sıkılmak için erken mi????

merhaba arkadaşlar ben bir aylık evliyim düğün balayı derken evimize dönüp yerleştik telaş koşturma bitti derken benim için yeni başladı galiba!!!!
Eşim çok titiz evde eşyalarda yeni olunca beni çok bunaltiyo elimde süpürge temizlik bezi dolaşmami istiyo sanirim sürekli haliya bişey düşmüş yere su damlamiş iz yapmiş o boyle soyledikçe ben sanki pismişim gibi hissediyorum halbuki çalişmam rağmen sürekli temizliğimi yapiyrum evi asla dağinik birakıp dişari çikmıyorum ama oluyo ki akşam yemekten sonra yorgun oluyorum 2 dakika tv izliyeyim diyorum tezgahta bardak kalmiş neden kaldirmadin gibi sorular gelince :( ewe temizlik için gelen biri gibi hissediyorum :( bu bi alima sürecimi bilmiyorum ki önceden yani evlenmeden öncede evime gelirdi iyi kötü temizlik durumunu görebiliyodu yetersiz gördün de neden evlendin diyorum :( yani bi tartişma kavga olmuyo ama evliliğin ilk zamanları boyle gerginlikler olacağini hayal etmiyodum sanırım :(

"madem tezgahta gördün sen kaldır " deseydin ya.hayat müşterektir deseydin.

birde ayı bal ın tadına baktı.balayının balı bitti canım normal daha hiçbirşey görmedin ki evliliğin ilk zamanları yaşanacak böyle şeyler.daha hiçbirşey bu.

sende alttan alma herşeyi baştan susarsan olmaz.

paran varsa temizlikçi gelsin sen temizleme evi nasıl alıışırsa öyle gidecek

kafasın da yanlış bir algı var kadınlar evin hizmetçisi olur sanıyor büyük ihtimalle kendi annesinden öyle görmüş

tezgahta bardak varsa alsın kaldırsın onu bana dese kafasına fırlatırım o bardağı...

öncelikle merhaba ben aranıza yeni katıldım:)

seni okadar iyi anlıyorum ki..aynı sorunları fazlasıyla ben de yaşadım hatta bazen kendimi sorguluyordm ben evi çekip çeviremiyor muyum diye..ama oyle olmadığını anladım. bence temizliği eşinin gözününn içine sokarak yap. mesela çalışmıyorsan tam o eve geleceği vakit temizliğin ortasında ol, çalışıyorsan yemekten hemen sonra kapıları falan silmeye başla (tabi bunu hep değil bikaç gün yap eşini kıvama getirene kadar) bu sırada mutlaka birşey isteyecektir cay kahve meyve ama işin bitmeden yapamayacağnı söyle kırmadan. zaten geç olacaktırr.
eşin yattığında ise ayy ben tuvaleti yıkayacaktım banyoyu da ovayım leke tutmasın halıda iz gordum bi siliveereyim gibi işler çıkar kendine ssonra da al duşunu mis gibi yat yorgunum de uyu :)bir kaç gece seni özleyecek ve isyan edecek ihihih bende işe yaradı. boylece ufak ayrıntılaraa takılıp birbirimizle geçireceğimiz zamanı kaybeettiğimizi anlayacak, beraber cay kahve keyfi sohbet faslı vs de olmayıcna :) evimizin mobilya showroomu gibi görünmesinin gereksiz olduğunu, illa görünsün istiyorsa yardım etmesi gerektiğini anlayacak. erkekler boyle bazen eğitmekk gerekiyor ihihih

Erkeğin böyle ev işine karışması bana tuhaf geldi nedense ve komik:) Çünkü benim eşim hiç karışmaz, hatta ben temizlik yaparken "off yine mi temizlik, boş ver gel beraber zaman geçirelim, gezelim ". der. Bizde de ben çok takardım temizliğe. Ama çocuk olduktan sonra bayağı rahatladım. Yani eskisi gibi takmıyorum.
Valla ne diyeyim şaşırdım. Bence bu kadar eşyanın ve evin esiri olmayın. Yarın çocuk filan olunca ister istemez işlerin çoğu kalacak. Evliliğin en güzel aylarını böyle kendinize zehir etmeyin.
Oğlumun en hareketli zamanlarında yeni evli bir çiftin evine oturmaya gitmiştik. Hay gitmez olaydım. Resmen diken üstünde durdum. Hiç oturmadım. Onlarda sanki bir an önce gidin der gibiydiler. Zaten 1 saate kalktık. O gün bugün dür onlara asla gitmedim. Zaten 6 yıl oldu çocukta yapmadılar.

bu çok sinir bozucu bi durum.. benim eşim de böyleydi ilk zamanlarda. sonra aldım karsıma konustum.. pek laftan anlayan biri olmadıgı halde söylediklerim mantıklı gelmiş olacak ki sonrasında karısmadı. madem elini hiç birşeye sürmüyorsun, benim işime de karısma lütfen dedim.. eğer begenmiyorsan, hosuna gitmiyorsa sen de yardım et birlikte yapalım dedim. sonucta mutfakta iki bardak kalmıssa onu yıkayacak makineye dizecek olan YİNE SENSİN. erkeğin hem bi şey yapmayıp, hem de evde kadın işine karısması çok saygısızca.. sen de alıp karsına konusmalısın bence. evin işinin senin görevin oldugunu düşünüyorsa ve devamlı seni çekip çevirmeye calısıyorsa o halde işten cıkmakla tehdit et onu.. eve bakmak da onun görevi, sen neden çalısıyorsun o zaman? var mı öyle bişey. insanın içinden geliyorsa bile böyle bi zorunluluk karsısında istemez oluyor. çok iyi anlıyorum seni..
kayınvaliden ya acaip titizmiş onu bekliyor senden, ya da pis bi insanmış senin de öyle olmandan korkuyor olabilir. bunun psikolojik olarak başka açıklaması yok çünkü..

takma kafana, düzelir bu. al karsına konuş..

seni okadar iyi anlıyorum ki..aynı sorunları fazlasıyla ben de yaşadım hatta bazen kendimi sorguluyordm ben evi çekip çeviremiyor muyum diye..ama oyle olmadığını anladım. bence temizliği eşinin gözününn içine sokarak yap. mesela çalışmıyorsan tam o eve geleceği vakit temizliğin ortasında ol, çalışıyorsan yemekten hemen sonra kapıları falan silmeye başla (tabi bunu hep değil bikaç gün yap eşini kıvama getirene kadar) bu sırada mutlaka birşey isteyecektir cay kahve meyve ama işin bitmeden yapamayacağnı söyle kırmadan. zaten geç olacaktırr.
eşin yattığında ise ayy ben tuvaleti yıkayacaktım banyoyu da ovayım leke tutmasın halıda iz gordum bi siliveereyim gibi işler çıkar kendine ssonra da al duşunu mis gibi yat yorgunum de uyu :)bir kaç gece seni özleyecek ve isyan edecek ihihih bende işe yaradı. boylece ufak ayrıntılaraa takılıp birbirimizle geçireceğimiz zamanı kaybeettiğimizi anlayacak, beraber cay kahve keyfi sohbet faslı vs de olmayıcna :) evimizin mobilya showroomu gibi görünmesinin gereksiz olduğunu, illa görünsün istiyorsa yardım etmesi gerektiğini anlayacak. erkekler boyle bazen eğitmekk gerekiyor ihihih

Kesinlikle deneyeceğim umarım başarılı olur bendede :)çalişiyorum ama akşamları kendime iş bulabilirim bende hatta tüm işimi o zamanlarda yapabilirim :) özleyince bakalim hala halidaki izi görebilecek mi :)

bızde yenı evlendıgımızde bu tarz sorunlar yasadık,ben ılk evlendıgımızde bulasık makınasını kullanmamıstım bıkac ay sureklı elımde yıkardım,sureklı bulasık yıkadıgım halde esım 1bardak 1catal gorse bu ne dagınıklık derdı cok tıtızdır kendılerı:9:tabı bende sınır oluyordum cunku sureklı bulasık yıkıyordum:5:gordugu halde bana sankı hıcbırsey yapmıyomusum gıbı davranırdı cok uzulurdum:30:hatta annesının yaptıgı yemeklerle benımkını kıyaslayıp duruyordu annem bole yapardı annemınkı gıbı olmamıs vs vs bıgun patladım yeter artık ben senın annen degılım cok ıstıyosan gıt annenın yemeklerını ye:9:sureklı evı topladıgım halde en ufak bır sey gorsen hıcbısey yapmamısım gıbı tırıp yapıyosun dedım:47:hatasını anladı sana haksızlık ettım ozur dılerım haklısın canım ben cok tıtız bırısı oldugumdan cok karıstım sana dedı,ogunden sonra o konuyu hallettık.hatta sımdılerde annesının yemeklerını begenmez oldu:23: :23:tamamıyle alısma surecı bence zamanla duzelır

Son düzenleme:
benimde yakında 1 ay olucak, benim eşimde titiz düzenli ama iş buyurmaz bana tezgahta bardak kaldıysa kaldırsın makinaya ya da yerine, o şekilde alıştırma bence, ikinizde çalışan insanlarsınız tabiki herşeyi birlikte yapıcaksınız bu tarz maçoluklara baştan tavır koymak lazım

çok tatlısın yaa :))

ben de 4 aylık evliyim eşim ilk başta hiç yardımcı olmuyordu sonra yemek mi yiyoruz mesela ay çok başım ağrıyor masayı kaldıramıyacağım ben gidip yatıyorum hayatım sen elleme sadece tabakları makineye atıver dedim gittim yattım başka işlerde de böyle numaralar çekince eli alıştı şimdi kendisi geliyor bi de erkekler düşünemiyor kendiliklerinden söyle sen de açık açık traş oluyorsan lavoboyu temiz bırak ya da pjamalarını yere atma gibi düzene giriyorlar bak sonra :D

merhaba arkadaşlar ben bir aylık evliyim düğün balayı derken evimize dönüp yerleştik telaş koşturma bitti derken benim için yeni başladı galiba!!!!
Eşim çok titiz evde eşyalarda yeni olunca beni çok bunaltiyo elimde süpürge temizlik bezi dolaşmami istiyo sanirim sürekli haliya bişey düşmüş yere su damlamiş iz yapmiş o boyle soyledikçe ben sanki pismişim gibi hissediyorum halbuki çalişmam rağmen sürekli temizliğimi yapiyrum evi asla dağinik birakıp dişari çikmıyorum ama oluyo ki akşam yemekten sonra yorgun oluyorum 2 dakika tv izliyeyim diyorum tezgahta bardak kalmiş neden kaldirmadin gibi sorular gelince :( ewe temizlik için gelen biri gibi hissediyorum :( bu bi alima sürecimi bilmiyorum ki önceden yani evlenmeden öncede evime gelirdi iyi kötü temizlik durumunu görebiliyodu yetersiz gördün de neden evlendin diyorum :( yani bi tartişma kavga olmuyo ama evliliğin ilk zamanları boyle gerginlikler olacağini hayal etmiyodum sanırım :(

canım benım esım de aynıydı ılk zamanlar. calısan bırıydım ve boguluyordum resmen. sonra bazı seyler oldu ve bız cok sorunlar yasadık ben zaten o donem herseyden koptum dagınık oldum ve ınan ona bıle ses etmedı yanı demem o kı zamanla bıraz daha esnek olacaktır nekadar tıtız olursa olsun. sonra yap yapmasan da lur dıyecektır hersey gozune okada batmayacaktır ama yıne de unutmakı tıtız erkek herz<aman dıkkatlıdır. sen dıle getır canım, ya yardım edecek ya esnek olacak baska caresı yok.

canım benım esım de aynıydı ılk zamanlar. calısan bırıydım ve boguluyordum resmen. sonra bazı seyler oldu ve bız cok sorunlar yasadık ben zaten o donem herseyden koptum dagınık oldum ve ınan ona bıle ses etmedı yanı demem o kı zamanla bıraz daha esnek olacaktır nekadar tıtız olursa olsun. sonra yap yapmasan da lur dıyecektır hersey gozune okada batmayacaktır ama yıne de unutmakı tıtız erkek herz<aman dıkkatlıdır. sen dıle getır canım, ya yardım edecek ya esnek olacak baska caresı yok.

alişma süreci sanirim birbirmizin düzenine alişacağiz zaten buyuk temizlik yaparken yardim eder kaldiramadiğim esyalara falan yardımcı olur onun derdi dağinik durmasın

ne sıkılması canım benim bu bir taktik,şu şölemi bu bölemi derken yavaş yavaş senin dizginlerini almaya çalışıyor,akıllı ol,kendinden taviz verme,erkekler nasıl alışırsa öle gider,bak yeni evlisin açık cilveyle evin işini bile yaptırabilirsin kocana,mesela ver eline bezi ay kocacım ya ben halının lekesini sildim de çıkaramadım,kuvvetli bi el lazım bide sen siliversene,filan...ama iş yaptırırken yap et deil bak yaparmısın,emir kipiyle bişi yaptırmaya çalışma yaptıramazsın,ne de olsa tatlı dil yılanı deliğinden çıkarırmış,aldınmı taktiği;))))

ne sıkılması canım benim bu bir taktik,şu şölemi bu bölemi derken yavaş yavaş senin dizginlerini almaya çalışıyor,akıllı ol,kendinden taviz verme,erkekler nasıl alışırsa öle gider,bak yeni evlisin açık cilveyle evin işini bile yaptırabilirsin kocana,mesela ver eline bezi ay kocacım ya ben halının lekesini sildim de çıkaramadım,kuvvetli bi el lazım bide sen siliversene,filan...ama iş yaptırırken yap et deil bak yaparmısın,emir kipiyle bişi yaptırmaya çalışma yaptıramazsın,ne de olsa tatlı dil yılanı deliğinden çıkarırmış,aldınmı taktiği;))))

hehe evlilikte çok yeniyim boyle taktiklere ve tavsiyelere ihityacım var :) teşekkür ederim kavgayla küslükle değil tatli tatli düzelsin istiyorum :)

hehe evlilikte çok yeniyim boyle taktiklere ve tavsiyelere ihityacım var :) teşekkür ederim kavgayla küslükle değil tatli tatli düzelsin istiyorum :)

evet kesinlikle,bi kere kavga ettinmi arkası kesilmez,herşeyi mülayim davranarak halledebilirsin.

bak arkadaşın taktiği daha güzelmiş,4senelik evliyim hiç aklıma gelmemişti bu fikir,hala geç sayılmaz heralde ben de deneyim bi ara,hihihihihi:1:

guldum yorumlara, bu kadar titiz kadin olurda erkekler nasil oluyor anlamis degilim :9:

bizim evdede esim daha relax takilir ben daha takintiliyim bu konularda...mesela hangimizin esi coraplarini ortaya cikarmaz? bazen kiyafetler ortada cikarilir filan :1:
zamanla alistim aslinda bu duruma bende...benim esyalarin yeni olmasindan yana bir sakincam yok, ama hangi esyam olursa olsun iyi kullanmayi severim. bunu gerek kiyafetlerimden gerekse baska esyalarimdan anlayabilirsin disardan. yillar sonra bile o esyamin yuzune bakilir olmali..esim mesela bu tarz seylere pek dikkat etmez uyaririm onu bu konularda...mesela mutfak esyalarimdada oyleyimdir, cata pata is yapmamaya calisirim...
teflon tavalar var mesela..esim ilk zamanlar tahta kasik kullanilacagini bilmiyordu, ya gormemis ya da onemsemiyordu...zamanla o teflon tavaya sadece tahta kasik kullanabilecegini anladi ve simdi kendiside dikkat ediyor. buna benzer seyler iste..ben daha titizim ama sanirim annemdem gelen bir huy bu..herseyim temiz pak olmali...ama bunun yani sira benimde tabiiki dibine kadar daginik oldugum zamanlar olur...ama en fazla hafta sonuna kadar surer :1:

Tam da öyle söylediği zaman gireceksin koluna okşayacaksın yanağından gel hayatım diye
mutfağa götüreceksin alacaksın bardağı vereceksin eline bak yeri orası koy bakayım diyip öpeceksin..
Sonra da ikimizde çalışıyoruz sevgi yalnızca malum zamanlarda gösterilmez birbirimize her konuda
yardımcı olmalıyız temizlik ve düzende de diye güzel güzel anlatacaksın arkadaşım..
Sakın bu gibi durumlarda denileni kafana takıp,içine dert edip edip susma fena alışır düzeltemezsin:ssz:

Back