Çorbalar SIKICIK CORBASI '' MİNİĞİMİN SPONSORLUĞUNDA''

askrhpozitif

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2013
24.362
92.109
798
İstanbul
Kütahyada epeyce cok yapılan bi çorba olarak ve kutahyalı olarak '' SIKICIK CORBASI'' ıle sizlerle birlikteyim:-)(öncelıkle bu corbaya karar vermek cok zor oldu eşim ne zamandır mısır corbası ıstıyordu onu yapmaya nıyetım vardı ama daha once hıc yapmadıgım ve yemedıgım ıcın cesaret edemedım begenınıze sunmaya , benım canımda ne zamandır bu corbayı ıstıyordu :kk77: o yuzden bıraz bencıllık yaptım:KK22:)
isimi neden sıkıcık denıldıgını bılmıyorum acıkcası:KK23:
ya kucuk bulgurlu koftelerden olustugundan olabılır dıye dusunuyordum cunku kofteler bıraz buyuk oldumu dıkız bı tat verıyor:KK71:ama arastırdıgımda bı hıkayesı oldugunu gordum ve ılk defa bende bugun ogrendım :oops:
hıkayesıde oldukca dokunaklı geldı bana eskı zamanlarda bı delıkanlı askere gıtmıs ve ızıne geldıgınde askerımızın aılesının o zamanlar ekonomık durumu ıyı olmadıgı ıcın annesı oglu her aksam ne yıcez dıye sordugunda aynı yemegı hep farklı farklı ısımlerde soylemıs ve bu yemegın bırden cok ısımı varmıs:KK43:

evett gelelım tarıfımıze :KK28:

SIKICIK KOFTELERIMIZIN MALZEMELERI
1 su bardagı ınce bulgur
1-1,5 su bardagı sıcak su
4 yemek kasıgı tarhana
1 yumurta
karabıber
tuz
alabıldıgı kadar un

IMG_20141203_141030.webp

SIKICIK KOFTELERIN HAZIRLANISI

bulgurumuzu bı kaba alıp sıcak suyla demlenmeye bırakıyoruz 15-20 dk kadar

IMG_20141203_141742.webp
bulgurmuz demlendıkten sonra tarhanamızı,tuzumuzu, karabıberımızı ve en son yumurtamızı kırıp bı guzel yoguruyoruz

IMG_20141203_144702.webp
yogurma ıslemınden sonra ne kadar una ıhtıyacı varsa harca un elıyoruz ve tekrar yoguyoruz(bu arada yaptıgım harc 2 kısı ıcın cok geldı gozume o yuzden ben yarısını kullandım )
IMG_20141203_145005.webp

yogurdugumuz harcı mınık mınık kofteler halıne getırıyoruz ( kofte halıne getırırken bı tabaga su koyarsanız daha kolay kofte halıne gelır)

IMG_20141203_151832.webp
SOSU ICIN MALZEMELER

1 bas sogan( benım soganlarım kucuk oldugu ıcın 2 sogan kullandım)
1 yemek kasıgı salca
su
sıvı yag

IMG_20141203_151724.webp

SOSUN HAZIRLANIŞI ve SIKICIKLARIMIZLA BULUSMASI
soganları yemeklık olacak sekılde kup kup dogruyoruz,tenceremıze azıcık yag koyup soganlarımızı sotelıyoruz .
IMG_20141203_155614.webp
Sotelemıs oldugumuz sogana 1 yemek kasıgı salcamızı ekleyıp salcamızıda kavuruyoruz sonrasında suyumuzu ekleyıp suyun kaynamasını beklıyoruz
IMG_20141203_155954.webp
kaynamıs olan suya sıkıcık koftelerımızı yavasca eklıyoruz ve tekrar suyumuz kaynayana kadar beklıyoruz ve ocagın altını kapatıyoruz
IMG_20141203_161109.webp
SIKICIK CORBASININ SUNUMU

5 diş sarımsak
yogurt
tereyag
pul bıber
kuru nane

sarımsakları havanda dovup yogurtla bulusturuyoruz
daha sonrasında tereyagını nane ve pul bıberle kızdırıyoruz
corbamızın uzerıne sarımsaklı yogurdumuzu dokup kızdırmıs oldugumuz yagımızıda corbamızın uzerıne dokuyoruz ve sunumumuz hazır:kk77: afıyet olsun( ben suyunu biraz fazla koymusum Esim yemek için acele edincede azaltamadim sunum çok iyi olamadi maalesef bu yüzden siz tabağa suyundan fazla koymadan bi sunum yaparsaniz daha hoş bi görüntü cikar eminim)

IMG_20141203_193340.webp

Son düzenleme:
Ellerinize sağlık. Sunumunuzuda çok beğendim. Çocuklar için çok faydalı bit çorba. Yaparım bende.

Ellerine sağlık canın benim ... Farklı bi türünü bizde yaparız adı da farklı oluyor :KK19:Sıkıcık çorbası ne güzel isim :kk77: Başarılar dilerim:KK60:

Ellerinize sağlık çok güzel ve değişik bir tarif olmuş,denemeye değer:kk77:
Yarışmada başarılar dilerim :KK68:

Ellerinize sağlık. Sunumunuzuda çok beğendim. Çocuklar için çok faydalı bit çorba. Yaparım bende.

5 diş sarımsakla çok yoğun olmuyor mu kokusu ?
TSK ederim canim evet cocuklar icin cok faydali esim bugun ilk defa yedi tadini mantiya benzetti :))5 diş normalde çok olur canimda benim sarimsaklarim küçüktü bide sıkıciklarin dıkız olmamasina sarimsak yardimci oluyor

Ellerine sağlık canın benim ... Farklı bi türünü bizde yaparız adı da farklı oluyor :KK19:Sıkıcık çorbası ne güzel isim :kk77: Başarılar dilerim:KK60:
Bi çok adi varmis canim bizim orda sıkıcık deriz annemin yaptigi gibi olmadi tabi bide bende ilk yapinca biraz farklı bi sonuç cikti TSK ederim

Ellerinize saglik, son fotograf biraz karanlik olsa da gayet lezzetli gozukuyor, yarismada basarilar:KK66:

Dün akşam görmüştüm bu tarifi ve çok hoşuma gitmişti.Seninki de nefis görünüyor canım.Son resim biraz karanlık çıkmış ama olur o kadar.Ellerine sağlık.Başarılar dilerim.

TSK ederim canim evet cocuklar icin cok faydali esim bugun ilk defa yedi tadini mantiya benzetti :))5 diş normalde çok olur canimda benim sarimsaklarim küçüktü bide sıkıciklarin dıkız olmamasina sarimsak yardimci oluyor

Tekrar ellerinize sağlık. Dıkız ne ?

Dün akşam görmüştüm bu tarifi ve çok hoşuma gitmişti.Seninki de nefis görünüyor canım.Son resim biraz karanlık çıkmış ama olur o kadar.Ellerine sağlık.Başarılar dilerim.
Tesekkur ederim canm 2 seçenek vardi önümde tadini bildiğimi tercih ettim evet son resimli hemen degistiriyorum

Canim eline saglik mis gibi olmus:kk77:
Ama sunum biraz karanlik cikmis neden ki, degistirebiliyosan degistir bence. Daha iyi bir isikta cek, sunumun sekli guzel gorunuyor tam gorunmese de:KK68:

Back
X