Silivri'de oturanlar/bilenler

Silivri yeni mahhalede iş yerim var. Kaliteli ve güzel bir muhit.
Kendim çantaköyde oturuyorum, silivrinin en gelişmiş köyüdür :) Araç varsa silivri de her şey daha rahat.
Ama dediğim gibi yeni mah. araştırmalarını yaparsın, yeni yapılmış siteler var canım.

Çorlu yu bende çok seviyorum..24 yıldır burdayım...birtek havası pis..

Bize en yakın orion olduğu için sadece alışveriş merkezi sebebiyle gidiyorum çorluya. Ama küçük istanbul diyorlar, bir kaç kez gezme fırsatım oldu cidden kalabalık bir yer :)

canım ben silivriliyim :) evlendim ist.a geldim kiptaş 1.etap merkeze çok yakın, 2.etap biraz uzak. yaz kış oturulıuo canım. bizim sitede 1. etapa çok yakın, kesinlikle tavsiye ederim, ben çok özlüyorum o sessizliği, huzuru..

maalesef 2 etaptakı daıreler benım butceme uygun ve burada mekeze uzakmıs az evvel ogrendım tesadufen
yenı mah dıye gecen yere hem merkez dıyorlar bırsey soruyorsun merkezın dısı dıyorlar.mecbur gıdıp gormem lazım onu anladım.
ınsallah bır an once bu ısı halledebılırım

evet lıfe evlerı dıye bır yer varmıs brada merkeze yakın mı nasıl buralar.mesela yenı mah de kıptas 2.etap ta varmıs ama merkeze uzak dıyorlar
hem merkez hem merkeze uzak nasıl oluyor onu anlayamıyorum.

evet o sılıvrının ıcındekı mahalleler nereler bılgınız var mı?Bana emlakcı degırmenkoyu merkez dıye kılıcarslan ı merkez dıye gosterınce cıldırdım
yola cıkmadan soyluyorum merkezde yer mı dıyorum he dıyorlar gıdıyorum maxı den baska yer zaten bılmıyorum delı edıyorlar ınsanı
bırazcık bılgı sahıbı olup ona gore hareket etmek adına konuyu actım buraya cunku emlakcı elıne kalınca maalesef delı oluyorsunuz

bizim site ve kiptaş 1.etap yeni mahalle canım, yeni mahalle biraz geniş bi mahalle. evet selimapaşa, kumburgaz falan yazlık yerler, silivri içi merkez mahalleler yenimahalle, piri mehmet paşa, alibey
çanta, kavaklı falan güzel ama silivrinin gelişmiş köyleri, tavsiye etmem, sıkılırsın.
merkez mahallelerden birine bak, sahile, çarşıya yürüyerek gidersin.

kiptaş 2.etapta da yaz-kış oturanlar var ve çok güzel büyük bir site, etrafında okul cami alışveriş için market var. yürüyerekte gidebilirsin ama uzak biraz, zor olur.

Merkez dediğim yer neresi şöyle anlatayım. Silivriye girdiniz, E5'den gidiyorsunuz,sağda devlet hastanesi ve kipa avm'yi görürsünüz,solda da merkezi.
İlerde bölge trafiği geçince Silivri'ye giriş var sağda oradan girip ışıklardan sağa döner ve o yolda ilerlerseniz,orada siteler,yazlık evler ,villalar,Klasis otel vardır,Kumluk mevkii diye geçer (bizim yazlık bu tarafta ,kumsal yani denize girilen yerler bu istikamette) daha da ileri giderseniz Klasis otelden,Maksi, ve sonrasında zaten Silivri dışına çıkarsınız,Semizkum,Kınalı,Marmara Ereğlisi taraflarına gitmiş olursunuz.
Bahsettiğim ışıklardan sola dönerseniz merkez ve sahil tarafına gitmiş olursunuz. Silivri merkez denilen yer burası. Birde yeni yapılanan Kipa Hastane tarafında siteler var,orayıda Silivri'nin içi sayabiliriz zira Tem'e ve E5'e yakındır. Değirmenköy yada Kınalı Silivri'nin merkezi değil maalesef. Maksi avm'yi geçince Silivri merkezden baya uzaklaşmış olursunuz aynı şekilde Silivri otogardan çıkınca yine Parkköy tarafına gidersiniz oranında Silivri'nin merkeziyle alakası yok maalesef.
Size sormanızı önereceğim şekli şu olur. Hani ışıklardan sola dönüldüğünde sahil tarafı dedim ya,orada Erseven Sitesi var,ben o taraflardan bakıyorum deyin ,yada Kumluk mevkiinde (buda tam tersi istikamet oluyor,kumsal tarafı) Marmara Sitesi,Öğretmenler Sitesi taraflarına veya Necmi Ayanoğlu Devlet hastanesi tarafındaki sitelere bakmak istiyorum deyin. Bu bahsettiģim yerler herkesin bildiği yerler. Emlakçıda bilir ve Silivri'nin içinde yer aradığınızı anlar diye düşünüyorum. Umarım anlatabilmişimdir. Biraz karışık olduysa kusura bakmayın.
Sormak istediğiniz birşey olursa yardımcı olurum yeniden.

Bize en yakın orion olduğu için sadece alışveriş merkezi sebebiyle gidiyorum çorluya. Ama küçük istanbul diyorlar, bir kaç kez gezme fırsatım oldu cidden kalabalık bir yer :)

fabrikaların çoğu buraya bağlı olduğu için çok kalabalıklaştı...iyi yönü heryere kolay ulaşabilmek..

özellikle çarşıda oluyor..yollar dar eee nüfusta arttı..
ben çarşıdan uzak yerdeyim köprünün diğer tarafı anlarsın ya mesele köprüden geçip gidebilmek çarşıya mümkün olduğunca öğlen geçmeye çalışıyorum trafik yüzünden

ah canımm canı yurekten tesekkur ederım harıka bılgıler aldım sızden ve dıger arkadaslardan da..
Allah sızlerınde benım gıbı bekledıgınız muradınızı versın bır an once..Ben cok bekledım bu yuzden canımı atacagım yerı cok onemsıyorum ve malum emlakcılar sızın ıhtıyacınızı degıl kendı elındekılerı gostermek adına yol ızlıyorlar
cok ama cok sevındım.
bu arada kıptas ta da bır yer buldum 2.etapta.en azından ıkı odası olan bır yer ve mutfagım olacak 4 yıldan sonra
hayırlısı olsun ınsallah
cok ama cok tesekkur ederım yenıden

Rica ederim ne demek canım. İnşallah işine yarar.
Amin cümlemize gönlündekini versin Rabbim inşallah.
Silivriyi seversin,çok şirindir,sahili güzeldir,her yere yürüyerek gidebilirsin,herşey elinin altında,minibüs taksi derdi yaşamazsın fazlaca bulunur,kışı bile çok güzeldir. Burda evim olmasa,sorumluluklar olmasa gider orada yaşardım o kadar seviyorum ben Silivriyi.
Kiptaş,ta iyidir. Site ortamı,güvenlik olur genelde,kutu gibi evler ısıtmak kolay oluyor,ben İstanbul'da oturdum kiptaş evlerinde evlenmeden önce ,iş için taşınmıştım bekar evi olmasına rağmen güvende hissediyordum kendimi. Hiç sorun yaşamadım.
İnşallah gönlünce bir ev bulursun.

evet lıfe evlerı dıye bır yer varmıs brada merkeze yakın mı nasıl buralar.mesela yenı mah de kıptas 2.etap ta varmıs ama merkeze uzak dıyorlar
hem merkez hem merkeze uzak nasıl oluyor onu anlayamıyorum.

Kiptaşları sevmiyorum ben ya neden bilmem.
Silviya konakları var, barcelona evleri var. Bunların hepsi merkez konumdalar.
Kiptaşta merkezde tabii ama çarşının içinde değil yani. Ondan bahsediyor arkadaşlar sanırım. Ki bu da çok normal değil mi?

Yok o emlakci arkadaslara deg
Degirmenkoyu bana inatla merkezde deyip bilmemkac km yol yaptirdiklari icin elestiriyorum sanirim istanbulun merkezinden gelen bir insani alip oralara goturmek cok normal degil

Evet cok guzel evler ama cok pahalı

konu sahibi sen nerede çalışıyorsun, eşin nerede çalışıyor. bütçen ne kadar? Silivriye iş yerinini servisi var mı ?

Siz kendinizi yazın ben size silivride hangi evde oturacagınızı

Silivri arabası olana istanbula uzak olmayan yer
Ama silivri birlikle yol gidecegim dersen kendini boğaz köprüsünden at daha iyi

İşyerini değiştirip silivride iş bulabilirseniz tadından yenmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…