- 22 Şubat 2012
- 80
- 5
- 48
- Konu Sahibi pervanemmm
-
canım benim hemen moralini bozma. biz de yeni evliyiz. bahsettiğin titizlenme halini, ikimiz birlikte yaşadık :) sürekli ben eşime onu öyle koymasaydın ya da eşim bana koş koş koş bak buraya su damlamış vs. sürekli evin içinde temizlik yapmaya, evi düzenlemeye çalışan iki kişi düşün :) resmen yo-ru-lu-yor-duk!
sonra bir gün eşimin evli ve henüz 6 aylık bebekleri olan arkadaşları ziyaretimize geldi. bebekleri mama yedikten sonra, annesinin bütün dikkatine rağmen fışkırtarak, o gözünün içine baktığımız halımıza kustu. eşimde tabi ki renk beniz attı. ben de bir tuhaf oldum ama henüz yeni tanıştığımız için tepki vermedim :) arkadaşı eşimin halini görünce, eşya her şey değil, hele bebeğimden daha kıymetli değil. bak sana bir haller olmuş, böyle devam edersen evinize kimse gelmez olur, siz de sıkıntıdan patlar, gözünüz kapıda misafir beklersiniz dedi. eşi de çok samimi bir hanım. eşyalar kirlenecek ki, temizlik malzemesi satanlar para kazansın dedi. eskiyecek ki, yenisi alınsın dedi rahat olun vs. bizim kendimize gelmemize sebep olan bu iki candan dostumuza çoook teşekkürler :)
canım sen de eşine evin rahat edilmek için olduğunu güzel bir dille anlatabilirsin belki. yeni heves olduğu için böyle davranıyor olabilir.
Mutlaka eşinizle tatlılıkla konuşun. Bu konuşmadan sonra yaptığı uyarılarada sabırla cvp. verin.
Mesela; tezgahtaki bardağı sorduğunda ''onu kaldırmayıp benden beklemen beni üzüyor, yapmak söylemekten daha mı kolay geliyor '' tarzında her defasında sabırla cevap verin.
Evliliğin ilk zamanlarında her kesin bir konuda sıkıntısı oluyor. Dengeler zamanla kuruluyor.
Yeterki saygısız kavgalar olmasın, bağlar kopmasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?