sıkılaşmak icin.. maksat spor olsun

Felix_Felicis

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2011
4.514
7.490
Merhabalar :) yaşım 20 oyle kilo problemim yok hatta biraz alsam iyi olacak. 160 boyum 48 kiloyum. Ama fazla hareketsizim ve biraz sıkılaşmak istiyorum.

O yüzden bugün evimin yaninda shapes subesi vardı onunla konusmaya gittim. Shapes diye bi tür yapmışlar. 35 saniyelik surelerle spor aletleriyle spor yapılıyor. Her aletle 3 defa yapılıyomuş ve 40 dk sürüyomus. Sıkılaştırıyomus.
Ama benim aklımda da plates vardı simdi kafam karıştı. Sizce hangisi daha iyidir? Vücuda yararı hangisinin daha fazladır? Ben hangisini yapaym

Merhaba Cansu :) Yazını görünce Shapes'i biraz araştırdım ve yanlış anlamadıysam cardio tarzı bir egzersiz ve kilo vermek istemediğini söylemişsin o yüzden bence pilatese başla. Pilates vücuda hem esneklik kazandırıyor hemde sıkılaştırıyor, yani tam senin istediğin şey :) Ben başlamadan önce ölçülerimi not almıştım ve 10. gün kontrol ettiğimde cidden memnun kalmıştım tartıda fark olmasa bile insan resmen şekillenip daralıyor.

Ah çok teşekkür ederim cevabın için :) evet evet cardio tarzı ve biraz da duruş düzeltmek için. Sağlık okuyorum da malum masada otura otura iyice yamuk yumuk bi hal oluyorum

Yaşasın o zaman platese yazılıyoruum :))

Bende pilatesi denemiştim ama malum okul falan vakit ayıramadım o yüzden internetten küçük bir araştırma yaptım hangi bölgem için ne egzersizi yapabilirim diye kendime program oluşturdum böylelikle evde falan rahatça yapabiliyorum ve işede yarıyor tavsiye ederim sonuçta kendi vücudunu senden başka kimse daha iyi tanıyamaz

canım karar verdinmi başladınmı herhangi birine ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…