silikon göğüs ucu kullananlar,bi bakın lütfen..

strawberrylips

oğlum ve minik meleğim❤
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2007
4.311
370
43
Kızlar bana yardımcı olun lütfen,benim göğüs uçlarım olmadığı için bebeğimi emziremedim silikon göğüs ucunuda önceleri denedim almadı sonrasında sütümü sağarak verdim ama 2 gündür zorlada olsa bebeğimi silikon uçla emzirmeye çalışıyorum çok ağlıyo ama mecburum alışması için,size sormak istediğim bu uçları göğüse nasıl yapıştırıyorsunuz?Emerken bebeğim yapışkanı birden çıkıyor ve oğlum çıldırıyor resmen lütfen bunun yolu nedir tavsiyelerinizi acilen bekliyorum:1no2:

allah yardimcin olsun canim ..benimde gögüs ucum yok bende silikon meme ucuyla emzireceğim ama nasil başarabilirmiyim endişesi taşiyorum..ama lütfen elinden geldiği sürece emzir canim..
Allah yavrunu sana bağişlasin..kirkbirkere maşallahh paşana..

ben de bisüre silikon göğüs ucu ile emzirdim.göğsümün ucu olmasına rağmen kızın bir türlü tutmak istemedi.çok uğraştık ama nafile...hastaneden medelanın silikon göğüs ucunu verdiler,göğüse kolayca yapışıyor.diğer markaları da denedik ama memnun kalmadık.bulabilirsen medelanınki güzel...

Kızlar çok zor bir dönem sizin için ama dişinizi biraz sıkın! benimde göğüs ucum yoktu doğum yaptığımda ilk günler hatta haftalar çok zor geçti bebek emmek ister süt zaten çok değildi,silikon uç aldık çeşit çeşit onda da emerken başlık ıslanıyo ağzından çıkıyordu ya da tam oturmuyordu bir de zaten yeni doğmuşlar çeneleri yeterince güçlü değil yoruluverirdi yavrum aç aç ağlaya ağlaya sızardı.. Çok üzüldüm o dönemde asla ememiyecek zannettim (etraftan duyulan sözlerde bir o kadar üzüyor ailen bile olsa)elektrikli pompayla sağıp bebek emerken (ya da emmeye çalışırken)kaşıkla yandan ağzına döküyordum sütümü sırf emmekten vazgeçmesin diye..Birgün pompayla sağdıktan sonra göğüs ucum şişmişti biraz zorla ağzına soktum eşimde kafasından destekledi bi baktık hafif hafif tutmaya başladı çıldırdım sevinçten zaten bi emmeye başlasın o gün gögüs şekil değiştiriyor resmen o emdiği gün biraz acı çektim ama sıpa eme eme ucunu çıkardı,büyüklerin de dediği gibi sadece emzirin süt de o şekilde geliyormuş meme ucu da...diğer göğsü alması daha zor oldu 2 hafta kadar sonra diğerini de almaya başladı (tabi bu arada göğüs uçlarım aylarca yara içindeydi 3,5 ayda tam anlamıyla iyileştiler) ama şimdi çok rahatız iyiki de pes etmemişim diyorum emzirmek apayrı bir duygu anne-bebek arasında ( bu arada ilk 1ay süt yetmediği için 1 kutu mamada bitirdik)Umarım bebekleriniz bi an önce memelerine kavuşurlar ama dediğim gibi dişinizi mutlaka sıkın ,sonucu gerçekten hem maddi hem manevi çok güzel!

canım benımde yoktu hastanede hemsıre sıyah bolgesı ıkı parmagırla sıkarak agzına soktu emdı problem cıkmadı tabı her annede oldugu gıbı benımkıde yara oldu 1 2 hafta sonra alısınca gectı ama berbat bısı hamıleyken bıle krem surdum ama yınede oluyo alıskın olmadıgı ıcın sımdı bebegım 7 aylık hala emzırıyorum ve gogsumun ucu nerdeyse mınık bı fındık buyuklugunde zorla canım emınım alıcaktır ugras bıraz

ben de aynı problemi yaşadım canım,göğüs uçlarım çok küçüktü,oğlum tutamıyordu...bi türlü ememedi,sonra wee nin göğüs ucuyla emzirdim bi problem olmadı,kendinden yapışıyordu ama ben de iki parmağımla tutuyordum düşmesin diye..
1 ay öyle emdi sonra normal emmeye başladı...ne zaman normale döndü dünyalar benim oldu...o plastik şey sanki aramıza bi mesafe koyuyordu...şimdi çok mutluyum,hele emerken ellerini göğsüme koyması,ellerimi tutması yok mu?içim eriyor resmen...
handeryanın dediği gibi bende pompayla sağdıktan sonra ağzına verdim mememi...o zaman uç çıkmış oluyor,bebek alabiliyor...sonrası o emdikçe halloldu zaten...
sana da kolay gelsin canım,sıkma canını pek çok anne aynı şeyleri yaşıyor inan

Kızlar benim bebeğim öyle inatçıki ne yaptıysam göğüs ucumu tutamadı zaten pompayla sağıyodum bende şimdilerde başladım silikonla vermeye ama dediğiniz gibi plastik sanki aramızdaki o bağı koparıp götürüyo inşallah bende bi süre sonra normal göğsümle emzirebilirim bunu gerçekten çok istiyorum

Kızlar çok zor bir dönem sizin için ama dişinizi biraz sıkın! benimde göğüs ucum yoktu doğum yaptığımda ilk günler hatta haftalar çok zor geçti bebek emmek ister süt zaten çok değildi,silikon uç aldık çeşit çeşit onda da emerken başlık ıslanıyo ağzından çıkıyordu ya da tam oturmuyordu bir de zaten yeni doğmuşlar çeneleri yeterince güçlü değil yoruluverirdi yavrum aç aç ağlaya ağlaya sızardı.. Çok üzüldüm o dönemde asla ememiyecek zannettim (etraftan duyulan sözlerde bir o kadar üzüyor ailen bile olsa)elektrikli pompayla sağıp bebek emerken (ya da emmeye çalışırken)kaşıkla yandan ağzına döküyordum sütümü sırf emmekten vazgeçmesin diye..Birgün pompayla sağdıktan sonra göğüs ucum şişmişti biraz zorla ağzına soktum eşimde kafasından destekledi bi baktık hafif hafif tutmaya başladı çıldırdım sevinçten zaten bi emmeye başlasın o gün gögüs şekil değiştiriyor resmen o emdiği gün biraz acı çektim ama sıpa eme eme ucunu çıkardı,büyüklerin de dediği gibi sadece emzirin süt de o şekilde geliyormuş meme ucu da...diğer göğsü alması daha zor oldu 2 hafta kadar sonra diğerini de almaya başladı (tabi bu arada göğüs uçlarım aylarca yara içindeydi 3,5 ayda tam anlamıyla iyileştiler) ama şimdi çok rahatız iyiki de pes etmemişim diyorum emzirmek apayrı bir duygu anne-bebek arasında ( bu arada ilk 1ay süt yetmediği için 1 kutu mamada bitirdik)Umarım bebekleriniz bi an önce memelerine kavuşurlar ama dediğim gibi dişinizi mutlaka sıkın ,sonucu gerçekten hem maddi hem manevi çok güzel!

canım ayn benim yaşadıklarımı anlatmışsın ama bizim mücadelemiz biraz daha kısa sürdü neyse ki. beni göğüs uçlarım içe göçüktü resmen hastanedeki elektrikli pompa biraz çıkardı sonra senin gibi ağzına süt akıttık uğraştık aldı memeyi bir kere tutunca gerisi geliyor zaten 6 ay sadece emzirdim

dream81 arkadaşım inşallah sende başarırsın.

Suan ayni durundayim. 1 kutu mamabitti. Umarım başarırım; (

Kızlar bana yardımcı olun lütfen,benim göğüs uçlarım olmadığı için bebeğimi emziremedim silikon göğüs ucunuda önceleri denedim almadı sonrasında sütümü sağarak verdim ama 2 gündür zorlada olsa bebeğimi silikon uçla emzirmeye çalışıyorum çok ağlıyo ama mecburum alışması için,size sormak istediğim bu uçları göğüse nasıl yapıştırıyorsunuz?Emerken bebeğim yapışkanı birden çıkıyor ve oğlum çıldırıyor resmen lütfen bunun yolu nedir tavsiyelerinizi acilen bekliyorum:1no2:
allah yardimcin olsun canim ..benimde gögüs ucum yok bende silikon meme ucuyla emzireceğim ama nasil başarabilirmiyim endişesi taşiyorum..ama lütfen elinden geldiği sürece emzir canim..
Allah yavrunu sana bağişlasin..kirkbirkere maşallahh paşana..
Selamlar, ben krem kullanıyordum, gümüş kapakların açıklama kısmında, krem ile kullanılırsa etkisi azalır yazıyordu, dikkate almanıştım, öyle oldu. Ben de sırf gümüş kapakları kullanıyorum. Baya iyi geldi. Fakat şimdi yine acı ve yaralar başladı, iltşhaplanma olmasından korkuyorum allah korusun. Durup dururken de sızlamaya başladı ve bebepim emerken ilk başta uyuşup geçerdi, şimdi emme esnasında devam ediyor. Silikon göğüs kalkanı kullanıyorım verirken, damağı tutmadı diye doktor tavsiye etmişti. İyi geliyor baya fakat phılıps in daha pahalı olanları var, ağrıyı alıyormuş. Acaba ondan alsam mı, faydası farkeder mi?

Silikon uc olarak philips avent oneririm. Hepsi kayiyor ama philips digerlerinden daha iyi. Benim de gogus ucum yoktu. Cocuk dogunca bir de kuveze alindi 4 gun emziremedim. Yogunbakimda da şırınga ile beslediler. Nihayet emzirmeye baslayacagim zaman tabi ki olmayan meme ucuyla gogsumu tutamadi. Hemsire silikon uc kullanmami tavsiye etti. Uc ile cocuk hem hava yutuyor gazi oluyor hem de cabuk yoruluyor uyuyakaliyordu. Silikon ucu biraktirmaya karar verdim. Anne karar verince bebek gercekten uyum sagliyor. Cok agladi asla ucsuz emmek istemedi. Saatlerce ugrastim kollarim agrirdi. 40-45 gunluktu oglum ve o kadar cabanin sonunda tuttu.biri size mutlaka yardim etsin arkasindan kafasini gogsunuze bastirsin siz de meme ucuna sekil vermeye calisin. Zaten silikon ucla bir sure emince meme ucu sekilsiz de olsa az da olsa cikiyor. Olan ucu zorla tutturduk. Geceleri uykusu bolunmesin diye ilk baslarda yine silikon ucla emzirdim. 1 hafta icinde komple biraktik. Dunya varmis. Yanimda uc tasimaktan her emzirme de yikamaktan kaynatmaktan kurtuldum. Suan 2.5 aylik oglum ve gogus uclarim hala yara bere icinde ama alisiosunuz emzirdikce geciyor. Zaman zaman emzirirken balik gibi cirpiniyorum catlaklar acidigi icin ama biraz emince geciyor. Silikon ucu birakinca cocuk kilo aldi gazi daha azaldi.Sabredin kizlar yilmayin deneyin. Malesef biraz ac kalinca zorlayinca tutuyor. Ama diyelim ki basaramadiniz olmadi. Silikon ucla emmeye devam etsin nolacak ki. Hic emmeyecek olmasindan iyidir. Zor biliyorum ama bosverin etrafin neler soyledigini. Allah hepsini bildigi gibi yapsin bos insanlar. Yeter ki cocuklar emsin de nasil olursa oyle emsin.

Benimde 5 gunluk bebegim gogus ucumu almiyor gogus kalkani takiyorum yada sagarak veriyorum nasil alistiricam mememe bilmiyorum
Silikon göğüs ucu alın . Göğsünüze yerleştirin . Benim bebeğim de almadı 3 haftada anca alistirdim onunla . 3 aylıkken biraktirdim anca silikon ucu . Sürekli deneyin . Sütünüzü o silikon için meme ucuna damlatın ki bebeğiniz süt geleceğini bilsin . Sürekli deneyin . Ben en son yürürken denedim . Öyle yürürken emzirmeye çalışıyordum o anda tam kavradi . Eğer aç kalıyorsa mama takviyesi yapın doktorunuza danışarak .

Silikon göğüs ucu alın . Göğsünüze yerleştirin . Benim bebeğim de almadı 3 haftada anca alistirdim onunla . 3 aylıkken biraktirdim anca silikon ucu . Sürekli deneyin . Sütünüzü o silikon için meme ucuna damlatın ki bebeğiniz süt geleceğini bilsin . Sürekli deneyin . Ben en son yürürken denedim . Öyle yürürken emzirmeye çalışıyordum o anda tam kavradi . Eğer aç kalıyorsa mama takviyesi yapın doktorunuza danışarak .
1 aydir mememi aliyor,kendi kendine alisti,biberonu bile unuttu artik

X