Silikon Taktıracağım, Kas Üstü, Sarkık Göğüs İle İlgili Yardımcı Olur musunuz?

jenrachel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2010
182
95
Merhaba Arkadaşlar,

Size birkaç sorum olacak eğer tecrübesi olanlar yardımcı olabilirse çok mutlu olurum.

Şimdi ben, ergenlikte çok kilo aldım ve verdim. Şuan göğsüm hiç yok değil, hatta sarkma bile var diyemeyiz (en azından göğüs ucu paralelliğine bakınca yok). Fakat Göğsüm boşalmış durumda.
Daha önce de araştırmıştım ve Çapa'da bir profesör bana "göğüs dokun yeterli, kas üstüne sadece cebi dolduracak bir silikon takabiliriz" demişti.
Her ne kadar o zamanlar kas altı istiyor olsam da, şimdi açıkçası kas üstü silikon daha makul geliyor. Hem daha az işlem (neticede kas kesiliyor), hem daha pratik.
Göğüslerimin büyümesini de istemiyorum aslında, sadece oluşan cebin tekrar dolmasını istiyorum. Çok dolu dolu olmasına bile gerek yok (çünkü daha çocuk yapmadım, bir de orada esneyecek meme), dediğim gibi cep dolsa bana yeterli. Çünkü şimdi kollarımı kaldırdığımda göğsüm büzülüyor, sanki kumaşı yukarı doğru çekmişsiniz de kat kat büzülmüş gibi. O görüntüden kurtulsam kafi benim için.

Merak ettiğim şey şu, aynı durumda olup, yani göğüs dokusu ve cebi olup da kas üstü yaptırmış kimse var mı? Görüntü nasıl paylaşmanız mümkün mü? Elbette doğal dursun istiyorum. Ya da tecrübeleriniz varsa, sizce çok büyük veya cebi gerecek kadar silikon taktirmadığım sürece, doğal bir görüntü yakalanır mı?
Bir diğer sorum, göğüs altı kesisinde, kas üstüne silikonda meme ucu hissizliği ihtimali yine de var mı?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhaba.. Ben kas üstü yöntem ile ameliyat oldum. Ancak sizde ki gibi bahsi geçen bir sarkma ve kolları yukarı kaldırdığında doku eksikliği vs olağan değildi. Yalnızca göğüs dokum bana yetersiz geliyordu. Boyut ve dolgunluk açısından. 450 cc ile göğüsler a cuptan d cup' a yerleşti.. Dediğim gibi dokum yeterli idi bu işleme ona istinaden kas üstü işlem uygulandı. Sarkma hususuna gelince, ne yazıkki bu husus esas. Her kas üstü işlemde sonuç senelere varınca sarkma neyazık ki söz konusu. Şuan 2. Yılımdayım. Ve protezler kendini bir hayli aşağı salmış durumda. Kaldı ki, bu benim cep açılmış versiyondaki yaşadığım sarkma. Sizde zaten var olan ve kollarınızı dahi yukarı kaldığınızda dokuda meydana gelen değişiklikler ve sarkma derecesinde bir deforme söz konusu. Bu ancak büyük protez ile kapatılabilir. Ve kasüstü olduğunuzda boş dokuya yerleştirilen protez seneler sonra ultra sarkacak kendi deformeli göğüs dokunuzla birlikte. Ancak kaldırtma+protez işlemi ile ameliyat düşünebilirsiniz tatmin edici bir sonuç almak adına. Benim bile 2 senedir kendi az göğüs dokum üzerine açılmış cep ile protezlerin sağladığı sarkma söz konusu oldu ve gözle görülür durumda. Sizin ki daha olağan. Çünkü zaten sarkmış ve boş bir dokunuz var. Protez iyice indirecek orayı. Dediğim gibi kaldırtma toparlatma işlemi ile düşünebilirsiniz kas üstü ile. Ancak sadece kas üstü protez ile belli bir müddet toparlanacaktır sonrası halleri yine sizi memnun etmez, sarkacaktır. Yılların vermiş olduğu deforme. Benim gibi tekrar ameliyat olmayı düşünebilirsiniz. Bunu istemezsiniz. Kas altı işlem düşünün veya. Biraz daha sıkı olur doku protez ile. Sarkma çok yaşanmaz. Umarım beni anlamışsınızdır.

Sağolun cevabınız için, gayet iyi anladım. Toparlatmayı düşünmedim, zaten doktorlar da önermediler daha çocuk falan yapmadığım ve yaşım genç olduğu için, biliyorsunuz toparlama sonrası aşırı kilo alıp vermede ameliyat yerleri esneme yapıyor. Bu sebeple toparlamayı daha çok çocuk sahibi olmuş, göğüs dokusu yeterli (veya silikon takılacak) sarkık göğüslere öneriyorlar. Yoksa 2. ameliyat gerekir ki ben hiç istemiyorum. Bir ameliyatla bitmesi daha tercih edilesi bir durum. Kendi açımdan emin olamadım acaba sarkma beni rahatsız eder mi içi dolu olduktan sonra? Belki doktorla konuşmak lazım gelir. Bunu soracağım. Eğer ciddi bir sarkma olacaksa, kas altı olması sanırım daha makul.

X