- Konu Sahibi askrhpozitif
Kütahyada epeyce cok yapılan bi çorba olarak ve kutahyalı olarak '' SIKICIK CORBASI'' ıle sizlerle birlikteyim
(öncelıkle bu corbaya karar vermek cok zor oldu eşim ne zamandır mısır corbası ıstıyordu onu yapmaya nıyetım vardı ama daha once hıc yapmadıgım ve yemedıgım ıcın cesaret edemedım begenınıze sunmaya , benım canımda ne zamandır bu corbayı ıstıyordu
o yuzden bıraz bencıllık yaptım
)
isimi neden sıkıcık denıldıgını bılmıyorum acıkcası
ya kucuk bulgurlu koftelerden olustugundan olabılır dıye dusunuyordum cunku kofteler bıraz buyuk oldumu dıkız bı tat verıyor
ama arastırdıgımda bı hıkayesı oldugunu gordum ve ılk defa bende bugun ogrendım 
hıkayesıde oldukca dokunaklı geldı bana eskı zamanlarda bı delıkanlı askere gıtmıs ve ızıne geldıgınde askerımızın aılesının o zamanlar ekonomık durumu ıyı olmadıgı ıcın annesı oglu her aksam ne yıcez dıye sordugunda aynı yemegı hep farklı farklı ısımlerde soylemıs ve bu yemegın bırden cok ısımı varmıs
evett gelelım tarıfımıze
SIKICIK KOFTELERIMIZIN MALZEMELERI
1 su bardagı ınce bulgur
1-1,5 su bardagı sıcak su
4 yemek kasıgı tarhana
1 yumurta
karabıber
tuz
alabıldıgı kadar un
SIKICIK KOFTELERIN HAZIRLANISI
bulgurumuzu bı kaba alıp sıcak suyla demlenmeye bırakıyoruz 15-20 dk kadar
bulgurmuz demlendıkten sonra tarhanamızı,tuzumuzu, karabıberımızı ve en son yumurtamızı kırıp bı guzel yoguruyoruz

yogurma ıslemınden sonra ne kadar una ıhtıyacı varsa harca un elıyoruz ve tekrar yoguyoruz(bu arada yaptıgım harc 2 kısı ıcın cok geldı gozume o yuzden ben yarısını kullandım )

yogurdugumuz harcı mınık mınık kofteler halıne getırıyoruz ( kofte halıne getırırken bı tabaga su koyarsanız daha kolay kofte halıne gelır)

SOSU ICIN MALZEMELER
1 bas sogan( benım soganlarım kucuk oldugu ıcın 2 sogan kullandım)
1 yemek kasıgı salca
su
sıvı yag
SOSUN HAZIRLANIŞI ve SIKICIKLARIMIZLA BULUSMASI
soganları yemeklık olacak sekılde kup kup dogruyoruz,tenceremıze azıcık yag koyup soganlarımızı sotelıyoruz .

Sotelemıs oldugumuz sogana 1 yemek kasıgı salcamızı ekleyıp salcamızıda kavuruyoruz sonrasında suyumuzu ekleyıp suyun kaynamasını beklıyoruz

kaynamıs olan suya sıkıcık koftelerımızı yavasca eklıyoruz ve tekrar suyumuz kaynayana kadar beklıyoruz ve ocagın altını kapatıyoruz

SIKICIK CORBASININ SUNUMU
5 diş sarımsak
yogurt
tereyag
pul bıber
kuru nane
sarımsakları havanda dovup yogurtla bulusturuyoruz
daha sonrasında tereyagını nane ve pul bıberle kızdırıyoruz
corbamızın uzerıne sarımsaklı yogurdumuzu dokup kızdırmıs oldugumuz yagımızıda corbamızın uzerıne dokuyoruz ve sunumumuz hazır
afıyet olsun( ben suyunu biraz fazla koymusum Esim yemek için acele edincede azaltamadim sunum çok iyi olamadi maalesef bu yüzden siz tabağa suyundan fazla koymadan bi sunum yaparsaniz daha hoş bi görüntü cikar eminim)

isimi neden sıkıcık denıldıgını bılmıyorum acıkcası

ya kucuk bulgurlu koftelerden olustugundan olabılır dıye dusunuyordum cunku kofteler bıraz buyuk oldumu dıkız bı tat verıyor

hıkayesıde oldukca dokunaklı geldı bana eskı zamanlarda bı delıkanlı askere gıtmıs ve ızıne geldıgınde askerımızın aılesının o zamanlar ekonomık durumu ıyı olmadıgı ıcın annesı oglu her aksam ne yıcez dıye sordugunda aynı yemegı hep farklı farklı ısımlerde soylemıs ve bu yemegın bırden cok ısımı varmıs

evett gelelım tarıfımıze

SIKICIK KOFTELERIMIZIN MALZEMELERI
1 su bardagı ınce bulgur
1-1,5 su bardagı sıcak su
4 yemek kasıgı tarhana
1 yumurta
karabıber
tuz
alabıldıgı kadar un
SIKICIK KOFTELERIN HAZIRLANISI
bulgurumuzu bı kaba alıp sıcak suyla demlenmeye bırakıyoruz 15-20 dk kadar

bulgurmuz demlendıkten sonra tarhanamızı,tuzumuzu, karabıberımızı ve en son yumurtamızı kırıp bı guzel yoguruyoruz

yogurma ıslemınden sonra ne kadar una ıhtıyacı varsa harca un elıyoruz ve tekrar yoguyoruz(bu arada yaptıgım harc 2 kısı ıcın cok geldı gozume o yuzden ben yarısını kullandım )

yogurdugumuz harcı mınık mınık kofteler halıne getırıyoruz ( kofte halıne getırırken bı tabaga su koyarsanız daha kolay kofte halıne gelır)

SOSU ICIN MALZEMELER
1 bas sogan( benım soganlarım kucuk oldugu ıcın 2 sogan kullandım)
1 yemek kasıgı salca
su
sıvı yag
SOSUN HAZIRLANIŞI ve SIKICIKLARIMIZLA BULUSMASI
soganları yemeklık olacak sekılde kup kup dogruyoruz,tenceremıze azıcık yag koyup soganlarımızı sotelıyoruz .

Sotelemıs oldugumuz sogana 1 yemek kasıgı salcamızı ekleyıp salcamızıda kavuruyoruz sonrasında suyumuzu ekleyıp suyun kaynamasını beklıyoruz

kaynamıs olan suya sıkıcık koftelerımızı yavasca eklıyoruz ve tekrar suyumuz kaynayana kadar beklıyoruz ve ocagın altını kapatıyoruz

SIKICIK CORBASININ SUNUMU
5 diş sarımsak
yogurt
tereyag
pul bıber
kuru nane
sarımsakları havanda dovup yogurtla bulusturuyoruz
daha sonrasında tereyagını nane ve pul bıberle kızdırıyoruz
corbamızın uzerıne sarımsaklı yogurdumuzu dokup kızdırmıs oldugumuz yagımızıda corbamızın uzerıne dokuyoruz ve sunumumuz hazır

Son düzenleme: