Sık Alkol Tüketimi ve Sperm Kalitesi

Merhaba hocam
5yıldır evliyiz
Eşim varikosel ameliyatı oldu
%12 ileri hız. .
1 negatif aşılama. .
Ne önerirsiniz?
Benim hsg vs iyi

5 yıldır korunmamanıza rağmen gebe kalamadıysanız eşinizin de sperm hareketliliğinde sorun varsa üstelik bir kez de aşılama denemiş ve halen hamile kalamamışsanız size önerim bir an önce bize başvurarak tüp bebek yaptırmanızdır. Eğer sizin tek sorununuz eşinizin spermleriyle alakalıysa, yani sizin yumurta rezerviniz oldukça iyiyse o zaman tüp bebekle gebe kalabilme ihtimaliniz yüksek olacaktır. Bu sebeple daha fazla aşılama veya beklemekle vakit kaybetmemenizi öneririm.

Çocuğunuz 7 yıl önce olmuş, bu kadar süre içinde doğurganlığınızı negatif yönde etkileyebilecek bir sorun ortaya çıkmış olabilir. Siz 30’lu yaşlara geldiyseniz lütfen bizim gibi üreme tıbbı alanında uzmanlaşmış bir hekime muayene olarak yumurta rezervinizi değerlendirtin. Ayrıca çocuğunuzu sezaryenla doğurduysanız veya karın bölgesinden herhangi bir ameliyat geçirdiyseniz yada doğumdan sonra korunma amacıyla spiral kullandıysanız mutlaka rahim filmi de çektirmeniz gerekmektedir. Eşinizin hem alkol hem de sigara kullandığından bahsetmişsiniz. Bu her iki durum da sperm kalitesi ve hareketliliği üzerine olumsuz etkili olduğundan lütfen eşinize de bir sperm analizi yaptırıp tüm sonuçlarla birlikte bize başvurabilirsiniz.

8 aydır korunmamanıza rağmen halen bir gebelik olmamış. Size önerim öncelikle eşinize bir sperm analizi yaptırmanızdır. Eğer değerler normalse, siz de daha önce herhangi bir karın ameliyatı geçirmediysenizo zaman birkaç ay daha kendi kendinize deneyebilirsiniz. Geçmişte rahim veya yumurtalıklarınızdan ameliyatınız varsa veya birkaç ay içinde de gebe kalamazsanız o zaman lütfen rahim filmi de çektirerek bu zamana kadar yaptırdığınız tüm tetkiklerle birlikte bize gösterin. Rahim filmi iyi merkezlerde çekildiği taktirde ağrısız kolay bir işlemdir, bu sebeple gereksiz yere endişelenmeyin. Hiç acı çekmek istemiyorsanız anestezi altında bile çektirebilmeniz mümkün olacaktır.

Şuanda tüp bebek yaptıramayız ..
İnşallah birgün kısmet olur ..
İlginize teşekkür ederim hocam. .

Hocam merhaba biz esimle 30 yasindayiz 5 senelik evliyiz 5 aydir gebelik planliyoruz. Gecen ay klomen hap kullandim kimyasal gebelik yasadim. Esimin spermiyogramina göre morfoloji problem mi? Ya da yorumunuz nedir?

Eklentiler

• Screenshot_2016-01-22-17-03-35.png
    162,6 KB · Görüntüleme: 73
hocam benim normal yollarla adetim olmuyor ve hic olmadi.
sadece ilacla oluyor ve evliyim benim hamile kalma sansim varmi...
tüp bebek yada normal yolla..
doktor guatir normal ama hamilelik icin fazla calisiyor dedi. yumurtaliklarim calismiyormus
benim gibi primer amenore olup yani sadece ilacla adet gören ve hamile kalan?
lütfen yardim edin...

Hocam merhaba biz esimle 30 yasindayiz 5 senelik evliyiz 5 aydir gebelik planliyoruz. Gecen ay klomen hap kullandim kimyasal gebelik yasadim. Esimin spermiyogramina göre morfoloji problem mi? Ya da yorumunuz nedir?

Sperm analizde morfolojik sorun çok ciddi değilse genellikle tek başına önem arz etmemektedir. Keza geçen ay kimyasal da olsa gebe kalabilmişsiniz. Gebeliğinizin neden devam etmediğinin iyi araştırılması gerekmektedir. Spermdeki morfolojik bozukluğa takılmak yerine bence yumurta rezervinize, tüplerinizin durumuna baktırmalısınız. Ayrıca sizin ve eşinizin genetik analizine de bakılmasında fayada olacağı kanaatindeyim.

Primer amenorenin birçok nedeni olabilir. Öncelikle kesin nedeninin ne olduğunun saptanması gerekir çünkü tedavi yöntemleri de ona yönelik olarak farklılık gösterecektir. Örneğin yumurtalıklarınız doğuştan yok yada hiç çalışmıyorsa o zaman malesef tüp bebekle bile gebe kalma ihtimaliniz bulunmamaktadır. İlaçlar sizin sadece adet görmenizi sağlayacaktır, malesef yumurtlama üzerine hiçbir etkileri yoktur. Size önerim bu hormonal durumunuza genetik herhangi bir sorun eşlik ediyor mu diye periferik karyotip dediğimiz genetik tahlili de yaptırmanızdır. Eğer bunda sorun varsa yada erken menopoz dediğimiz duruma bağlı olarak adet olamiyorsanız o zaman muhakkak Kıbrıs'taki merkezimize başvurarak yumurta nakli yaptırmanız gerekecektir, şu anki yöntemlerle ancak bu yolla hamile kalabilirsiniz.

Hocam merhaba ben 30 yaşında bir bayanım. 4 yıllık evliyiz ve çocuğumuz olmadı fsh değerim 28 çıktı ve yumurtam çok az olduğu için tüp bebek tedavisine yüzde 2 şans verildi. Bundan dolayı diğer yöntemlerle zaman kaybetmeden yumurta nakli yaptırmayı düşünüyorum İstanbul da muayenehaneniz varmış sanırım ön görüşme için Kıbrıs a gelmem daha zor olacak eğer böyle bir imkan varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Slm lar hocam 6 ektopik gebelik geçirdim . ilk sağ tupde açık ameliyat tüp alınmadı. 4 u iğneyle sonlandırıldı. 6. Sol tüpte sol tüp alıntı. Sonrasında 3 tüp bebek denendi . 1. Negatif. 2. 20 haftada EMR oldu. 3 . 10.haftada kalp atımı durdu. Vadide bağlı esin altinda kanama alanı vardı. Hafif lekelenmeden başka şikayetim pek yoktu. Kurtajda iç kanama olduğu saptandı. Sol duvarda kas gücü kalmadığı. Bebeğin tutunduğu duvarın çok ince olduğu şimdi olmasa 20 haftalarda zaten kaybedebileceğini söylendi. 40 yaşındayım . gençliğinden beri 12 altına hiç düşmeyen wbc değerin var gebeliklerin de bu değer 28 çıkıyor. Drlar gebelikte olabileceğini söylüyor.Ana ifa denilen bir değerin pozitif olunca deltacortil başlandı transfer sonrası. Kan pıhtılaşma var clexane ve bebe aspirinin kullandım. Kanama alanı olunca önce aspirin sonra iğne kesildi. Dr histeroskopi yatırması söyledi. 2. Denemede zaten yapılmış çizik atılmıştı. Şimdi tedaviye nerden ve nasıl başlamak gerektiğini bilemiyorum . labirentten yolumu kaybetmiş gibiyim. Laparoskopi hale sağ tüpünün durumunu historoskopiyle rahim içi sorunların anlaşılması mümkün mudur. Yola nerden başlamıştım tesekkurler

Tüp bebek transferinden 10 gün sonra 52, 12.gun 112, 16.gun 286 , 18. Gün 535 ve 20. Gün 540 değerlerde bi anormallik varmı lütfen yardımcı olun. Bu arada son testten önce az miktarda lekeleme oldu ?böle olupta bebeğini kucağına alabilen var mı lütfen yardımcı

Merhabalar hocam 2 yıldır bebek istiyoruz eşinde varikosel var ve sonuçları ekte atacağım nasıl bit yol izlemeliyiz yardimci olursaniz çok sevinirim

Eklentiler

• Screenshot_2016-01-07-16-23-52.png
    161,1 KB · Görüntüleme: 89
Merhaba hocam tahlil sonuçlarına göre tüp bebek olma ihtimali var mıdır ? Morfoloji sıfır gözüküyor

Bulunan Değer Referans*

Abstinans süresi : 3 Gün 3-5 gün

Renk, görünüş : homojen opak, homojen

Aglütinasyon : - <%5

Viskozite : + normal

Likefaksiyon : 30 dk < 30 dk.

Volum : 2 ml >=1,5 ml

Lökosit : 0,1 1 milyon/ml

Konsantrasyon : 50 milyon =15 milyon/ml

Total sayı : 100 milyon >39 milyon

Total motilite (%) : %40 >40milyon

+4 İleri doğru hızlı hareketli (%): %4

+3 Yavaş doğrusal olmayan hareketli (%) : %32

+2 Yerinde hareketli (%) : %4

+1 Hareketsiz (%) : %60

SPERM MORFOLOJİK ANALİZ

NORMAL SPERM : %0

AMORF BAŞ : %64

BÜYÜK BAŞ :%6

KÜÇÜK BAŞ :%2

UZUN BAŞ : %2

SİTOPLAZMİK DROBLET: %2

SERBEST BAŞ : %2

BOYUN ANOMALİSİ: %10

KUYRUK:%8

PİNHEAD: %4

Yumurta nakli ve benzeri işlemleri sadece Kıbrıs'ta yapmaktayız. Ülkemizde yasal olmadığı için bu tür işlemleri kesinlikle Türkiye'de yapmıyoruz. Dilerseniz koordinatörüm Selda hanımı arayarak bilgi alabilirsiniz. Cep telefonu 05355042126

Morfoloji %50
Baş anomalisi %16
Akrozom anomalisi %16
Orta kısım anomalisi %12
Kuyruk kısım anomalisi %10
İmmatür morfolojide sperm sayısı%8

Hacim 3CC
Sperm sayısı 40 milyon
Phss% %69
Ph 8,0
Sıvılaşma zamanı ; >60
Lökosit / ml ; 0,6 milyon
Renk; Opak beyaz
Hareketlilik %69
Hızlı lıneer hareket (+4) %17
Yavaş lineer hareket (+3) %47
Lokalize (+2) %5
Hareketsiz (+1) %31
Aglütisyon yok

Varikosel ameliyatından 2yıl sonraki durum..
Sperm sonucumuz nasıl hocam?
Ne önerirsiniz?

6 kez dış gebelik yaşamış bir hastada her 2 tüpte de sorun olduğu oldukça aşikardır. Size ilk ameliyatta tüpünüzü koruyucu yaklaşmışlar ancak 6 kere dış gebelik öyküsü olan bir hastaya tüp bebek tedavisi başlanmadan önce mutlaka rahim filmi çekilerek bırakılmış olan sağ tüpünüzün ne durumda olduğu yada sol tüpün tamamen mi kısmen çıkartıldığından emin olunması gerekliydi. Negatif gelen sonucu veya erken dönemdeki gebelik kaybınızı bu durum açıklayabilirdi. Ayrıca rahim filminde rahminiz de değerlendirilebilecek ve size bilimsel olarak üstünlüğü hiçbir şekilde kanıtlanmamış rahminize histeroskopiyle yapılan çizik işleminden sonra rahminizde bir hasar olup oluşmadığını da açıklayabilecekti. Size önerim daha fazla gereksiz yere cerrahi müdahale yaptırmadan evvel mutlaka yakın zamanda çekilmiş bir rahim filmiyle bize başvurmanızdır.Yüksek lökosit değeriniz için de mutlaka bir hematoloji uzmanının fikrini almanızı öneririm.

Selam hocam dün eşime sperm testi yapıldı sonucunu ekte atacağım yanlız eşimde varikosel var ve ameliyat önermis doktoru ayrıca progeny m amitamin adında bir ilaç yazmış.sonuçlara göre ameliyatsız bebek sahibi olma ihtimalimiz varmi ne onerirsiniz yorumunuzu bekliyorum teşekkür ederim.

Eklentiler

• Screenshot_2016-03-23-14-22-03.png
    203,6 KB · Görüntüleme: 57
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…