Şikayeti geri çekmeli miyim? Babam hangi cezayi alir?

xezzeyg222

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2022
12
9
24
Lutfen yardim edin? darp raporu aldim sikayetci oldum basit yaralama olarak gecti sizce ne ceza alir davayi geri cekmeli miyim butun akrabalarim olayi buyutme diyor sizce ne yapmaliyim? bana davayi geri cekersem bir daha dovecekmis gibi geliyor cunku hep dovuyor zaten… bilmiyorum ne yapacağımı…

Son düzenleme:
Cezası 10 yıl ve altı olacağından cezaevinde yatacak olsa bile ( ceza artırım-indirim oranlarını bilmeden yorum yapamam) covid izninden dışarı çıkar
Yatari olmaz basit yaralamanin ilk vukuatiysa tabi..HAGB ve para cezası tekrar bir olayı olursa parayı öder.. genelde böyle tabi 1.derece aile yakını iş değişiyor mu bilmiyorum,sanmıyorum. Konu sahibi bence geri çekme ama o adamla da aynı evde kalmaman lazım:KK43:

Siz kanlar icinde kalacak kadar dövüyorsa ve anneniz Engel olmaya calismiyorsa bile o zaman zaten söz hakki yok. Yasiniz kac? Evden ayrilma.sansiniz var mi?
aslinda bu olay tatilde oldu evde hem o calisiyor hem ben universite okuyorum birbirimizi cok gormuyoruz o acidan sansliyim ama hapis cezasi alirsa calismayacak para getirmeyecek eve zaten bu yuzden akrabalarim sikayeti cek diyor ama bir yandan da ya beni oldururse diye korkuyorum oldukten sonra ne kiymeti var paranin cidden ne yapacagimi bilemiyorum…

Lutfen yardim edin? darp raporu aldim sikayetci oldum basit yaralama olarak gecti sizce ne ceza alir davayi geri cekmeli miyim butun akrabalarim olayi buyutme diyor sizce ne yapmaliyim? bana davayi geri cekersem bir daha dovecekmis gibi geliyor cunku hep dovuyor zaten… bilmiyorum ne yapacagimi
Boyle babalar yuzunden kizlarin cogu evlenip kurtulmak istiyo kurtuluş gibi goruyo evlenmeyi ve evlenip kurtulurup diye umit ettigi kisiden daha cok siddet goruyo ve daha kotu seyler oluyo yada evlenmekten soguyo butun erkekleri boyle olur zannediyo piskolajik olarak bitiyolar siddetle kiniyorum boyle babalari erkekleri kiz cocuklariniza sahip cikip koruyacaginiza ilk siddeti sizden goruyo ve ne yazikki gelecegini bitirmis oluyosunuz uzgunum canim ama cekme ifadeni geri eger yasin resitse kadin siginma evine git yerles devlet sana kalacak yerde veriyo yiyecekte veriyo ve seni korumaya aliyo kendinizi asla ezdirmeyin

Hapis yatmasini istemiyorum eve para getiriyor cunku basit yaralamadan hapsi para cezasina cevirebilir mi?
Alt soya karşı işlendiği için cezada arttırım olabilir ama. Öyle çok fazla ceza almaz ya para cezası olur ya da girdi çıktı yapılır. Dediğim gibi. Bazı suçlarda bugün giriyor yarın çıkıyor gibi bişi oluyor :) para cezasına günlük 20 olur. Hakimin kaç gün vereceğini bilemem

Yatari olmaz basit yaralamanin ilk vukuatiysa tabi..HAGB ve para cezası tekrar bir olayı olursa parayı öder.. genelde böyle tabi 1.derece aile yakını iş değişiyor mu bilmiyorum,sanmıyorum. Konu sahibi bence geri çekme ama o adamla da aynı evde kalmaman lazım:KK43:
Valla yatarı maddesine göre değişir. Canavarca his+ alt soya işlenmişse hükmün açıklanmasının geri bırakılması olamaz bence

Hapis cezası alacağını zannetmiyorum.
Para cezası ve uzaklaştırma cezası alır bence.
Simayetini geri çekme.
Telefona kades uygulamasını yükle.
Bir tıkla polisler gelir hemen.
Kardeşlerini de bundan sonra dövmez umarım.
Çok üzüldüm geçmiş olsun gencecik kadınlar neler yaşıyor ya 😔

Annenize daha çok kızdım bu konuda, babanız 1 günde bu hale gelmedi ki sürekli dövüyor diyorsunuz zaten. Çocuğunun ağzı burnu kan içinde kalacak kadar döven bir adama insan neden birden fazla çocuk yapar hadi yaptın diyelim neden bu adamı boşamayıp bu hayata çocuklarını mahkum edersin. 19 yaşında bir genç kız neden babası ile mahkemelik olup bunun vicdan azabını çekmek zorunda kalsın. Allah sizi ve kardeşlerinizi kurtarsın inşallah.

Davanızı çekmeseniz daha iyi olur belki biraz öfkesine hakim olmayı öğrenir babanız ama üzerinizde psikolojik baskı fazla anlaşılan, keşke sizi sindirmek yerine babanıza davranışları yüzünden tepki gösterseler

TCK Madde 86
(1) Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) (Ek fıkra: 31/3/2005 – 5328/4 md.) Kasten yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbî müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olması hâlinde, mağdurun şikâyeti üzerine, dört aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur. (Ek cümle:12/5/2022-7406/3 md.) Suçun kadına karşı işlenmesi hâlinde cezanın alt sınırı altı aydan az olamaz.

(3) Kasten yaralama suçunun;

a) Üstsoya, altsoya, eşe, boşandığı eşe veya kardeşe karşı,

b) Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı,

c) Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle,

d) Kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle,

e) Silahla,

f) (Ek:14/4/2020-7242/11 md.) Canavarca hisle,

İşlenmesi halinde, şikâyet aranmaksızın, verilecek ceza yarı oranında, (f) bendi bakımından ise bir kat artırılır.

aslinda bu olay tatilde oldu evde hem o calisiyor hem ben universite okuyorum birbirimizi cok gormuyoruz o acidan sansliyim ama hapis cezasi alirsa calismayacak para getirmeyecek eve zaten bu yuzden akrabalarim sikayeti cek diyor ama bir yandan da ya beni oldururse diye korkuyorum oldukten sonra ne kiymeti var paranin cidden ne yapacagimi bilemiyorum…
Şikayetinizi geri çekmeyin bence, bildiğim kadarıyla öyle hemen hapis cezası falan almıyorlar, tedbir kararı çıkabilir bu da hapis değil, tedbir kararına uymazsa en fazla 1 hafta 10 gün kadar hapis uygulaması oluyor diye biliyorum.

Şikayeti geri çekmezseniz en azından hakim karşısına çıkar, karara uymazsa hapis yatacağını bildiği için bundan sonra size vurmaya korkar.

Yok ama suan ayni evdeyiz sikayet ettigimden beri bana dokunmuyor acaba dava sonuclandirilinca ofkesini benden mi cikarir diye korkuyorum
Asil davayı geri çekersen çıkarır. Akrabanin hangisi seni babandan korumuş ki şimdi geri al diyor.
Bu adamın seni dövmemesinin yolu senden korkması. Bunu da basarmissin,aferin.
Sakin geri adım atma

Asil davayı geri çekersen çıkarır. Akrabanin hangisi seni babandan korumuş ki şimdi geri al diyor.
Bu adamın seni dövmemesinin yolu senden korkması. Bunu da basarmissin,aferin.
Sakin geri adım atma
Muhtemelen hükmün açıklanmasının geri bırakılması verilir ceza olarak, beş yıldan düşük olanlara o oluyor benim bildiğim..o da şu demek, simdi serbestsin ama beş sene daha bir suç işleyip ceza alırsan o cezanin üstüne bu da eklenecek,yatacaksin.
Bu da babanı sana saldırmaktan alıkoyar

Şu an aynı evde olmanız tüm çözümleri çözümsüz hâle getiriyor.Tanimiyoruz babanızı korkar mı? Daha kötü şeyler yapar mı? Bilemeyiz.Bir dostun yanına,kadın sığınmaya gitmeyi düşünün.Canina kast edebilir.

Geri çekersen kamu davası olarak devam eder senin şikayetin ortadan kalmış olur ama devlet seni o ailenin sana bakmakla mükellef olduğundan dolayı size zarar vermiş olmasını affetmeyip para cezası ve en az 5 yıl aynı olayla karşısına gelmemesi şartıyla Takipe alır ve 5 yılın sonunda kamu davası olmaktansa çıkar tekrarlanmazsa sicilinde de görünmez

Yaşınız kaç?
Anneniz sizi döverken oturup izliyor mu? O ne biçim anne?
Şikayetini geri çekersen daha da azar. En azından böyle elinde yaptırım var.
Para getiriyor diye böyle bir psikopatla yaşanır mı? Sen ek iş yaparsın. Annen çalışır. Senin can güvenliğin daha mı az kıymetli. Annen zaten ona dokunmadığı için çokta umursamıyor seni. En çabuk zamanda kendini o evden kurtarmam lazım.
Baba sonuçta. Saplantılı bir koca değil. Sen reşit olduktan sonra peşine düşmez.

Daha önce böyle bir suçu yoksa hükmün açıklanmasını geri bırakma cezası alır. Hapis yatmaz merak etmeyin. Bu ülkede insanları bicakliyorlar yine hapse girmiyorlar. 35 kez şikayet edildiği halde hapse girmeyen sapıklar var bu ülkede.

Bu mecraya üye olduğundan yana açtığın konulara göz gezdirdim. Kalbim dayanmadı. Tüm buraya yazdıkların kabullenilir olaylar değil.
Ne kadar doğrusun, ne tür bir trajedinin içindesin tam olarak kestiremeyiz fakat,
Fakat lütfen kendin öz benliğin için harekete geç.
Eğer tüm bu yazdıkların doğruysa kendini kurtar artık.
Okuduğun bölüm çok güzel, lütfen gerekli mercilerden yardım iste.
Kades uygulamasını telefonuna indir. Git okulunla konuş bir şeyler yap artık.
Korkma.
Lütfen, lütfen, lütfen
Korkma.
Ellerini yüzüne kapatma artık.
Bu can senin bedeninde olduğu sürece sana kimse zarar veremez.
Ta ki sen artık yeter diyinceye dek.
Bak lütfen. Kaldır başını. Sesini duyur.
Onlara değil. Gerekli mercilere duyur. Eziyet gördüğün o sahte konfor alanından kırtulduğunda güneşin ne kadar güzel olduğunu görebileceksin.
Ve dönüp arkana bakmayacaksın bile

Ve hatta yıllar sonra onlara teşekkür dahi edeceksin.
Fakat tüm bunlar için şimdi bir adım atmalısın.
Sokakta, bir cami avlusunda, bir karakol ya da hastane bahçesinde sabahlamak inan lütfen inan şu an yaşadıkların kadar zor değil.

X