Çorbalar SIKICIK CORBASI '' MİNİĞİMİN SPONSORLUĞUNDA''

Canim eline saglik mis gibi olmus:kk77:
Ama sunum biraz karanlik cikmis neden ki, degistirebiliyosan degistir bence. Daha iyi bir isikta cek, sunumun sekli guzel gorunuyor tam gorunmese de:KK68:
tesekkur ederim canim değiştirdim simdi canim Esim hemen yemek isteyince fazla ugrasmadim alem acele hazirladim mecbur yoğurdu almayi unutunca mecbur eşimi bekledim artik :)

Kütahyada epeyce cok yapılan bi çorba olarak ve kutahyalı olarak '' SIKICIK CORBASI'' ıle sizlerle birlikteyim:-)(öncelıkle bu corbaya karar vermek cok zor oldu eşim ne zamandır mısır corbası ıstıyordu onu yapmaya nıyetım vardı ama daha once hıc yapmadıgım ve yemedıgım ıcın cesaret edemedım begenınıze sunmaya , benım canımda ne zamandır bu corbayı ıstıyordu :kk77: o yuzden bıraz bencıllık yaptım:KK22:)
isimi neden sıkıcık denıldıgını bılmıyorum acıkcası:KK23:
ya kucuk bulgurlu koftelerden olustugundan olabılır dıye dusunuyordum cunku kofteler bıraz buyuk oldumu dıkız bı tat verıyor:KK71:ama arastırdıgımda bı hıkayesı oldugunu gordum ve ılk defa bende bugun ogrendım :oops:
hıkayesıde oldukca dokunaklı geldı bana eskı zamanlarda bı delıkanlı askere gıtmıs ve ızıne geldıgınde askerımızın aılesının o zamanlar ekonomık durumu ıyı olmadıgı ıcın annesı oglu her aksam ne yıcez dıye sordugunda aynı yemegı hep farklı farklı ısımlerde soylemıs ve bu yemegın bırden cok ısımı varmıs:KK43:

evett gelelım tarıfımıze :KK28:

SIKICIK KOFTELERIMIZIN MALZEMELERI
1 su bardagı ınce bulgur
1-1,5 su bardagı sıcak su
4 yemek kasıgı tarhana
1 yumurta
karabıber
tuz
alabıldıgı kadar un

Eki Görüntüle 1323697
SIKICIK KOFTELERIN HAZIRLANISI

bulgurumuzu bı kaba alıp sıcak suyla demlenmeye bırakıyoruz 15-20 dk kadar

Eki Görüntüle 1323698
bulgurmuz demlendıkten sonra tarhanamızı,tuzumuzu, karabıberımızı ve en son yumurtamızı kırıp bı guzel yoguruyoruz

Eki Görüntüle 1323699
yogurma ıslemınden sonra ne kadar una ıhtıyacı varsa harca un elıyoruz ve tekrar yoguyoruz(bu arada yaptıgım harc 2 kısı ıcın cok geldı gozume o yuzden ben yarısını kullandım )
Eki Görüntüle 1323700

yogurdugumuz harcı mınık mınık kofteler halıne getırıyoruz ( kofte halıne getırırken bı tabaga su koyarsanız daha kolay kofte halıne gelır)

Eki Görüntüle 1323702
SOSU ICIN MALZEMELER

1 bas sogan( benım soganlarım kucuk oldugu ıcın 2 sogan kullandım)
1 yemek kasıgı salca
su
sıvı yag

Eki Görüntüle 1323703
SOSUN HAZIRLANIŞI ve SIKICIKLARIMIZLA BULUSMASI
soganları yemeklık olacak sekılde kup kup dogruyoruz,tenceremıze azıcık yag koyup soganlarımızı sotelıyoruz .
Eki Görüntüle 1323711
Sotelemıs oldugumuz sogana 1 yemek kasıgı salcamızı ekleyıp salcamızıda kavuruyoruz sonrasında suyumuzu ekleyıp suyun kaynamasını beklıyoruz
Eki Görüntüle 1323712
kaynamıs olan suya sıkıcık koftelerımızı yavasca eklıyoruz ve tekrar suyumuz kaynayana kadar beklıyoruz ve ocagın altını kapatıyoruz
Eki Görüntüle 1323713
SIKICIK CORBASININ SUNUMU

5 diş sarımsak
yogurt
tereyag
pul bıber
kuru nane

sarımsakları havanda dovup yogurtla bulusturuyoruz
daha sonrasında tereyagını nane ve pul bıberle kızdırıyoruz
corbamızın uzerıne sarımsaklı yogurdumuzu dokup kızdırmıs oldugumuz yagımızıda corbamızın uzerıne dokuyoruz ve sunumumuz hazır:kk77: afıyet olsun( ben suyunu biraz fazla koymusum Esim yemek için acele edincede azaltamadim sunum çok iyi olamadi maalesef bu yüzden siz tabağa suyundan fazla koymadan bi sunum yaparsaniz daha hoş bi görüntü cikar eminim)

Eki Görüntüle 1323766
Çok lezzetli görünüyor, elinize, emeğinize sağlık. :KK68:
Yarışmada başarılar dilerim

Mervem şimdi gördüm,Eline sağlık çok güzel görünüyor en kısa zamanda denicem:kk77:
Bu arada yarışmadanda haliyle yeni haberim oldu başarılar diliyorum tatlım:KK15:

bu corbayi gecenlerde yapcaktim,evde tarhana olmadigindan yapamadim

ellerinize saglik,cok nefis görünüyor
yarismada basarilar dilerim :KK68:

Değişik ve adını duymadığım çorbalardan.Oldukça güzel görünüyor,deneyeceğim..Ellerinize sağlık vede bol şanslarınız olsun :KK37::KK37::KK37:

Back
X