malasef pkolular öyleplanlı hamıle kalamıyor ben 19 yasında evlendım ve28 yasında anne oldum bir sürü tedavi gördüm ama yinede genellemk istemıyorum çünkü nasip işi birazda pko doğum yapsan bile düzene girmiyormuş bide
Amin kimseye dert vermesin Rabbim ..
Olur elbet,sıkma sen canını
Olumsuz bakma sıkıntıdan stresten uzak dur
Rabbim güldürür yüzünüzü (=
korkuttun beni 8 sene çok ciddi bir zaman((((((((
Öncelikle geçmiş olsun...Bence çocuk sahibi olmak, anne olmak bir kadının başına gelebilecek en güzel şey ve tadabileceğin en büyük mutluluk...Benim 3 yaşında dünyalar güzeli bir kızım var ve bende çalışıyorum..Tabi her anne evinde çocuğuna bakmak ister ama günümüz şartlarında bu mümkün değil ne yazık ki..Ama evde çocuğuma bakamıyorum diye çocuk yapmayı hele de sağlık sorunlarım var ise ve ertelemem sakıncalı ise asla gecikmez/ertelemezdim. Bu benim şahsi fikrim tabi...Ev de araba da her zaman ulaşabileceğin şeyler ama -sağlık sorununun sebebi ile- söylüyorum geç kalırsan çocuk sahibi olamamak duygusu seni ilerde çok yıpratır çok pişmanlık hissedersin...Ayrıca benim annem kızım 15 aylık olana kadar bende kaldı ve çocuğuma baktı..Onlarda aynı şehirdeydik fakat evleri onların da çok uzaktı...Belki sizin de anneniz böyle birşeyi kabul eder...
başka doktorlara da görün...
senin sorun o zaman şimdi mi çocuk yapalım mı yapmayalım mı? bu mu benm anladığım bu da...
canım benim hiç düşünme bunları yaşın küçük sakın acele etme allah dermansız dert vermesin kimselere
öncelikle hazır olduğun yada hazır hissettiğin zamanda giriş bebek işlerine çünkü hiç öyle olmuyor herşey takdiri ilahi
kardeşim adet olduğundan beri düzensizlik yaşıyordu ensonunda pko lu olduğu ortaya çıktı oda bebek sahibi olamamaktan çok korkuyordu ilk denediği ay gebe kaldı üstelik 27 yaşındaydı dikkat et bak ilk denediği ay dedim
benimse hiç öyle sorunlarım yok herşeyim normal fakat ben 5 yıl sonra ancak (32 yaşımda) doğurabildim. 2 düşük yaptım buarada 1 aşılama olmayınca olmuyor napalım
tabiki tedbiri elden bırakma ama zamanın çok buna takılıp kalma diyeceğim sana
ayrıca şunu söylicem gene
dünyada hiç bir mutluluk hiçbir huzur yok evlat kokusunda olduğu gibi
dilerim allah yardımcın olsun çok öptüm seni
zaten anladığım gibi sormuş olsaydında çocuğu yap diyecektim.
Allah rızkını verir. bi şekilde üstesnden gelrsiniz. borçları da zaten uzun dönem yapmışsınız o yüzden yavaş yavaş ödenir. iyide yapmışsınız bence daha gençsin ödersn.
peki bunca borcun içinde çocuğun nasıl üstesnden gelicez dersen onu da harcamanızdan kısa kısa yetiştirirsnz bence. ne bilim dışarda yemezsiniz daha ucuz alışveriş yaparsınız vs.
aileler yardım etmez mi? durumunuzu biliyorlardır.
çok teşekkür ederim Allah bağışlasın..
İnşallah bana ve benim gibi sorunu olanlara da Allah nasip etsin.
doğru söylüyorsunuz ama borçlar şuan ertelenmez halde en az 4 sene ufff çıldırcam((
birde daha 21 yaşındayım bir bebeğin sorumluluğunu üstlenebilir miyim, ona bakabilir miyim konuştukça değişik şeylerde düşünmeye başlıyorum böyle nasıl bi durumdayım((
yok ailelerden bir beklentimiz yok çünkü onlarında durumları çok çok iyi değil, ama biz elele verdikmi her borcu aşıyoruz evlenmeden önce de şimdide böyle yaptık Allahım yardım ederse bunlarıda bitiririz çocucğumuzu hayırlısıyla dünyaya getiririz
Ben 26 yaşında çocuk sahibi oldum ve çok güzel bir yaşta olmuşum gibi geliyor...Ne çok erken ne de çok geç..Belki 28-29'da bile olabilirdi ama bekleyemedim o kadar :)
Rahatsızlığını bilen diğer arkadaşların yorumlarını okuyunca bende biraz bekleyebileceğini düşündüm..En azından 2 yıl kadar..Hem bu arada evliliğin de oturur...Ve haklısın çocuk sahibi olmak gerçekten yorucu bişey..Ama öyle de güzel ki, çocuğunun kanının canının bir gülüşü bir sarılışı tüm yorgunluğunu tüm stresini alıp götürüyor :)
evet canım bu şekilde pozitif düşünmelisin. burda üzülecek bir şey yok diye düşün. birbirinizi seven bir çift oldukça her şeyin üstünden gelirsinz Allah ın izniyle...
şimdi benm anlamadığım bir konu var. pk lu olduğun için ertelememen mi gerekiyormuş çocuğu yani tedavi süren olabilir geç çocuk sahibi olursun vakit kaybetme diye mi söyledi doktor bunu. yoksa hap kullandığın için mi olmaz dedi tam anlayamadım.
neden soruyorum söyleyim. ben kendm için hiç bir muayene yaptırmadım evliliğimide 26 yaşında yapıcam Allah izin verirse.çocuk sahibi olamam mı geç evlenirsem böyle bir durumum varsa??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?