum bekliyorum o zaman canım, evladını da Allah bağışlasın 😍 benim kızım bu ay 1yaşına giriyor, daha yeni yeni mutfağa girip detaylı şeyler yapabiliyorum 🙈 minnoşu kokla annesi yerime 💕
amin sagol canım😍 ya ben mutfakla ugrasmayı sevdigim icin fırsat kolluyorum özen göstermeye calısıyorum elimden geldigince. sizin de 1. yasınız kutlu olsun saglıklı hayırlı ömrü olsun kuzucugun🥰

Merhabalar herkese :KK200:

Bugün çok pratik ve lezzetli bir tarifle karşınızdayım. Umarım beğenirsiniz. Hemen tarife geçiyorum. 4 kişiye rahat yetecektir bu ölçü.

Malzemeler
3-4 yufka
300gr kıyma
Salça
Pul biber
Tuz
Yoğurt
3diş sarımsak
Tavuk suyu (yufkayı ıslatmak için)
Eki Görüntüle 2550825

Hazırlanışı

Öncelikle tavuğu düdüklüye atıp tavuk suyu çıkarıyoruz. Evde göğüs eti vardı ama kalça olursa daha yağlı, daha lezzetli oluyor. Buzluğunuzda varsa onu da kullanabilirsiniz daha pratik oluyor.

Sonra kıymayı kavurup salça ekliyoruz ve baharatlandırıyoruz. Yine buzluğunuzda önceden kavrulmuş kıymanız varsa içine hemen salça ekleyebilirsiniz.

Ve yoğurdumuza sarımsak rendeleyip sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz.

Eki Görüntüle 2550824

Sonra yufkaları ortadan ikiye katlıyoruz ve rulo haline getiriyoruz. Fırınlayacağımız borcamın yüksekliğinde kesiyoruz. Ve fotoğraftaki gibi diziyoruz. (verdiğim ölçü küçük boy bir yuvarlak borcama tam oluyor)

Yüksek dereceye alıp fırını, yufkaları bir güzel kızartıyoruz.

Eki Görüntüle 2550823

Kızarttığımız yufkanın üzerine, her yerine gelecek şekilde tavuk suyunu döküyoruz (yaklaşık borcamın yarısına kadar gelmeli tavuk suyu, kuru olmamalı) (Dip not: Benim tavuk suyum yağsız olduğu için su eklemedim ama çok yağlı olursa ağır olmaması için kaynar su karıştırabilirsiniz)
Tavuk suyunu iyice çekmesi için sıcak ama kapalı fırına geri koyuyoruz birkaç dakika. İyice çektiğinde üzerine yoğurt ve kıyma döküp sunum yapabilirsiniz, afiyet olsun şimdiden 💕

Not: Buzlukta tavuk suyu ve sade kavrulmuş kıyma olursa, iş çıkışı veya yoğun bir günde kurtarıcı bir yemek oluyor Silor. Hemen 5dkda hazırlanıyor. Zaten fırınladığımız yufka için de yeriniz varsa güzelce poşetleyip kaldırırsanız bozulmadan kalıyor.

Şimdi de sunuma geçebiliriz 💕

Eki Görüntüle 2550826

Eki Görüntüle 2550827

Eki Görüntüle 2550828

Eki Görüntüle 2550822
Ellerine sağlık canım ailecek severiz siloru.Sen de güzel yapmışsın.Ben bazen tavuk suyu yerine yağlı su ile ıslatıyorum yine güzel oluyor.Kadınlar kışlık hazırlığı olarak kuru yufka ,erişte yapıyorlar ya ,biz yanısıra silor için yufka açıp ,büyük tepsilere dizip fırınlıyoruz,kolaylık oluyor,ıslatıp yapması kalıyor geriye.

Ellerine sağlık canım ailecek severiz siloru.Sen de güzel yapmışsın.Ben bazen tavuk suyu yerine yağlı su ile ıslatıyorum yine güzel oluyor.Kadınlar kışlık hazırlığı olarak kuru yufka ,erişte yapıyorlar ya ,biz yanısıra silor için yufka açıp ,büyük tepsilere dizip fırınlıyoruz,kolaylık oluyor,ıslatıp yapması kalıyor geriye.
Evet canım normalde öyle yapılır bizde de ama benim gibi yufka açamayanlar için günlük yufkayla da işte bi şekilde oluyor 🙈

Beğenmene çok sevindim 💕

Yağlı suyu hiç denemedim aslında, nasıl yapıyorsun? Öyle de denemek isterim 😍

Bunu ilk elazigda harput kalesine gezmeye gittigimde yemistim orda siron derler ve cok lezzetliydi hala tadi damagimda
Evde denedim asla o tadi tutturamamistim simdi yine aklima dustu olsada yesekkk:kk77:
Ellerinize saglik cok guzel gorunuyor

Bunu ilk elazigda harput kalesine gezmeye gittigimde yemistim orda siron derler ve cok lezzetliydi hala tadi damagimda
Evde denedim asla o tadi tutturamamistim simdi yine aklima dustu olsada yesekkk:kk77:
Ellerinize saglik cok guzel gorunuyor
Bir denemenizi tavsiye ederim, bu tarif de çok güzel oluyor ama büyük ihtimalle o tadı zor tuttururuz, yerinde yemek bi başka oluyor yöresel tatları 😍

Back
X