• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şilan'ın Zayıflama Serüveni

Ssilan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2007
1.237
735
158
50
Yıllardır süre gelen PCO hastalığım ve elbetteki kalorili beslenme sistemim sayesinde hızla kilo aldım.Aldığım hormon tedavileri vs. 'de tuz biber oldu.3 kez tüpbebek tedavisi gördüm.Bu aşamalarda çok kilo aldım ben. Kızım oldu ve doğumdan kalan hiç kilom yok.Bendeki kilolar zaten şahsiii !! kilolarımdı.

78 kilo olmuştum ve ailemin devamlı başımın etini yemeside bana artık gaz verdi.
Diyete başlayalı 3 hafta oluyor.Kalorisinin yüksek olduğunu bildiğim hiçbirşeyi yemiyorum.
Sabah ve akşam yemeklerden önce sandaloz sakızı ve elma sirkeside alıyorum.

Sabah :
A)
Tam buğday/çavdar/kepekli ekmek 2 dilim
Beyaz peynir
2-3 adet zeytin
Domates/Salatalık
Haftada 1-2 kez yumurta
B)
Cornflex/Yulaf gevreği/ light süt

Öğle:

Izgara tavuk / ızgara köfte + salata
Sebze yemeği+ yoğurt
Salata+ton balığı gibii....

Akşam:
Öğlen'de yediklerimin tarzında birşeyler..Bazen bulgur pilavı,patates tarzı birşeylerde giriyor araya o da ağız tadı yanii :)))

Aralarda da bol bol su, doğadan'ın zayıflama çayı, Diye bisküvi ve çay,probiyotik yoğurtlardan vs. alıyorum.

78 kg ile başladığım bu serüvende bu sabah 74 kg çıktım.Benim gibi PCO nedeniile göbek ve mide bölgesinde yağlanma olan biri için çok zorrrdu bu durum.Ben memnunum açıkçası..Verdiğim bu kilonun da hamile gibi görünen göbeğimden gidiyoor olması belimin inceldiğini görmek beni mutlu ediyor.Olmayan pantalon ve eteklerimi giymeye başladım bileeee :)))sositososito

Çok büyük umutlar içinde Altmışlı kilolara kavuştuğumu bir görebilsemmm çok daha mutlu olacağım.Ama ilk hedefimm 70 .
Desteklerinizi bekliyorum.

Teşekürler Lena:)

Sabah çavdar ekmekli hafif bir kahvaltı
Öğleden önce diyet bisküvi ve form çay
Öğlen sadece yeşil salata (yağsız)

Akşama'da ya kısmett bakalımsss :)

geçmiş olsun güzelim
sağlıklı bişekilde kilo vermen dileğiyle...
belki pco diye bişeyde kalmayacak zayıflayınca
kolaylıklar tatlım:)

canım tebrik ederim bende pkoluyum diyetisyene gittim
ama sonuç 0 :( 5 kg fazlam ver benim onu vermek istiyorum ama olmuyo
sen diyetisyenemi gittin kendinmi hazırladın bu listeyi

geçmiş olsun güzelim
sağlıklı bişekilde kilo vermen dileğiyle...
belki pco diye bişeyde kalmayacak zayıflayınca
kolaylıklar tatlım:)

Haklısın dr.'da bana devamlı zayıflaman gerek.Bu ilaç gibi gelecek sana derdi.Ama zor işte kolay değil zayıflamak .Uğraşıyorum bakalım.

canım tebrik ederim bende pkoluyum diyetisyene gittim
ama sonuç 0 :( 5 kg fazlam ver benim onu vermek istiyorum ama olmuyo
sen diyetisyenemi gittin kendinmi hazırladın bu listeyi

Aslına bakarsan önceleri düşündüm diyetisyene gitmeyi.Ama önce bir kendim uğraşayım baktım hiç yapamyıcam o zaman son nokta giderim diye düşündüm.Eee malum diyetisyen ücretleri yüklü.Devet hast'ne mesaide olunca gitmem mümkün olmuyor..
Bende takıldım kaldım bu kiloya.74'ün altına inemedim kaç gündür.Bakalım yılmak yok ama değilmi??

Bu arada dün akşam zeytinyağlı fasulye ve tavuk baget yedim.Ama karpuza dayanamadım 4-5 dparçada karpuz yedim .

Bugün ise :

Sabah: Sandaloz ve elma sirkem ardından da Light süt ve yulaf gevreği

Ara öğün : Yeşil elma

1 fincay diyet çay ve 2 adet diyet bisküvi

Öğlen : Salata ve ton balığı yiyeceğim evden hazırladım getirdim yanımda.

Sonrada Activa yoğurt yerim galiba.
Ben işe geç gelip geç gidiyorum.Akşam 9'da evde olunca geç yiyorum.En büyük sıkıntı bu aslında ama yapabileceğim çok bir şey yok.

Canım bazen dirençli kilolar oluyor. Mesela ben 81'den 72'ye kadar indim; ama burada takıldım kaldım. Yılların birikimini atmak kolay olmuyor. Vücudumuz bizi sınıyor biraz da. Bakalım ne kadar sabırlı ve kararlıyız... Gayet iyi gidiyorsun. Rahatsızlığın da kilolarla birlikte akıp gider inşallah.

Canım bazen dirençli kilolar oluyor. Mesela ben 81'den 72'ye kadar indim; ama burada takıldım kaldım. Yılların birikimini atmak kolay olmuyor. Vücudumuz bizi sınıyor biraz da. Bakalım ne kadar sabırlı ve kararlıyız... Gayet iyi gidiyorsun. Rahatsızlığın da kilolarla birlikte akıp gider inşallah.

Canım çok teşekkür ederim :) Evet biliyorum bu dirençli kiloları..Zaten beni pes ettiren hep bu dirençli kilolar oldu.Bu defa pes etmiycemmmmm !!!!!:olmaz:

Etme canım etme sakın! Bazen ben de umutsuzluğa düşüyorum ki sorma. Aman ya diyorum madem işe yaramıyor, madem bir ömür böyle kalacağım boşver gitsin diyorum. Sonra da kızıyorum kendime, ülen pisboğaz şimdiye kadar yedin yedin de noldu, sana eziyetten, mutsuzluktan başka ne getirdi... Hiç pes etmeyelim. Çünkü en kötü şeylerden biri, insanın başladığı yere geri dönmesi...

merhaba şilan

bence akşam menünü değiştir..akşamları 1 kase çorba ve 4 yemek kaşığı sebze yemeği salata yoğurt dene birde...ben diyetisyene gidiyorum et türünü öğleyin tüket diyor birde patetes muz kesinlikle yasak..akşamları baklagillerden yersem yanında çorbayı içmiyorum...ayrıca ceviz suyu ve keten tohumu içmemizi tavsiye etti doktor..ben ilk hafta 2 kilo verdim diğer hafta 1 kilo almışım sonra ceviz suyu yerine elma sirkesi içmeye başladım bu hafta 1,600 kg verdim...bünye alışıyorya her hafta başka birşey dene bence...birde lahana yağı tavsiye ediyorum 2.600 kg vermeme rağmen herkes zayıfladığımın farkında göbeğim kayboldu gibi..en önemliside yürüyüş ne kadar diyet yaparsan yap spor yapmayınca olmuyor

Balım verdiğin fikirler için teşekkür ederim sana.

PCO'dan dolayı düşükmglisemik indeks'e sahibim. Aslında dediğin gib akşamları da öyle yiyebilsem iyi olacak ama baygınlık geliyor içime napimm :( zaten çoğu akşam tam doyamadan kalkıyorum sofradan.Yediklerimin daha fazlasını yerdim eskiden.Ama gayret edicem bünyem yavaş yavaş alışır umarım.

Ceviz suyu kolestrole ve hatta troid hormonlarında işe yarıyor diye biliyorum.Ama kilo içinde işe yaradığını bilmiyordum.Keten tohumunu içebilirm.Peki bunu içince elmayı kesmemi tavsiye edersin.Yani bir süre o bir süre sirke diosun dedmi.

Lahana yağını da dün biraz okumuştum.Dışardan bir şey sürmenin zayıflatıcı etkisi olacağını pek inandırıcı bulmamıştım açıkçası.Ama sen faydasını gördün yani öylemi?

Nerelerde satılıyor peki? ınternette var ama kendim aktarda falan varsa ordan alayım diye sordum.

Bu arada yürüyüş konusunda haklısın.Hemde sarıyer gib sahilde yürüyüş imkanı yapacak bir yerde olmama rağmen her zaman bir bahane buluyorum kendime.birkaç hafta yürüyüp bırakmışımdır genelde.

Amaaaa dün trafik fazlaydı.Çokkk önce indim arabadan ve sahil boyu yürüyerek eve gittim.Bu bir başlangıç olsun diye umuyorum.Hafta 2-3 kez bunu yapsam kar kardır ama değilmi:)

Akşam eve giderken sahilde indim erkenden...Yaklaşık 40 dakika yürüdüm.
Sonrada yine salata ızgara tavuk yedim kaldım işte.
Aktardan keten tohumu ve beşi bir yerde çayı da aldım.

Ama ben takıldım bu 74'e gitmiyoooooo.....Azıcık ibre oynasa ya..
Bakalım haftaya kaç kg. ile başlangıç yapacağım pazartesi güzel bir rakam görmek istiyorum tartıdaa

şilancım selam.. öncelikle tebrik ederim canım.. sakın pes etme..

bünyelerimiz benziyor sanırım.. ben senin kadar kilo almadım ama o kadar da çok spor yaptım ki.. hep göbeğime alıyorum yağları da.. ve kan şekerim yemeklerden sonra çok hızlı düştüğünden açlığa dayanamıyorum.. ayrıca sendeki hormon dengesizliği de var ben de.. zaten kan şekerimizin hızlı düşmesinin sebebi de aynı dengesizlik.. kilomuza ve yaşam tarzımıza dikkat etmezsek ileriki yaşlarımızda allah korusun tip 2 diyabet adayıyız...

sana tavsiyem canım her öğününde sebzen, az karbonhidratın ve proteinin olsun.. doktorum önermişti bana bunu.. ve yemeklerindeki yağı aşırı kısma.. ve ara öğünleri atlama.. çünkü bizim kan şekerimiz hızlı düşüyor.. sebze, protein ve yağ bu düşüşü frenliyor ve açlığa dayanmamızı sağlıyor.. normal bünyelerde düşüş hemen yemekten sonra ve aniden olmadığından bu şekilde yemeseler de tolere edebiliyorlar..

bir de spor canım.. çünkü spor sayesinde şeker insüline ihtiyaç duymaksızın hücre içine alınıyormuş.. böylece kan şekeri ani değil yavaş düşüyormuş.. ben bu etkiyi bizzat hissettim.. kesinlikle tavsiye ederim..

tekrar bol şans.. sakın pes etme moralini de bozma.. sevgiler..

merhaba şilan,tebrik ediyorum seni.bende 2 ay önce pkolu oldugumu öğrendim son 1 yıl içinde 12 kilo aldım çok hızlı bir şekilde onun öncesindede kiloluydum zaten :(( demek ki bununda etkisi varmış.bende hastalığı öğrendiğimden beri çok az yiyordum ama hiç kilo vermedim.geçen hafta diyetisyen kontrolünde başladım 1600 kcal diyet verdi gayet doyurucu.umarım bu şekilde verebilirim şimdilik hedefim 20 kilo vermek şu an 89 kiloyum.umarım en yakın zamanda sağlığımıza kavuşuruz kolay gelsin..

Olala teşekkürler desteğin için...Haklısın hem PCO olup hem kilo ile savaşmak maalesef herkesin durumundan daha da çetin bir savaş...ınanın eskiden yediğim zararlı grubu şeylerin hiçbirini yemiyorum.Sadeceee bi yerim şişmesin diyee :) Bazen aklım takılır rejmi bırakırım diye.Kızımın yediği patates kızartmasından bir tane atıyorum ağzıma...Ya da çikolata paketini çaraken elime yapışan artıkları yalıyorum !!!!!!kaydirigubbakcemile3

Tavuk ,salata
ton balığı salata
taze fasulye yoğurt
yoğurtlu semizotu
ızgara et ,haşlanmış sebze
bazennnn bulgur pilavı....
ekmek olarak sabahları ya da sebze yanında çavdar ya da tam buğday ekmeği falan.

Açlık kesinlikle hissetmiyorum.Gayet tok hissediyorum kendimi.Devamlı su,beşibiryerde çayı,soda vs. içiyorum.Meyva yiyorum günde bir öğün.

Yaniiii 4 gündür yürüyüşde yapıyorum.

Amaaaa sabah halennn 74'düm hatta 74.300 :(

Biraz wc sıkıntımda var.Aslında bağısaklar biraz fazla çalışsa rahatlıycam ama bakalım işte:)

merhaba şilan,tebrik ediyorum seni.bende 2 ay önce pkolu oldugumu öğrendim son 1 yıl içinde 12 kilo aldım çok hızlı bir şekilde onun öncesindede kiloluydum zaten :(( demek ki bununda etkisi varmış.bende hastalığı öğrendiğimden beri çok az yiyordum ama hiç kilo vermedim.geçen hafta diyetisyen kontrolünde başladım 1600 kcal diyet verdi gayet doyurucu.umarım bu şekilde verebilirim şimdilik hedefim 20 kilo vermek şu an 89 kiloyum.umarım en yakın zamanda sağlığımıza kavuşuruz kolay gelsin..

Umarım sende bu yolda güzel sonuçlar alabilirsin:)

Hep beraber bu forumda iyi neticeler almak isterimm.

hanımlar bugünde yerimde sayıyor olmama rağmen motivasyonumu bozmamaya gayret ediyorum.

Sabah: yulaf ezmesi+ nesfit karışımlı bir kase süt eşliğinde mideye gönderildii...(Ziraaa yulaf tek başına yenilir bir tada sahip değil benceee )

Arada 2 diyet bisküvi ve beşi biryerde çayı (2 fincan limonlu)

Yemekde zeytinyağlı fasulye iki inceccikkkk dilim çavdar ekmeği.

Akşam üzeri Activa yerim...
Akşama daha bilmiyorumm valla

Az yemiyormuyum??? niye gitmiyo bu kilolarrr yaa

Back
X