Silikon uç sorunu :(

bahar496

Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2024
428
146
23
39
Kızlar bebeğinizi emzirirken silikon uç kullanan var mı benimki alışmış çıplak memeyi emmiyor nasıl kurtuluruz?

Ben kullanmistim emzirmeyi birakana kadar asla ciplak emmedi malesef ben alistiramadim . Yeterki emsin de onunla emsin diye dusundum.

Ben ilk zamanlar kullandim 2 hafta falan. Sonra ciplak emzirdim. Bir sorun yasamadim. 7-8 aylikkendi sanirim biraz isirmaya baslamisti, ozaman da 2-3 gun kullandim. Iki turlu de emmisti sorun yasamamistim.

Siz yaraniz aciniz oldugu icin mu silikon uc kullaniyorsunuz? Yoksa gogus ucu olmadigi icin mi ihtiyac duyuyorsunuz?

Çok aç değilken hafif uykuluyken normal emzirmeyi deneye deneye alıştırırsınız birazcık sabır ister :)

ben 2,5 ay silikon uc kullandim, sonrasinda kendi kendine tutmayi basardi memeyi, pat diye biraktim, hic sorun olmasi

daha önce yazdığım bir mesajı aynen alıntılayayım:
ben 4 ay silikonla emzirdim. herhangi bir sorun yaşamadım. silikonsuz memeyi verince ağlıyordu, ağlamaktan tutamıyordu. o yüzden emen çocuğu boşuna memeden soğutmayayım dedim. ara ara silikonsuz emiyordu. bir gün tamamen bıraktı. özel bir şey yapmadım. yeterince büyüdüklerinde ve çene kasları geliştiğinde kendiliğinden bırakıp normal memeyi alacaklardır. bence stres yapmayın. öyle ya da böyle emiyorlar diye iyi tarafından bakalım

Aynen dediğiniz gibi fazla zorlayıp memeden soğutmakta istemiyorum çünkü mama vermek hiç istemiyorum

Silikon ucu neden bir sorun olarak gördüklerini anlamıyorum. 7.5 aydır onunla emziriyorum. Kalabalık yerlerde takarken zorlanıyorum o kadar başka bir sorununu görmedim. Böyle diye diye ilk aylar benim de psikolojimi bozmuşlardı çocuğu baya bi ağlatmıştım boş yere. Korkmayın süt asla azalmıyor..

Ben de silikon uç kullananlardanım. Çok aç değilse memeyi çıplak da tutuyor. Gece uyku sersemi uğraşmak istemiyor, emip uyumaya devam etme derdinde oluyor. Çok aciktiysa da sinirden gözü dönmüş oluyor yine reddediyor. Silikonla istemiyorum diye de ağladığı oluyor silikonsuz istemiyorum diye de. Eğer süt gelmeye başladıysa oynarken kayganlastigindan da tutamıyor. Emzirme hemşiresi baktığında ne memede ne sütte ne de çocukta problem var sadece canı istemiyor demişti. Hastanelerde emzirme birimleri oluyor bir gidip danışabilirsiniz. Bir de o gün tüketilen soğan sarımsak acı gibi şeyler de meme reddine sebep olabiliyormuş. Öyle günlerde de çıplak tutmak istemiyor

Bende uçla emzirmiştim. Sonra biraktirmak icin emzirme danismanindan egitim almistim. Silikonun ucunu yavaş yavaş keserek bıraktık. İlk 2 gün minicik kestim. Sonra biraz daha biraz daha derken hem uç hem meme agzina gelmeye basladi. Ve memeyi tutmaya basladim.uçlardan 1 tanesi feda edin artık yapacak birsey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…