Arkadaslar merhaba ben kisa zaman once
protez taktirip 2 hafta önce cikarttirdim. 28 yasindayim 20 yasindan beri en buyuk istegim protez taktirmakti. 28 yasinda taktirmak nasip oldu ama cok kötü bi tecrubeydi benim icin. O agirlik hissi hic kaybolmadi sabahlari uyanmak zulüm gibiydi ve bu cikartana kdr devam etti. Ben psikolojik olarak kabullenemedigim icin cikarttirdim. Fizyolojik olarak cok sukur bi sorun yasamadim zaten 2 ay durdugu icin belki de erkendi o tarz skintilar yasamak icin bilemiyorum. Takili kaldigi sure boyunca heo hastaydim bagisiklik sistemim zayifladi diye dusunuyorum basima gelmeyen saglik problemi kalmadi ve biri geciyor digeri basliyordu ne zaman ki cikarttik o gun rahata kavustum ben.
Taktirdiktan sonra ki ilk gunler gogusler normalden buyuk ve bicimsiz duruyor odemden dolayi. Kas alti 200 cc mentor takilmisti bana. Doktorumdan da cok memnundum. Ama 200 cc bile bende 300 kusur gibi durdu odemler indikten sonra bile buyuk kaldi. Birde sunu anladim cok zayif kadinlarda kas alti bile dogal durmuyor protez ben burdayim diye bagiriyor. Bende de oyle oldu ne yazik ki. Sabahlari kutuk gibi kalkiyordum mideme kadar sislik oluyordu. 1 ay gectikten sonra memenin birinde protez icerde oynamaya baslamisti egilip kalktikca icinde bsyler devamli saga sola kayiyor. Kol gucu gerektiren hareketlerde kasa baski uyguladikca icerde protez hareket ediyo gibi oluyor. Daha yasadigim bir cok sorun vardi ama dedigim gibi ben icimde yabanci cismi kabullenemedim ne yazik ki. Psikolojim bozuldu aynada ki sanki ben degildim her gun agliyordum bir an evvel cikarip kurtulmak istedim. Cok sukur ki oyle de oldu. Ben taktirmayi 8 sene istemis biri olarak operasyon oncesi hep agrilardan korktum. Yabanci bi cisme alisabilecek miyim korkusu aklima bile gelmemisti. Ama cok istedigin bisey bile ulastiginda ve yasadiginda aslinda istedigin kadar olamayabiliyormus. Hatta kabus dolu gunler yasatabiliyormus ne yazik ki.