sıkılmak için erken mi????

pervanemmm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2012
80
5
48
merhaba arkadaşlar ben bir aylık evliyim düğün balayı derken evimize dönüp yerleştik telaş koşturma bitti derken benim için yeni başladı galiba!!!!
Eşim çok titiz evde eşyalarda yeni olunca beni çok bunaltiyo elimde süpürge temizlik bezi dolaşmami istiyo sanirim sürekli haliya bişey düşmüş yere su damlamiş iz yapmiş o boyle soyledikçe ben sanki pismişim gibi hissediyorum halbuki çalişmam rağmen sürekli temizliğimi yapiyrum evi asla dağinik birakıp dişari çikmıyorum ama oluyo ki akşam yemekten sonra yorgun oluyorum 2 dakika tv izliyeyim diyorum tezgahta bardak kalmiş neden kaldirmadin gibi sorular gelince :( ewe temizlik için gelen biri gibi hissediyorum :( bu bi alima sürecimi bilmiyorum ki önceden yani evlenmeden öncede evime gelirdi iyi kötü temizlik durumunu görebiliyodu yetersiz gördün de neden evlendin diyorum :( yani bi tartişma kavga olmuyo ama evliliğin ilk zamanları boyle gerginlikler olacağini hayal etmiyodum sanırım :(

genelde evliliğin ilk zamanları olur zaten ne oluyosa..nasıl başlarsa öyle gider derler ya çok doğru bi laf bu.
sen tavrını belli et..tezgahta bardağı görüyorsa kaldırsın yerine...eli kolu yokmu..herşeyide senden beklemesin canım..alışmasın
sende çalışıyorsun şartlarınız eşit..

Son düzenleme:
daha çok yenisiniz,sıkılmak için çok çok erken.eviniz,eşyalarınız yeni oldugu için eşinizde heves ediyor hep temiz düzenli kalmasını istediği için böyle davranıyor olabilir.konuşmayı deneyin..

ben evli değilim ama sana genede yardımcı olmak istedim eşin anlaşılan çok titiz bir insan ona yaranmak biraz zor olacağa benziyor belki sonradan düzelir de belli olmaz evlenmeden önce de temizlik durumumu görüyordu demişsin ve bunun onun bildiğini yazmışsın eğer senin temizliğinden hoşlanmıyorsa neden evlendi biraz cilve filan yapsan onu baştan çıkarsan iş güç gözü görmeyecek hale getirsen daha yeni evliymişsiniz bu senin için bir avantaj inşallah herşey yolunda gider mutlu olursun kendine iyi bak sıkma canını

Eşin o kadar titizse eğer sen de çalıştığını ve yorulduğunu ancak bu kadar yetiştirebildiğini belirtip eşinden yardım isteyebilirsin.

o evde hersey mükemmel olsun istiyo hersey yerli yerinde olsun :( ama bı yastığın yeri değişecek illa sonuçta sadece akşamlari evdeyiz ve tek rahat edeceğimiz zaman :(

benzer sorunlar zaman zaman bizde de oluyor ama sizinki biraz erken başlamış daha 1 aylık evlisiniz
bnm eşim de çok titizdir aynı bahsettiğin şeyleri yaşadık
bi gün çok fena patladım ben süpermen değilim, bnm elimden bu kadarı geliyor keşke çalışan bayanla değil de ev hanımı biriyle evlenseydin dedim
sonuçta eve aynı saatte giriyorsunuz yeri geliyor kendi kişisel ihtiyaçlarımız bakımlarımız için bile zaman bulamıyoruz
yine de bunları tartışmadan güzellikle eşinize anlatın diyecem ama sesimizi çıkarmayınca aynı şeyler tekrarlıyor, arada dişini göstermek lazım en azından ben öyle yaptım işe de yaradı, beraber yapıyoruz evin işini, masada bardak mı var hemen makineye atıyor

canım benim hemen moralini bozma. biz de yeni evliyiz. bahsettiğin titizlenme halini, ikimiz birlikte yaşadık :) sürekli ben eşime onu öyle koymasaydın ya da eşim bana koş koş koş bak buraya su damlamış vs. sürekli evin içinde temizlik yapmaya, evi düzenlemeye çalışan iki kişi düşün :) resmen yo-ru-lu-yor-duk!

sonra bir gün eşimin evli ve henüz 6 aylık bebekleri olan arkadaşları ziyaretimize geldi. bebekleri mama yedikten sonra, annesinin bütün dikkatine rağmen fışkırtarak, o gözünün içine baktığımız halımıza kustu. eşimde tabi ki renk beniz attı. ben de bir tuhaf oldum ama henüz yeni tanıştığımız için tepki vermedim :) arkadaşı eşimin halini görünce, eşya her şey değil, hele bebeğimden daha kıymetli değil. bak sana bir haller olmuş, böyle devam edersen evinize kimse gelmez olur, siz de sıkıntıdan patlar, gözünüz kapıda misafir beklersiniz dedi. eşi de çok samimi bir hanım. eşyalar kirlenecek ki, temizlik malzemesi satanlar para kazansın dedi. eskiyecek ki, yenisi alınsın dedi rahat olun vs. bizim kendimize gelmemize sebep olan bu iki candan dostumuza çoook teşekkürler :)

canım sen de eşine evin rahat edilmek için olduğunu güzel bir dille anlatabilirsin belki. yeni heves olduğu için böyle davranıyor olabilir.

Ev ortak yaşam alanınız, eşlerin eşit oranda sorumlu olduğu
bir alan. Tezgahta bardak gördüyse pek ala o da kaldırabilir.
İsteklerini yerine getirmeye alıştırmayın çok fazla. Sadece
sizin göreviniz değil evin düzenini sağlamak. Uygun dille
anlatın ve şimdiden idrak etmesini sağlayın. Eğer alışırsa
sizin işleri yapmanıza, ileride bunları yapmaktan sıkılıp yorulduğunuzda
gidişatı değiştirmeniz mümkün olmaz.

eşin bu kadar titizse sana yardım etsin:40: çalışan bir bayansın sana bu kadar yüklenmesin iş bölümü yapın yoksa ilerde çocuk olunca daha çok zorlanırsın:31:

Mutlaka eşinizle tatlılıkla konuşun. Bu konuşmadan sonra yaptığı uyarılarada sabırla cvp. verin.
Mesela; tezgahtaki bardağı sorduğunda ''onu kaldırmayıp benden beklemen beni üzüyor, yapmak söylemekten daha mı kolay geliyor '' tarzında her defasında sabırla cevap verin.

Evliliğin ilk zamanlarında her kesin bir konuda sıkıntısı oluyor. Dengeler zamanla kuruluyor.
Yeterki saygısız kavgalar olmasın, bağlar kopmasın.

canım benim hemen moralini bozma. biz de yeni evliyiz. bahsettiğin titizlenme halini, ikimiz birlikte yaşadık :) sürekli ben eşime onu öyle koymasaydın ya da eşim bana koş koş koş bak buraya su damlamış vs. sürekli evin içinde temizlik yapmaya, evi düzenlemeye çalışan iki kişi düşün :) resmen yo-ru-lu-yor-duk!

sonra bir gün eşimin evli ve henüz 6 aylık bebekleri olan arkadaşları ziyaretimize geldi. bebekleri mama yedikten sonra, annesinin bütün dikkatine rağmen fışkırtarak, o gözünün içine baktığımız halımıza kustu. eşimde tabi ki renk beniz attı. ben de bir tuhaf oldum ama henüz yeni tanıştığımız için tepki vermedim :) arkadaşı eşimin halini görünce, eşya her şey değil, hele bebeğimden daha kıymetli değil. bak sana bir haller olmuş, böyle devam edersen evinize kimse gelmez olur, siz de sıkıntıdan patlar, gözünüz kapıda misafir beklersiniz dedi. eşi de çok samimi bir hanım. eşyalar kirlenecek ki, temizlik malzemesi satanlar para kazansın dedi. eskiyecek ki, yenisi alınsın dedi rahat olun vs. bizim kendimize gelmemize sebep olan bu iki candan dostumuza çoook teşekkürler :)

canım sen de eşine evin rahat edilmek için olduğunu güzel bir dille anlatabilirsin belki. yeni heves olduğu için böyle davranıyor olabilir.

Eşiminde sanirim bi uyarıya ihtiyacı var :) bizim daha misafir trafiğimiz başlamadi yeniyiz diye çok gelen yok eminim çocuklu misafir gelince içi gidecek :)

ablamlar ilk evlendiğinde böyleydi. evlerine gitmeye çekinirdik. eniştem gözümüzün içine bakardı bişeyi dağitmayalım kırmayalım falan diye :9: abim de böyleydi evlendiğinde. evlerine giderdim o bardak leke bırakır altına şunu koy, saçın mı dökülüyor senin toplasan mı ne. bone takayım mı abi derdim :9: heves işte.. herşey yeni ya. sen rahatlatacaksın onu.. yeter ki saygınızı bozmayın.. bardaği sorun ettiği zaman kaldırıverseydin aşkımmm de güzel güzel.. zamanla alışır merak etme

canim bence fazla kafana takma benim esimde aynen öyleydi ben fazla umursamadım galiba esyalar yeni hersey yerli yerinde olsun istiyo biraz titiz olunca ama zamana bırak gecer bunlar tatlım:4::4::4::4:

Mutlaka eşinizle tatlılıkla konuşun. Bu konuşmadan sonra yaptığı uyarılarada sabırla cvp. verin.
Mesela; tezgahtaki bardağı sorduğunda ''onu kaldırmayıp benden beklemen beni üzüyor, yapmak söylemekten daha mı kolay geliyor '' tarzında her defasında sabırla cevap verin.

Evliliğin ilk zamanlarında her kesin bir konuda sıkıntısı oluyor. Dengeler zamanla kuruluyor.
Yeterki saygısız kavgalar olmasın, bağlar kopmasın.

sanırım zamanla oturacak bişeyler alişacağiz birbirimize şimdi allaha şükür tartışmalar olmuyo oyle sadece kurtlar vadisi gibi sert bakışmalar geçiyo aramızda :)

AY canim benim ya :) ilk zamanlar ayni evi paylasmaya alisma doneminole geciyor dogru. Balayinda
N dinup ilk alisverisimizi yaptigimizda buzdolabina olesine koyuvermustim herseyi daha o aksam ne bicim yerlrstirmissin dolabi amma daginik demisti. Bende gulup sen sevdigin gibi yerlestir o zaman ben olesine ativerdim yarin duzelticektim dedim . Guldum ama fena bozulmustum . Simdi 5 yil oldu ooo daha o arada nelerimizi ogrendik neleri atlattik :)
DaHa milyon tane cinslik cikacak onemli olan biraz politik davranman. Fevri davranma hersey yoluna girer Allah daha buyuk sorunlar vermesin .

bende yeni evliyim 2,5 aylık ama 10 gundur temizlik yapmıyorum evim toz kir içinde :(( eşim titiz değil çok şükür birde benden sonra işe gidip benden önce geliyor zaten ramazan eve gelince bir yemek hazırlama telaşım olur yedik topladık diyesiye 21.00 oluyor ailelerimizde aynı şehirde malum onlara da gitmesen kırılıyorlar mecburen haftada iki üç gün öyle geçiyor. Akşam yemekten sonra temizlik yapsam diyorum o zmn geceyi bulacak ve eşimle hiç oturmamış olacagım dayanamıyorum gidip onunla oturuyorum ev kalıyor. bugun aksamda yemekten sonra dışarı çıkalım dedim çok işim var ama ben iş yapmak istemiyorum dedim o da kabul etti :((
ben salonun derli toplu dursun diye oturmuyorum eşimde biri geldi mi çekmece bu oda da oturtmuyor hiç diyor :) dagınıklık tozda gözüne batmıyor kendi dagınık çünkü :) insanlar zıt karakterde oluyor bazen. eşyalar yeni ev yeni diye hayatı zindan etmeye ne gerek var insan ilk aylarda eğlenmeli sende otur eşinle konuş canım
ilgini kes onun üzerinden o zmn anlar değerini işlerden sana zaman ayıramıyorum dersin...

dağınıklığı görüyorsa toplaması,düzeltmesi,temizlemesi gerekir..ikinizde çalıştığınıza göre sadece akşamları eşinize dinlenme olmamalı.bu konuda şimdiden göstereceğiniz müsamaha ileridee canınızın sıkılmasını sağlayacaktır... saygıyı yitirmeden tartışma ortamı yaratmadan yardımcı olması gerektiğini anlatın..

Aynı sorunu bende yaşıyorum böyle bi konu açman çok iyi olmuş, biz 29 haziranda evlendik 1 hafta balayı vs eve geldik daha 1,5 ay olmadı alışveriş eksikler ve üstüne ramazan kendimize doğru düzgün zaman ayıramadık, üstelik ben çalışmıyorum bütün gün evdeyim, ve günüm inanın sadece temizlik ve yemek yapmakla geçiyor, yinede beğendiremiyorum temizliği, oturma odamızın koltukları koyu mor ve nedense küçük küçük beyaz lekeler kalıyor bezle silince de bezin bıraktığı izler kalıyor:14: kıyafetlerin tozu beyaz beyaz iplik sürekli topluyorum her süpürgede çektirmeye çalışıyorm, ama olmuyor işte.. halılarım beyaz üstüne en ufak kıl düşşe belli.. halıların o yeni tozu malum, ya yatak odasını günde 3 defa siliyorum annemin evinde yemin ederim 3 günde bir tozunu alırdım odamın ve yinede tozlanmazdı...ayrıca oruç tutuyoruz her akşam ayrı yemek yapıyorum hemde tam tekmil çorbası salatası böreğiyle kızartmasıyla fazla fazla....ayrıca 2 gün aynı yemeği yemesini sevmem eşime de her gün farklı birşey yapmaya çalışıyorum eve yorgun geliyor iftara kadar uzanıyor ben yemekle uğraşıyorum hakkını yemiyim yardım ediyor toz bile alıyor vileda yapıyor ben çalışmadığım halde yardımcı..yemeklerimi de çok beğeniyor üstelik o konuda şikayeti yok ama aynı şeyler hatta tıpa tıp şeyler bizde de var, dolabın önüne bişey damlamış, bak bulaşık makinesini boşaltmamışsın, koltuk neden böyle lekeli??? ocak batmış o olmuş bu olmuşş:53::53: kendisi daha önce yanlız yaşıyordu ve çokta düzen hastası değildi ee tamam ev yeni eşyalar yeni ama bende hiç birşeyi eksik yapmıyorum ve o söylendikçe kendimi eksik hissediyorum ben pis değilim aksine oldukça temizim ama ev çokk büyük ben temizlik yapmaya kalksam sadece 1 saatim salonda geçiyor.. salonu kapatıyorum kimse girmediği için haftada 1 temizliyorum hiç tozlanmıyor girmediğimz için.. ama oturma odam yatak odam hergün 1 parmak toz:15: beyaz olduğu için çok belli olmasa da yinede görünüyor.. Ben daha evime alışmaya çalışırken böyle şeyleri yaşadıkça fena oluyorum, hiç tartışmadık nişanlıyken her gün kavga ederdik, şimdi en ufak sürtüşmemiz olmadı.. Çok mutluyum ama bi taraftan da çok hassaslaştım alınıyorum en ufak şeye sanırım bu bi dönem.. size de mutluluklar dilerim tecrübeleri dinlemek iyi geliyor..

Back