Şikayeti geri çekmeli miyim? Babam hangi cezayi alir?

xezzeyg222

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2022
12
9
24
Lutfen yardim edin? darp raporu aldim sikayetci oldum basit yaralama olarak gecti sizce ne ceza alir davayi geri cekmeli miyim butun akrabalarim olayi buyutme diyor sizce ne yapmaliyim? bana davayi geri cekersem bir daha dovecekmis gibi geliyor cunku hep dovuyor zaten… bilmiyorum ne yapacağımı…

Son düzenleme:
Yaşınız kaç?
Anneniz sizi döverken oturup izliyor mu? O ne biçim anne?
Şikayetini geri çekersen daha da azar. En azından böyle elinde yaptırım var.
Para getiriyor diye böyle bir psikopatla yaşanır mı? Sen ek iş yaparsın. Annen çalışır. Senin can güvenliğin daha mı az kıymetli. Annen zaten ona dokunmadığı için çokta umursamıyor seni. En çabuk zamanda kendini o evden kurtarmam lazım.
Baba sonuçta. Saplantılı bir koca değil. Sen reşit olduktan sonra peşine düşmez.
Annesi de zamanında kolunu kırmış😔

Lutfen yardim edin? darp raporu aldim sikayetci oldum basit yaralama olarak gecti sizce ne ceza alir davayi geri cekmeli miyim butun akrabalarim olayi buyutme diyor sizce ne yapmaliyim? bana davayi geri cekersem bir daha dovecekmis gibi geliyor cunku hep dovuyor zaten… bilmiyorum ne yapacagimi
Çek şikayetini ama devlet kamu davası açar işin peşini bırakmaz.Ama bir daha yapmaması için gerekli önlemini al uzak dur babandan.İnan çok üzüldüm bir baba kızını darp raporu alacak kadar nasıl döver ya😒

Lutfen yardim edin? darp raporu aldim sikayetci oldum basit yaralama olarak gecti sizce ne ceza alir davayi geri cekmeli miyim butun akrabalarim olayi buyutme diyor sizce ne yapmaliyim? bana davayi geri cekersem bir daha dovecekmis gibi geliyor cunku hep dovuyor zaten… bilmiyorum ne yapacagimi
Bir önceki konuda da dedim. İstediğin kadar geri çek şikayete bağlı bir suç değil, dava süreci devam edecek. Türkçe de yazdım sanıyordum ama...

Ek: maşallah forumda herkes hukukçu herkes avukat. O kadar yalan yanlış yazan olmuş ki... Az önce bu gözler basit yaralamanın nitelikli hali olan altsoya karşı işlenmesini uzlaştırmaya tabi sanan bir yorum okudu. Bilmiyorsanız nolur yazmayın. Bırakın işi ehil olanlara.

Son düzenleme:
Davayı cekmezsen para cezası alır ama aynı zamanda bes sene boyunca suc ıslememe cezası alır. Yanı bes sene boyunca sana ya da baska bırıne bır fıske bıle vursa ve şikayet edilirse hapse girer. Gerı cekersen hıc bısey yapamazsın. Kuzenın bır tokat attı ama daha once bes sene olayını hakım verdıgı ıcın bır bucuk sene hapıs cezası aldı. Onun oncesınde de kızı dovmus ve para almıstı. Yanı hakım babana dıcek kı bu kızı bır daha doversen hapıs yatarsın. Daha sana dokunmamaz sımdı bıaz para oder

Siz diş hekimi öğrencisiydiniz diye hatırlıyorum. Yazın kykda ücretsiz kalma imkanı başladı, okullar açılıncaya kadar öyle yapıp okul zamanı zaten kendi yurdunuzda olursunuz. Davayı da çekmeyin asla yoksa devam eder şiddete.

Evet ama sikayet ettigimden beri dokunmuyor aslinda konusmuyoruz benim asil korkum cezasini cektikten sonra bana daha fazla ofkeyle daha kotu seyler yapmasi…
Hiçbir şey yapamaz eğer olaki yaptı tekrar şikayetçi olursanız hapse girer.. Şimdi babanız olacak o herife 5 sene içinde tekrar Aynı suçu işlerse hapsegireceğine bilir

Zaten dövmüyor mu?mahkemeye çıksın siciline işlensin cezasını çeksin babaymış babama bak.fizyolojik baba.
O akbabalar size akıl vereceğine sahip çıksınlar.
Ama gerçi onlar dayakla büyümüştür alışıktır

Sakın şikayetinizi geri çekmeyin, sakın.

Büyük ihtimalle belirli bir süre suç işlememek kaydıyla koşullu serbest kalır.

Siz söylüyorsunuz, dava olduğu için bana dokunmuyor diye. Hukuk sizin güvenceniz.

O şom ağızlı akrabalar da vıdı vıdı konuşmasınlar, minicik çocuk bu kadar saldırıya uğrarken nerdeydiler? Büyüdünüz de şimdi kendinizi savunuyorsunuz.

Babanızı vaktinde köşeye çekip sıkıştırsalardı babanız bu kadar cesaretlenemezdi.

Üç gün sonra evden kaçsanız köşeye bir divan atıp 3 gün ağırlamayacak, ekmek arası peyniri esirgeyecek insanların lafıyla iş yapmayın. Onlar tabi ki aman baban eve dönsün barış çiçek olsun derler, dayak yiyen onlar değil sonuçta.

Beni de annen yillarca dövdü. En sonunda uzak durmayi sectim. Kendi hayatini zor devam ettiriyor vicdanim sizliyor ama yardim etmeye kalksam yine olan bana olacak. Telefonla yetiyor canima. Yaninda olsam neler yapacak kim bilir. Bu durumlari yasamayan bilmez. Cekmeyin ondan sonra akillanir belki biraz
Aklım almıyor bir anne kızını neden yıllarca döver 😢😢 ve siz ne kadar merhametlisnz ki hala ariyorsnz. 😢

Bi yola girmişsiniz asla dönmeyin çeksenizde çekmesenizde yine tavrı değişmicek en azından hakkınızı aramış olursunuz sizi sşndiremiycenin farkına varır bu adamdan uzaklaşın imkanınız varsa her türlü insanın başını belaya sokar Allah yardım etsin

18 yaşından buyuk msnz korumaya aldırma hakknz var. Ne demek sürekli dövüyor elleri kırılsın inşallah.

Şikayetini geri çeksende kamu davasına döner. Eğer sabıkası yok ise ceza geriye bırakılır. Eğer suç tekrarlanırsa ve ya başka bir suçtan şikayet edilirse cezayı yatıyor diye biliyorum.( aile bakanlığında katıldığım duruşmalar böyleydi) zaten ipin ucunda olacağı için bir sonrakine yeltenemez. Tabi babanızı siz tanıyorsunuz. Eğer şiddet çok fazla ve hayati tehlike var ise yardım almanızı öneririm.

GÜNCELLEME

şikayeti geri çektim -çünkü evden atmakla tehdit etmişti- ama ona rağmen ceza almış (sanırım) suç şikayete tabi değilmiş hepinize çoook teşekkür ederim bu süreçte yanımda olduğunuz ve yol gösterdiğiniz için

Eklentiler

• 8732F671-9F8B-4947-828D-B898BBD74D27.jpeg
    8732F671-9F8B-4947-828D-B898BBD74D27.jpeg
    327,1 KB · Görüntüleme: 104
X