• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Silikon taktırmanın ileride yaratabileceği problemler!!

sosyalcici

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2012
31
1
86
Ağrı
büyük bir göğüs değil de normal büyüklükte bir göğüs(bende olmayan şey :90:) istiyorum, istiyorum da bir sürü şeyler söyleniyor arkadaşlar. yok ileride kanser riski varmış, taktıran ünlüler bile çıkartıyorlarmış, bebek emziremezmişim vs. gibi şeyler duyuyorum. mutlaka bunları araştırmışsınızdır. bu konuda neler duydunuz? paylaşırsanız sevinirim :)

Son düzenleme:
büyük bir göğüs değil de normal büyüklükte bir göğüs(bende olmayan şey :90:) istiyorum, istiyorum da bir sürü şeyler söyleniyor arkadaşlar. yok ileride kanser riski varmış, taktıran ünlüler bile çıkartıyorlarmış, bebek emziremezmişim vs. gibi şeyler duyuyorum. mutlaka bunları araştırmışsınızdır. bu konuda neler duydunuz? paylaşırsanız sevinirim :)

Gögüs kanseri malesef en yaygın kanser ister silikon taktırsın ister taktırmasın. Doktorlar bile silikon taktırıyor. Öyle birsey olsa kendilerine yapmazlar. Emzirmeye gelince iyi bir doktor ameliyat yaparsa emzirmeye zararı yok

valla ilerde yaşanabilecek en önemli problemlerden biri kapsül oluşumu heralde diye düşünüyorum..

Protezin kanser yapma riski yok canım.Eger aile geçmişinizde gögüs kanseri gibi vakalar varsa zaten siz her zaman bu risk altındasınız.Bu ameliyattan öncede doktorunuz ailede bu tür hastalık yaşayan bireyler varmı diye size soruyor :34: Silikon taktıran ünlüler hamile kalmadan önce silikonlarını çıkartmayı uygun görüyorlar.Çünkü hamilelikte ve özellikle emzirme döneminde gögüsler inanılmaz büyüyor.Zaten gergin olan gögüs o dönemde daha çok büyüyor ve gerginlik yapıyor.Bu da nazı sıkıntılara yok açabiliyor..Birçok doktorun görüşü hamilelikten önce protezlerin çıkarılması ama buna gerek görmeyen doktorlarda var.Bu konu iki guruba bölünmüş bir konu yani :34: Sizin için en iyisini seçeceginiz doktor tavsiye edecektir zaten :34: Emzirememe durumuna gelince bu birazda doktorunuzun tecrübesine ve dikkatine baglı bir durumdur.Bu ameliyatta süt bezleri zarar görmez.Ama meme ucu kesisinde bazı doktorlar emzirmeye engel bir durum yaratacagı görüşünde.Bu teknik dikkat ve beceri isteyen bir teknik.Ben vücudumda iz olmasını istemedigim için meme ucu kesisini istedim.Tercih ettigim doktor meme ucu kesisinde süt kanalları asla zarar görmez,bebegin olursa rahatlıkla emzirebilirsin demişti ve bununda garantisini vermişti.Bu konuda bu kadar güveniyor yani kendine :34:
Bu tür bilgiler kulaktan dolma bilgilerdir.İnan bana buradaki bütün arkadaşların hepsi ilk başta sizin gibi düşünüyorlardı.Ama araştırıp doktorla görüşme yaptıklarında gerçegin böyle olmadıgını gördüler :34:

aynen arzuma katılıyorum ben uzun süredir düşünüyodum ama bu şüpheler yüzünden vazgeçtim aylardır araştırdım doktorumda bana daha ben sormadan ilerde anne oldugunda emzirmene engel değil dedi, zaten vücuduma göre normal büyüklükte bir göğüs tercih ettik, ilerde süt olunca büyücek ve geri inecek, ünlüler artık silikon yeniletiyor doğumdan sonra ya da aradan uzun zaman geçmişse yeni marka silikon koyduruyorlar örnek, hande ataizi çağla şikel ebru gündeş asena, ve şöyle bir şeyde varki, göğüs kanserinden sonra tek göğsü alınan kadınlar bile sillikon taktırıyor

Protezlerin 10-15 sene sonra yeniletme durumu var.Doktorun bir sorun çıkarmadıgı sürece dahada fazla kalabilir demişti.Ama bekar bir insan protez taktırıyorsa dogumlardan sonra hem protezini yeniletir hemde gögüslerinde bir deformasyon olursa emzirmeye baglı olarak onları düzelttirir diye düşünüyorum :34:

Bu yola girerken sormak gereken ilk soru sağlık açısından bir riski var mı? Sonra annelik vasıflarına bir etkisi var mı? Sonra ameliyatın olası komplikasyonları neler?
Bu yeni bir yöntem değil, sonuçta yıllardır doktorların kullandığı ve tüm diğer yöntemlerden daha az riski olan bir yöntem. Silikon maddesi kullandığın güneş kreminden tut da dudağındaki ruja, kullandığın şampuana kadar herşeyde olan bir madde.
Güvenilir ellerde emzirme fonksiyonlarına hiçbir etkisi olmayan bir operasyon.
Ameliyatın olası komplikasyonları her ameliyatta olduğu gibi var. Bu komplikasyonlar biraz senin fiziksel özelliklerine, biraz doktor tecrübesi ve kullanılan yöntemlere, biraz da kader kısmete bağlı olarak gerçekleşebilir. Ama bu komplikasyonların hiçbiri de çöümsüz değil, en kötü ihtimalle revizyon ameliyatı gerektirir.
Uzun vadede yaratabileceği problem, problem olarak neyi algıladığına bağlı olarak değişir.
Protez derinin yaşlanmasını ve yerçekimi gerçeğini değiştireme sonuçta, normal bir memede oluşan sarkma protezli memede de olabilir. (Tabii bu en aza indirmek için çeşitli yöntemler uygulanabilir.) Protezlerini değiştiren ünlüler de genelde bu nedenle değiştiriyorlar bence, eski marka protezlerde sarkma daha fazla olduğundan yeni markalar ve teknolojilerle yeniliyorlardır. Zaten eski protezlerde 10-15 sene sonra yenilenmesi tavsiye ediliyordu, yeni protezlerin bazıları ömür boyu garanti veriyor. Sen protezi herhangi bir nedenle değiştirmek istemedikçe ömür boyu kullanabilirsin.
Başka bir problem protein elle veya gözle hissedilmesi olabilir. Bunun için de çeşitli yöntemler ve teknolojiler geliştirilmiş ama unutmamalı ki bunlar hissedilirliği en aza indirmek için. Hiç hissedilmeyecek diye bir garantiyi şu anda hiçbir protez markası veya doktor vermiyor ama hissedilirliği azaltacak çeşitli yöntemler var.
Benim için uzun vadede sorun olabilecek konu hissedilirlik olabilir. Bunun dışında tahlillerde görünmesi ve hangi nedenle doktora gidersen git bunu söylemenin gerekmesi olabilir. Oysa ki ben bu konuyu unutmak isterim, ama bu da göze alınması gereken bir durum.

bir de şunu sorayım. sizler doktor seçiminizi nasıl, neye göre yaptınız? ben bu konuda çok fazla zorlanıyorum. silikon taktırmayı kısa zamanda düşünmediğim için araştırmadım pek ama burun estetiği konusunda bayağı bir zorlandığım için dktor seçiminin ne kadar sıkıntılı bir süreç olduğunu anladım açıkçası.

bir de şunu sorayım. sizler doktor seçiminizi nasıl, neye göre yaptınız? ben bu konuda çok fazla zorlanıyorum. silikon taktırmayı kısa zamanda düşünmediğim için araştırmadım pek ama burun estetiği konusunda bayağı bir zorlandığım için dktor seçiminin ne kadar sıkıntılı bir süreç olduğunu anladım açıkçası.

Benim bu konuda ne kadar zorlandığımı bilenler bilir :)
Sonuç olarak söyledikleri en çok aklıma yatan, bana en çok güven veren, önemsediğim konuları en çok önemseyen, ilgisinden samimiyetinden en memnun olduğum doktoru tercih ettim ben şahsen.
Herkesin parametreleri farklı, bu yüzden doktorları seçme nedeni de farklı.
Yapılacak şey, aklındaki doktorların tümüyle görüştükten sonra aklındaki bütün soruları sorunları analiz edip kendi kararını kendin vermen.
Tavsiyem, bol bol doktorla görüş, aklın karıştıkça mail yaz doktorlara, soru sor, araştır, sonunda netleşirsin.

Back