silikon kek kalıpları

HoSeFiN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
52
0
86
Adıyaman
Arkadaşlar konuyu aradım bulamadım.silikon kek kalıbı kullanan var mı?ben aldım ama hala kararsızım.acaba sağlıklımıdır?paylaşırsanız sevinirim.kullanan varsa dedikleri kadar pratik mi?

kocaman sitede kımse sılıkon kek kalıbı kullanmıyor mu?:25:

silikon kek kaliplarini ben uzun zamandir kullaniyorum ozellikle muffin yaparken
kekler cok kolay cikiyor ben memnunum ama sagliklimi degilmi bu konuda bilgim yok malesef

merhabalar
bende aldım bi kere kullandım kek de değişik bi koku vardı şimdi csaret edemiyorum tekra kullanmaya pratikliğine gelince teflonla bi fark yok ikisi de aynı pratikte...

artık çoğu şeyin silikonlu olanı çıkmış,çırpıcısı kepçesi spatulası...daha sağlıklı deniliyor hatta yurtdışında tahta kaşık yasaklanmış diye duymuştum tv dan :26: ne kadar doğru bilemeyeceğim,ben kullanıyorum hala...silikon kaplardan bendede var,yapışma olayı hemen hemen hiç yok kalıptan çok kolay çıkıyor, pişirme kısmını çözemedim bazen altı fazla pişmiyor :44: bunun haricinde genelde onları kullanıyorum

teşekkür ederim bayanlar.sanırım denesem iyi olacak.deneyip sonucu yazarım buraya.sağlık içinde araştırma yapıyorum bıtınce bılgı verırım.
saygılar:)

bence kullanışlı ama kaliteli olması önemli mesela bende bir ucuza aldığım var birde kaliteli olan ucuz olan çok kötü pişirdi ve onu salata kalıbı olarak kullanıyorum. diğeri harika...

emrivaki evet silikonlar daha iyi diye haberler varmış.hatta bebek kaşıkları silikon artık.bende aldım kaşıktan.hem saglıklı hem de kullanılışlılarmıs.yurtdısında da bazı yerlerde tahta kullanmayın dıye yazılmıs.mantıken de dogru.tahta kasık yagı emıyor suyu emıyor.kek kalıbı cok kullanıslı geldı bana.herkese de tavsıye ederım.ayrıca sılıkon mama kasıkları da harıka.benım oglum cok sevıyor onu.ılaclarını bıle sılıkon kasıklar verıyorum.en azından damakları acımıyor;)

bence silikonda kaliteye göre değişir.
benim kek kalıplarımda 240 dereceye kadar dayanır diyor zaten normal ev tipi fırınlarda 250 derecedir sınır.

ama ben kek kalıplarımda yaptığım kekleri hiç beğenmiyorum, acaip bir koku var ve kekin ara kısımları beyaz kalıyor dış kısımları kızarıyor. yapışmaması falan hikaye ben yağladığım halde yapışıyor, teflon tabanlı keklerden şaşmayacaksın.

2 tane silikon kalıbım var ama öylece duruyor hiçbir işe yaramıyor. anca kalıp olarak kullanabilirim onuda baton kalıbımla.

birde cilasız tahtalar çok sağlıksız özellikle bulaşık makinesinde kesinlikle yıkanmamalı.

kesme tahtalarda et işlerimi yapılmamaılı plastikte yapılmalı.

kesme ıslemını bende palstıkelrde yapıyorum.tahta bana saglıksız gelıyor.ayrıca ıslanınca kurumuyorda.ıcı curuyor.

kızlar ben iki yıldır silikon kullanıyorum biri yuvarlak biri baton kalıp valla dünya varmış diyorum hiçde tabanına ne yağ sürüyorum ne unluyorum yapışma diye bişey yok ama kaliteli almıştım iki yıl önce ikisine 30tl vermiştim ama 3tl silikon kalıplar var arştırın kalitelisi olursa korkmadan alın şiddetle tavsiye ederim öle koku falanda yok yani

kızlar ben iki yıldır silikon kullanıyorum biri yuvarlak biri baton kalıp valla dünya varmış diyorum hiçde tabanına ne yağ sürüyorum ne unluyorum yapışma diye bişey yok ama kaliteli almıştım iki yıl önce ikisine 30tl vermiştim ama 3tl silikon kalıplar var arştırın kalitelisi olursa korkmadan alın şiddetle tavsiye ederim öle koku falanda yok yani

canım ben 4 yıl önce ikisine 30 tl verdim.

3 tl ye silikon kalıp var mı cidden, alınmaz o yaaaa.....

valla 2 yıl dedime bakma 2 yılıda aşkındır yani benim onları aldığım 3 tl var tabi ben ilk onları görmüştümde güvenememiştim almaya sonra bi mazada bunları gördüm seninkiler ne renk şu ne alırsan 1tl mazaları varya onlar satıyor 2 3tl

bence silikonda kaliteye göre değişir.
benim kek kalıplarımda 240 dereceye kadar dayanır diyor zaten normal ev tipi fırınlarda 250 derecedir sınır.

ama ben kek kalıplarımda yaptığım kekleri hiç beğenmiyorum, acaip bir koku var ve kekin ara kısımları beyaz kalıyor dış kısımları kızarıyor. yapışmaması falan hikaye ben yağladığım halde yapışıyor, teflon tabanlı keklerden şaşmayacaksın.

2 tane silikon kalıbım var ama öylece duruyor hiçbir işe yaramıyor. anca kalıp olarak kullanabilirim onuda baton kalıbımla.

birde cilasız tahtalar çok sağlıksız özellikle bulaşık makinesinde kesinlikle yıkanmamalı.

kesme tahtalarda et işlerimi yapılmamaılı plastikte yapılmalı.
peki canım sen neden kullanmıyon ya yağladığın halde nasıl yapışır ben hiç yağlamıyorum üstelik diyet yapıyorum diyede kekimin içinde bir gr yağda yok buna rağmen kesinlikle yapışmıyor

kalibin icine kek harcini dökmeden kalibi soguk suyla yika, islakken harci dök

banada silikon kaliplar satan teyzeler söylemisti :)))

Silikon ve yüksek ateş birleşince düşünemiyorum kızlar sağlıklı değildir diye tahmin ediyorum. Sonuçta yiyecek bu

Back
X