büyük bir göğüs değil de normal büyüklükte bir göğüs(bende olmayan şey :90:) istiyorum, istiyorum da bir sürü şeyler söyleniyor arkadaşlar. yok ileride kanser riski varmış, taktıran ünlüler bile çıkartıyorlarmış, bebek emziremezmişim vs. gibi şeyler duyuyorum. mutlaka bunları araştırmışsınızdır. bu konuda neler duydunuz? paylaşırsanız sevinirim :)
Bu yola girerken sormak gereken ilk soru sağlık açısından bir riski var mı? Sonra annelik vasıflarına bir etkisi var mı? Sonra ameliyatın olası komplikasyonları neler?
Bu yeni bir yöntem değil, sonuçta yıllardır doktorların kullandığı ve tüm diğer yöntemlerden daha az riski olan bir yöntem. Silikon maddesi kullandığın güneş kreminden tut da dudağındaki ruja, kullandığın şampuana kadar herşeyde olan bir madde.
Güvenilir ellerde emzirme fonksiyonlarına hiçbir etkisi olmayan bir operasyon.
Ameliyatın olası komplikasyonları her ameliyatta olduğu gibi var. Bu komplikasyonlar biraz senin fiziksel özelliklerine, biraz doktor tecrübesi ve kullanılan yöntemlere, biraz da kader kısmete bağlı olarak gerçekleşebilir. Ama bu komplikasyonların hiçbiri de çöümsüz değil, en kötü ihtimalle revizyon ameliyatı gerektirir.
Uzun vadede yaratabileceği problem, problem olarak neyi algıladığına bağlı olarak değişir.
Protez derinin yaşlanmasını ve yerçekimi gerçeğini değiştireme sonuçta, normal bir memede oluşan sarkma protezli memede de olabilir. (Tabii bu en aza indirmek için çeşitli yöntemler uygulanabilir.) Protezlerini değiştiren ünlüler de genelde bu nedenle değiştiriyorlar bence, eski marka protezlerde sarkma daha fazla olduğundan yeni markalar ve teknolojilerle yeniliyorlardır. Zaten eski protezlerde 10-15 sene sonra yenilenmesi tavsiye ediliyordu, yeni protezlerin bazıları ömür boyu garanti veriyor. Sen protezi herhangi bir nedenle değiştirmek istemedikçe ömür boyu kullanabilirsin.
Başka bir problem protein elle veya gözle hissedilmesi olabilir. Bunun için de çeşitli yöntemler ve teknolojiler geliştirilmiş ama unutmamalı ki bunlar hissedilirliği en aza indirmek için. Hiç hissedilmeyecek diye bir garantiyi şu anda hiçbir protez markası veya doktor vermiyor ama hissedilirliği azaltacak çeşitli yöntemler var.
Benim için uzun vadede sorun olabilecek konu hissedilirlik olabilir. Bunun dışında tahlillerde görünmesi ve hangi nedenle doktora gidersen git bunu söylemenin gerekmesi olabilir. Oysa ki ben bu konuyu unutmak isterim, ama bu da göze alınması gereken bir durum.