Ben silikonu tamamen bıraktım acaba orada yanlış mı yaptım kaşık biberonla süt yada mama veriyorum korkuyorum yani tamamen memeyi unutup emmeyecek asla diyeben de bıraktırabileceğimi hiç düşünmüyordum ama 3-4 aylık civarı denemeye başladım. silikon uçsuz tuttuğu vakitler oldu, biraz içti, ağladığı zaman silikonu geri taktım. bu şekilde deneyerek tam 4 aylıkken bıraktırdım. siz de denemeye devam edin lütfen.
Aynen çok ağlıyor ve canımdan can kopuyor işkence ediyorum gibi bebeğime çok üzülüyorum. Meme reddinden çok korkuyorum ben de silikonla devam ederek bıraktıracağım böylede olmayacak. Ya aslında memeyi tutuyor ama zor geliyor çekmek bırakıveriyor alışmış kolay geldi silikonÜstteki üyenin yazdığına kesinlikle katılıyorum. 2 ay silikon ucla emzirdim. Acıktığında ilk kendi göğsümü verdim bazen biraz emiyordu bazende hiç istemiyordu ve çok ağlıyordu. Ağladığında ucu verdim meme reddi olmasın diye. Öyle öyle derken 3 haftada falan tamamen bıraktı. Asla pes etmedim, ısrarla denedim. Çok üstüne gitmeden. 3 gün bence az bir süre
Sizde pes etmeyin bebeğinizin duygu durumunu en iyi siz bilirsiniz ona göre yol izleyebilirsiniz
bebeğin silikonluyken meme ucunu kavrama şekli ile silikonsuz ucu kavrama şekli farklı. bıraktırma süreci de bebek için aslında öğrenme süreci. o yüzden ara ara silikonsuz denemeye devam edin ama çok da zorlayıp ağlatmayın bebişi. mesela daha az aç olduğu veya daha keyifli olduğu vakitlerde deneyebilirsiniz silikonu çıkarmayı.Ben silikonu tamamen bıraktım acaba orada yanlış mı yaptım kaşık biberonla süt yada mama veriyorum korkuyorum yani tamamen memeyi unutup emmeyecek asla diye
N’aptınız bırakabildiniz mi benim bebeğimde 17 günlük bende bıraktırmak istiyorum eve memeyi tutturuyor ama biz tutturamıyoruz çıldırıcam evde biz tutturmaya çalışırken çığım çığım çığırıyor ağlıyor deliricem artık bıraktırmak istiyorum nasıl bi yöntem deneyeceğiz bilmiyorum amaDarısı başıma inşallah ben de bir gün buraya yazarım bıraktık diye
Hala deniyorum pes etmeden her emzirmemde silikonu çekip veriyorum bikaç dk emiyor sonra ağlıyor silikon takıyorum hemen onu sıkmamak için. Gün geçtikçe daha uzun kalıyor memede. Bebeğiniz çok küçükmüş, benimkinin çenesi güçlendiği zaman 1 ay 1 haftalıkken almaya başladı göğsümü. Her bebek farklıdır dediğim şekilde yapmaya devam. Bide kafa olarak biraz daha farklı düşünmeye başladım, kızımın karnı doysun da ne şekilde doyuyorsa diye. Memeyi tutmasını kendi konforum için istiyorum şuan sadeceN’aptınız bırakabildiniz mi benim bebeğimde 17 günlük bende bıraktırmak istiyorum eve memeyi tutturuyor ama biz tutturamıyoruz çıldırıcam evde biz tutturmaya çalışırken çığım çığım çığırıyor ağlıyor deliricem artık bıraktırmak istiyorum nasıl bi yöntem deneyeceğiz bilmiyorum ama
BıraktırdımN’aptınız bırakabildiniz mi benim bebeğimde 17 günlük bende bıraktırmak istiyorum eve memeyi tutturuyor ama biz tutturamıyoruz çıldırıcam evde biz tutturmaya çalışırken çığım çığım çığırıyor ağlıyor deliricem artık bıraktırmak istiyorum nasıl bi yöntem deneyeceğiz bilmiyorum ama