Yöresel Tarif Silor -Artvin Yöresinden - Harras Yoğurt Sponsorluğunda

Yöresel Yemekler

LezzetliCipetpet

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2010
7.875
16.884
448
31
Merhabalar herkese :KK200:

Bugün çok pratik ve lezzetli bir tarifle karşınızdayım. Umarım beğenirsiniz. Hemen tarife geçiyorum. 4 kişiye rahat yetecektir bu ölçü.

Malzemeler
3-4 yufka
300gr kıyma
Salça
Pul biber
Tuz
Yoğurt
3diş sarımsak
Tavuk suyu (yufkayı ıslatmak için)
PhotoGrid_1572796396495.jpg

Hazırlanışı

Öncelikle tavuğu düdüklüye atıp tavuk suyu çıkarıyoruz. Evde göğüs eti vardı ama kalça olursa daha yağlı, daha lezzetli oluyor. Buzluğunuzda varsa onu da kullanabilirsiniz daha pratik oluyor.

Sonra kıymayı kavurup salça ekliyoruz ve baharatlandırıyoruz. Yine buzluğunuzda önceden kavrulmuş kıymanız varsa içine hemen salça ekleyebilirsiniz.

Ve yoğurdumuza sarımsak rendeleyip sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz.

PhotoGrid_1572711713467.jpg

Sonra yufkaları ortadan ikiye katlıyoruz ve rulo haline getiriyoruz. Fırınlayacağımız borcamın yüksekliğinde kesiyoruz. Ve fotoğraftaki gibi diziyoruz. (verdiğim ölçü küçük boy bir yuvarlak borcama tam oluyor)

Yüksek dereceye alıp fırını, yufkaları bir güzel kızartıyoruz.

PhotoGrid_1572711842728.jpg

Kızarttığımız yufkanın üzerine, her yerine gelecek şekilde tavuk suyunu döküyoruz (yaklaşık borcamın yarısına kadar gelmeli tavuk suyu, kuru olmamalı) (Dip not: Benim tavuk suyum yağsız olduğu için su eklemedim ama çok yağlı olursa ağır olmaması için kaynar su karıştırabilirsiniz)
Tavuk suyunu iyice çekmesi için sıcak ama kapalı fırına geri koyuyoruz birkaç dakika. İyice çektiğinde üzerine yoğurt ve kıyma döküp sunum yapabilirsiniz, afiyet olsun şimdiden 💕

Not: Buzlukta tavuk suyu ve sade kavrulmuş kıyma olursa, iş çıkışı veya yoğun bir günde kurtarıcı bir yemek oluyor Silor. Hemen 5dkda hazırlanıyor. Zaten fırınladığımız yufka için de yeriniz varsa güzelce poşetleyip kaldırırsanız bozulmadan kalıyor.

Şimdi de sunuma geçebiliriz 💕

IMG-20191102-WA0076.jpg

IMG_20191102_185126-01.jpeg

IMG_20191102_184832-01.jpeg

PhotoGrid_1572796285667.jpg

Son düzenleme:
Ellerine emeğine sağlık canım😍 çok severim nefis olmuş😘
Yarışmada bol şans diliyorum😍
Çok teşekkür ederim Nevreste ablacığım 💕 eşimin de en sevdiği yemeklerden biridir. Brn de paylaşmak istedim. Çok pratik, kurtarıcı oluyor benim için 🤭

Sinor, siron, silor yoresine gore ismi degisen ama enfes tadı degismeyen lezzet. Biz et haşlar minik minik ayırır öylede yaparız 😍😍 ellerine sağlık canım yarışmada başarılar dilerim 🥰🥰🥰
Evet öyle de harika oluyordur eminim canım, teşekkür ederim ♥️ bizde de siron da silor da denir aslında ama silor internette daha çok çıktı sanki bi baktım şöyle de adını yanlış yazmayayım diye, o yüzden silor yazdım başlığa 🤭

Back
X