- 20 Şubat 2019
- 2.024
- 3.029
- 48
- Konu Sahibi Denizmanzarasi
-
Merhaba herkese
Bu aralar çok sıkıntıdayız eşimle bende buraya yazmak istedim. 1bucuk yildir evliyim üniversite okuyorum önlisans 1 ay sonra bitiyor okulum Allahın izniyle. Bilgisayar programciligi okuyorum. İş bulamam diye çok korkuyorum ☹ eşim 1820 tl maas aliyor evimiz kira 850 tl kira ödüyoruz elektrik su falan derken 1000tlyi geciyor 150 tlde taksit oduyoruz ☹ onun icin okul bitince duzgun bir ise girmem lazim ama korkuyorum is bulamam diye ☹geçinmek gerçekten çok zor
kanunen evet böyle ama piyasa kanuna göre işlemiyor. gerçeklerden uzak bi yorum olmuş maalesef.İs kanununu biraz araştırın, işveren, calisanini tam mesai çalıştırdığı ya da haftada 45 saat uzerinden sozlesme imzaladigi surece asgari ucretin altinda maas veremez, maasi bankadan ve maas odemesi secenegiyle odemek zorundadir, keyfi degil yani bu zorunlu, bunu yapmayan isverenler hem sizin cebinizden hem devletin kasasindan çalıyorlar, vergi kaciriyorlar, isimsiz bir şekilde alo 170 e sikayet etmelisiniz.
Esiniz herhangi bir markette (a101, bim, migros vs) calissa bile min. Asgari ücret alir, yasadiginiz ilceye bagli kalmayin, mersinde ilceler arasi ulasim kolay, merkezden falan is baksin, ve lütfen uzak demeyin, istanbulda her gun ise gitmek icin 80 km yol yapan insanlar var, onlar yapıyorsa sizler de yaparsınız.
Ama bu calisma saatlerime maaşları vermeleri kesinlikle yasal degil, sgk ya sikayet edilmeliler, ne demek full time çalışıp yarim maas almak...
kanunen evet böyle ama piyasa kanuna göre işlemiyor. gerçeklerden uzak bi yorum olmuş maalesef.
ayrıca 10 çalışan altı olduğu durumda bankadan ödeme zorunluluğu yok, elden ödeyebilir maaşları.
Sizce şikayet etse bir sonuç alabilir mi ? Ya da şikayetçinin lehine 10.000-20.000 tazminata hükmeder mi mahkeme? Malesef insanlar patronların insafına terke edilmiş durumda...
şikayet etse işinden olur. zaten 5 kişi varmış, kimin şikayet ettiğini de kolayca öğrenebilirler. yani iki ucu b.klu değnek.10 çalışan konusunu cidden bilmiyordum, ama bizim birlikte çalıştığımız dış kaynak cagri merkezlerinde bile (ki bazilari kurumsal olmayan orta olcekli sirketler) maaslar kuralina uygun odeniyor.
Hatta işkur isbasi egitim programı ile calisanlardan ogrenci olanların ilk 3 ay iskur tarafindan odenen maaslari asgari ucretin altinda kaldığı için üstünü sirketler tamamliyor.
Cidden saskinim, bizim sirket calisanlari maaslari 1 lira eksik yatsa kiyameti kopariyorlar, bu kadar eksik maaslara boyun egmemek lazim, emek hırsızlığı bu.
Boyle isyerlerinin mutlaka Alo 170 e ihbar edilmesi lazım, eger isveren min. asgari ücret odedigini ispat edemezse (burda işçinin degil isverenin ispat etmesi gerekiyor) isci+ ay bazinda 250 tl ceza öder, evet cok buyuk bir rakam degil ama isveren icin caydirici oluyor.
Gercekten allah yardimciniz olsun o maasa bu devirde bide kira parasi odeyip evliliginden yakinmadigin icin nebilim çok hos bi durum esinle bir olup gecim derdine dusmen.. insallah rabbim emeklerinin ksrsiligini verir guzel maasli bi is bulursunMerhaba herkese
Bu aralar çok sıkıntıdayız eşimle bende buraya yazmak istedim. 1bucuk yildir evliyim üniversite okuyorum önlisans 1 ay sonra bitiyor okulum Allahın izniyle. Bilgisayar programciligi okuyorum. İş bulamam diye çok korkuyorum ☹ eşim 1820 tl maas aliyor evimiz kira 850 tl kira ödüyoruz elektrik su falan derken 1000tlyi geciyor 150 tlde taksit oduyoruz ☹ onun icin okul bitince duzgun bir ise girmem lazim ama korkuyorum is bulamam diye ☹geçinmek gerçekten çok zor
şikayet etse işinden olur. zaten 5 kişi varmış, kimin şikayet ettiğini de kolayca öğrenebilirler. yani iki ucu b.klu değnek.
Asgari ucretin altında nasıl çalışıyor?Merhaba herkese
2020 tl.Asgari ücret 2000 tl degil mi, neden 1820 tl aliyor?
Amin Allah razı olsunAsgari ucretin altında nasıl çalışıyor?
Sikayet etmeyi dusun muyor musunuz?
Allah yardımcınız olsun.
Gelirinize göre kira yüksekmiş,sehir neresi?
Biz ilk evlendik 2 yıl 1+1 de oturduk.
Evi mi değistrseniz acaba?
Amin İnşaAllah teşekkür ederimGercekten allah yardimciniz olsun o maasa bu devirde bide kira parasi odeyip evliliginden yakinmadigin icin nebilim çok hos bi durum esinle bir olup gecim derdine dusmen.. insallah rabbim emeklerinin ksrsiligini verir guzel maasli bi is bulursun
KPSS çalış.Merhaba herkese
Mutluyum çok şükür eşimi seviyorum İnşaAllah bununda ustesinden gelirizMesleğini eline almadan evlenmek isteyen kızlarımıza ders olsun.
Amin İnşaAllahBu devirde geçim çok zor. Bir de çıkıp işsizlik yok insanlar iş beğenmiyor demezler mi, çıldırıyorum. Artık insanlar asgari ücret alabildiği işe şükreder duruma gelmiş.
Okulunuz bitince bir an önce bir işe başlayın tabi. Zamanla inşallah daha iyi kazanacağınız yerlere gelirsiniz. Biraz mücadele etmeniz gerekecek ama Allah yardımcınız olsun.
Okulu bitirmeyi bekleme bence hemen iş bul çalışmaya başla.Zira hayat çok zor.Yeşil fasulyenın kılosu 10 tl olmuş.Hepımız zordayız yanlız deilsin tatlım ama hepımız koşturuoruz hayata tutunmsya calısıoruz.Merhaba herkese
AynenOkulu bitirmeyi bekleme bence hemen iş bul çalışmaya başla.Zira hayat çok zor.Yeşil fasulyenın kılosu 10 tl olmuş.Hepımız zordayız yanlız deilsin tatlım ama hepımız koşturuoruz hayata tutunmsya calısıoruz.
Aynen canım ilanlara bak.Rabbim bir kapı acacak sanada.Hepimiz bir şeylere tutunuoruz.Bak 6 yıldır cagrı merkezınde calışıorum.Neden bılıomusun cunku iş yok.Ama bu gunume sukur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?