Sıkılmaya başladım artık

Yenibirgun08

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2018
145
97
28
33
Merhabalar herkese , artik annemler olsun veya cevremdekiler demem daha dogru olur. Evlilik icin benim adima arayişlara girmeye basladi. Ben hic bu durumun buralara gelecegini dusunmezdim. Cunku bizimkiler illa evlen diyecek birisi degillerdi. Yaşim 28 ve gecenlerde annemden laf aralarinda soyle cumleler duyuyorum , belkide 5,6 aya kadar evlenip gideceksin nerden bilyorsun.. veya baska bi zamanda gelmis bana diyorki akrabalara niye soyluyorsun kismetini kapatiyorsun. Insanlarin arkdaslari olabilir , seni tanistirabilirler. Bu sekilde de aranizda birisiyle biseyler baslar dedi. Bende bu sekilde tanistirmanin dogru olmadigini. Ben katiyen dusunmuyirum dedim. Bu sekidle tanisanlar genellikle mutlu olmuyir dedim. Bilmiyorum bu aralar cok fazlaca duymaya basladim ve acaba diyorum karsima guvenebilecegim birisi cikmayacak mi ? Annemin bu tavirlarinada anlam veremiyorum zaten ... iyice insani strese sokuyor. Dusunceleriniz benim icin onemli kizlar. Simdiden tesekkur ederim :))

Ben görücü usulune kesinlikle karşı değilim neticede sizi kimse biseye zorlamıyo tanıştırıyolar sadece gerisi sizin uyumunuz olmazsa görüşmeyi sonlandirirsiniz. Ben de yani şeyleri yaşadım annem babam ben evlenmiyorum diye uzuluyodu onlarda biz yaşlandık bize bişey olursa yalnız kalma vs vs vs . Çok olumsuz düşünmeyin görücü usulüyle ilgili ha arkadaşlarınız tanıştırmış ha aileniz

Strese girmenize gerek yok bence.
Tanışmak istemiyorum der geçersiniz.
Annenize kızmanıza da gerek yok yanlış bişey söylemiyor.
Sizin iyiliğinizi düşünerek söylüyor yoksa zorla evlendireceğinden değil.
Ayrıca beni de eşimle başkası tanıştırdı ve çok mutluyum çok şükür.

Şimdi görücü usulü diye bir şey Yk zaten tanımadan konuşmadan vakit geçirmeden kimse evlenmiyor
Bence bunda stres olacak bir şey Yk
Yaşınız da çok küçük değilmiş

Oyle mi Allah mutlu mesut etsin :) yani bana oyle daha zorlayici geliyor ne bileyim. Belkide ust uste geldi butun bu seyler bu yuzden oldu

Bu tanistirilma mevzusu niye yanlis geliyor ki size? Sanki tanistirdiklari zaman hemen bir yola mi girmis oluyorsunuz?

Sizi tanistiranlar her iki tarafi da bildikleri icin daha saglam olabiliyor gibi bu aksiyonlar.

Dogru soyluyorsunuz gerisi bize kalmis ama ben daha bi strese giriyorum. Boyle baskalari arkamizdan ittirince. Daha cok kasılıyorum :/

Şu forumda bir çok arkadaşın konusunu okuyoruz" Geç kaldım mı ? " diye..
Armudun sapı üzümün çöpü demeyin bence önerilen kişilerle tanışın severseniz;kanınız kaynarsa neden olmasın.
Bu şekilde de mutlu olan çok insan var..

Yıllarca çıkıpta mutsuz olanda çok. .
Bu işler biraz da şans işi ..

Anne yani doğal olarak evladının evlenip yuva kurmasını ister, hadi bizim dönemimiz bu konuda biraz daha esnek ama bizden önceki nesil için evlilik çok daha anlamlıydı. Ben bile evladımın evlenip yuva kurmasını, sevdiği insanla birlikte olmasını yürekten beklerim he zorlar miyim zorlamam ama isterim. O yüzden bunlar doğal şeyler tepenize binmedikten sonra. Ayrıca 28 yaş ne çok erken ne de çok geç, tam evlenme dönemi bile diyebiliriz, bi 40 a kadar yolu var, hatta ilerisi bile olur çocuk düşünmeyenler için. Eğer hayata bakış açınız farklıysa ve evlenmek gibi bir niyetimiz yoksa da açık açık söyleyin gitsin. Görücü usulü evlenmek ayıp,sakınılacak ya da savunulacak bir durum değil sonuçta karar ve tanıma süreci size kalmış bir şey. Eskisi gibi düğün gecesi görmüyor kimse birbirini.

Oyle mi Allah mutlu mesut etsin :) yani bana oyle daha zorlayici geliyor ne bileyim. Belkide ust uste geldi butun bu seyler bu yuzden oldu
Amin sagolun. Evet üst üste gelmiş.
Belki de evlenemedim hala gibi bişey söylediniz annenizde duyup üzüldü o yüzden araştırmaya başladı.

Cok dogru dediniz. Ben sizin anlatis acinizdan hic dusunmemistim. Gercekten hersey sank kader işi ... Tanistirilan kimse yok ama herhlde yavas yavas dusunmeye basladilar. Bende hayir olmaz dedim bakalim nereye kadar giderse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…