Sık Alkol Tüketimi ve Sperm Kalitesi

Merhaba
Bu sperm sayısı ve kalitesiyle gebe. Kalmanız gerekirdi.Siz bence HSG filmi çektiriniz.Problem olmasa gebe kalırdınız.Daha ileri tetkikler yaptırınız.

Dr HITekin
Çok teşekkür ederim eşimde problem olmamasına çok sevindim en yakın zamanda tekrar doktora gidicem tekrar çok teşekkürler hocam :)

hocam merhaba eşim dün tahlil yaptırdı doktor neofortil kullan 2ay demiş sonuçlardan hiç birşey anlamadım yardımcı olurmusunuz?
SPERM KONS:18
TOPLAM HAREKETLI:38
İLERİ HAREKETLİ:26
YERİNDE HAREKETLİ:12
HAREKETSİZ:62
MORF NORMAL FROMLAR:5
TOPLAM SPERM:90
HAREKETLİ SPERM:35
YIKAMA SONRASI DIYE AYRI BI SONUC VAR ORDA DA
SPERM KONSANTRASYONU:14
İLERİ HAREKETLİ:75
YERİNDE HAREKETLİ : -
HAREKETSİZ:25

Mrb hocam geçen hafta kendim test yaptım iki çizgi çıktı sonra hastaneye gittim kanda beta HCG değerin 41900 çıktı hamile olduğumu söylediler.Sonra doktora gittim kesenin oluşmadığını ve bebek olmadığı sağlıksız gebelik hemen kürtaj yapalım dedi. Bende rıza gostermedim. Çoğul gebelik olma ihtimali de olduğunu düşünüyorum açıkçası. Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim

Hocam biz 1 senlk evliyiz hastaneye gittik 2 milyon cikti sonra ilaç tedavisi gördü 6 milyon oldu dun gttik hastaneye sidir hic klmamiss sizce neden olblr yardim edin yükselir mi geri

Hocam ii gunler dilerim kafam cok karisik bi aydinlatrmisiniz labaratuar uzmani esimin spermlerinin yarisinin normal yarisinin bozuk oldugunu ve ileri hareketinin dusuk oldgunu soledi asilama onerdi 2 kere yaptirdik tutmadi simdide tup bebek dusunuyoruz cesaret edemiyoruz bi yardimci olursaniz isterseniz testin fotosunuda gonderirim

Merabalar doktor bey..size bir sorum olacak.bn bir yllik evliyim cocuk istiyrz ama korunmasz bir yil oldu cocugmz yok..doktora gttm biraz yumurtalarn tembel ddi bana inofolic combi kapsul ilacla progestan verdi adetn ucunci gunu gel ddi gttm kan degerlerm soyle ckti fsh=7.42 lh=13.02 tsh=1.97 prolaktin =14.89 bunlara bakp bana gayet normal ddi inofolice devam et iki ay boyu ddi smdi adetim gecki bu ilactanmi yoksa hamilelik varmidir bu ilac duzene sokmazmi

Hocam merhaba,çok kötü durumdayız bize yardım edin lütfen. Eşim alkol sigara kullanmıyor,
18 aylık evliyiz ve 8 aydır bebek istiyoruz,Eşimde sorun olduğunu 6 ay oldu öğreneli ve sağlıklı olarak 3 aydır tedavi görüyor,
ilk testte;
sayı ml de 28 milyon toplam 84,5 milyondu hareket toplamı sadece %14 likefaksiyon 28dk ve lökosit 1,5 milyondu
bu sonuçlara göre dr l-argine,evicap,cipro,rabby,lodine verdi fakat eşimde bu ilaçlardan sonra testesteron azlığı oluştu dr sustanon iğne ve cec plus 1000mg verdi,2.testi başka bir yerde başka bir dr tarafından değerlendirildi,
Sayı ml de 15,3 milyon toplam 48,98 milyon ileri hareket %37 toplam %57 hareketli likefaksiyon abnormal lökosit >=1 ve morfoloji %8 çıktı bu sonuçlardan sonra klomen, bactrim fort ve pentoks ve prokxeed plus kullandı,
3.test ml de 17,3 tolamda 46,7 milyon ileri hareket %45 toplam %67 hareketli Likefaksiyon abnormal lökosit >=1 ve morfoloji %11 çıktı tekrar klomen pentoks ve tetradoks verdi
3 ayın sonunda yapılan testlerde sonuç
sayı ml de 15,7 toplamda 47,1 milyon ileri %47 toplam %70 hareketli likefaksiyon ve lökosit hala ab normal ve >=1 çıktı morfoloji de aynı %11 Bu kez aarimideks forever bee propolis ve zinco verdi,
Normal yolla olmayacaksa zaman kaybetmeden aşılama ya da tüp bebek yapalım deyince bize likefaksiyon ve lökosit çözülmeden değil normal yolla aşılama ve tüp de tutmaz dedi. Ben de rahim filmi çektirdim ve hiçbir sıkıntı çıkmadı.Bütün umutlarımız bitti hocam,eşim ve ben dünya hayatından uzaklaştık. Ne olur bize yardımcı olun,bizim çocuğumuz hiçbir zaman olmaz mı??????? :KK61:

Merhaba halil İbrahim bey 3 yıllık evliyim evlendiğimizden beri çocuk istedik olmadı doktora gittik eşimle testler yaptırdık eşimde bir sıkıntı çıkmadı benim hormon lar normal dendi yumurtlamam da iyi düzenli ama hsg filmimde tüpler kapalı çıktı bir film de de rahim yapışıklığı varmış gibi durmuş doktor bi yerde öyle çıktığını söyledi ama gebe kalabilirmişim bu arada hsg de verilen sıvı ile sağ tüp açılmış ama sol tüp de kesik kesik tıkanıklıklar varmış aşılama oldum bir kere olmadı şimdi yine tedaviye gitmek istiyorum ama tedirginim sizce bu gibi hastalarda gebe kalma oranı ne gibi düzeyde

Benim hormonların ultrasonum ve hsg sonuçlarım iyi çıktı fakat eşimin sperm testinde Dr hareketlilik az tüp bebek gözüküyor size dedi acaba tüp bebeğin tutma ihtimali nedir

D DrHalilIbrahimTekin hocam merhaba.. kocamın sperm testi sonucu ekte. yorumlarsanız cok sevınırım. bu esımın 3. testı. ılk testı sayısı 19 mılyon hızlı hareketlı % 18 di daha sonra ilaç kullandı sayı 15 mılyona dustu hızda pek bir değişiklik olmadı. ilaç olarak da proxeed plus evıcap falan kullandı. test sonucu da maalesef ekte ki gibi cıktı. 3 gün perhizle bakıldı butun sonuclara. bu sonucun ustune de doktor klomen verdı 1 aydır da kullanıyo 2 ay sonra test verıcek tekrardan. neden bu kadar dusmus olabılır sonucu? bu sartlarda normal yollardan cocugumuz olur mu? ben hormon testı yaptırdım sadece prolaktın yuksek cıkmıstı ama ılacla dusurduk. onun dısında bır sorun cıkmadı adetlerım de duzenlı. sadece hsg cektırmedım henuz. ne yapmamızı onerırsınız?

Eklentiler

• img.png
    img.png
    24,2 KB · Görüntüleme: 83
ayrıca D DrHalilIbrahimTekin hocam esım alkolu cok nadır sıgarayı ıse hıc tuketmıyor yalnız her aksam nargıle ıcıyor. ıcme dedıgım halde bı turlu vazgecmıyor. ıcıme cekmıyorum ben dıyo ama sonucta tutun ne kadar ıcıne cekmese de muhakkak zararı vardır dıyorum ama anlamıyor. bagımlı oldugunun bıle farkında degıl. nargıle de sperm sayılarını etkıler mı? ıcıne cekmese bıle bırakması sonucu degıstırır mı?

Merahaba hocam 7 yıllık evliyim 2011 yılında tüp bebek Bebek yaptirdik eşim azosperm eşim ameliyat olmadan önce bana 10 gün igne yapıldı yumurtalar gayet iyi dediler fakat eşim de bulunamayinca banada çatlama iğnesi yapılmadan oglece bıraktılar agdetinle atarsin dediler şimdi ise agdet zananlarimda aşırı şişlik oluyor acaba aldigim hormonlar kotumu etkiledi bide ozamandan beri tüp bebek denemeye cesaret edemedim hocam bize kök hucreyi bekleyin dediler tüp bebekte yeni gelişmeler varmı nagpabiliriz şimdiden çok teşekkürler

D DrHalilIbrahimTekin hocam merhaba.. kocamın sperm testi sonucu ekte. yorumlarsanız cok sevınırım. bu esımın 3. testı. ılk testı sayısı 19 mılyon hızlı hareketlı % 18 di daha sonra ilaç kullandı sayı 15 mılyona dustu hızda pek bir değişiklik olmadı. ilaç olarak da proxeed plus evıcap falan kullandı. test sonucu da maalesef ekte ki gibi cıktı. 3 gün perhizle bakıldı butun sonuclara. bu sonucun ustune de doktor klomen verdı 1 aydır da kullanıyo 2 ay sonra test verıcek tekrardan. neden bu kadar dusmus olabılır sonucu? bu sartlarda normal yollardan cocugumuz olur mu? ben hormon testı yaptırdım sadece prolaktın yuksek cıkmıstı ama ılacla dusurduk. onun dısında bır sorun cıkmadı adetlerım de duzenlı. sadece hsg cektırmedım henuz. ne yapmamızı onerırsınız?

Merhaba,

Yaşınızı ve kaç yıllık evli olduğunuzu belirtmemişsiniz ancak 8 milyona inmiş bir spermle kendi kendinize gebe kalam ihtimaliniz sıfır olmasa da oldukça düşük olduğundan yeterince beklediyseniz size önerim daha fazla vakit kaybetmeksizin direk tüp bebek yaptırmanızdır. Sperm sayısı düşük olduğundan malesef aşılamayla da gebelik şansınız az olacaktır. Tüp bebeğe başlamadan evvel mutlaka rahim filmi de çektirerek rahim ve tüplerde bir sıkıntı olmadığından da emin olmalısınız. Keza eşinizin sperm sayısı daha iyiyken de gebe kalamamışsınız.

ayrıca D DrHalilIbrahimTekin hocam esım alkolu cok nadır sıgarayı ıse hıc tuketmıyor yalnız her aksam nargıle ıcıyor. ıcme dedıgım halde bı turlu vazgecmıyor. ıcıme cekmıyorum ben dıyo ama sonucta tutun ne kadar ıcıne cekmese de muhakkak zararı vardır dıyorum ama anlamıyor. bagımlı oldugunun bıle farkında degıl. nargıle de sperm sayılarını etkıler mı? ıcıne cekmese bıle bırakması sonucu degıstırır mı?
Merhaba,
Nargile sigaradan daha yoğun nikotinve diğer kimyasalları içermektedir. Bu sebeple nargile de sigaranın yaptığı gibi sperm kalitesi üzerinde olumsuz etkiye sahiptir. Bir an önce bırakması gerekmektedir.

Merhaba,
Nargile sigaradan daha yoğun nikotinve diğer kimyasalları içermektedir. Bu sebeple nargile de sigaranın yaptığı gibi sperm kalitesi üzerinde olumsuz etkiye sahiptir. Bir an önce bırakması gerekmektedir.

çok teşekkürler D DrHalilIbrahimTekin hocam ben hep bırakmasını söylüyorum ama dinletemiyorum. içime çekmiyorum birşey olmaz diyor. yazınızı kendisine göstericem bi faydası olur inş. tekrardan teşekkürler.

Merhaba,

Yaşınızı ve kaç yıllık evli olduğunuzu belirtmemişsiniz ancak 8 milyona inmiş bir spermle kendi kendinize gebe kalam ihtimaliniz sıfır olmasa da oldukça düşük olduğundan yeterince beklediyseniz size önerim daha fazla vakit kaybetmeksizin direk tüp bebek yaptırmanızdır. Sperm sayısı düşük olduğundan malesef aşılamayla da gebelik şansınız az olacaktır. Tüp bebeğe başlamadan evvel mutlaka rahim filmi de çektirerek rahim ve tüplerde bir sıkıntı olmadığından da emin olmalısınız. Keza eşinizin sperm sayısı daha iyiyken de gebe kalamamışsınız.

D DrHalilIbrahimTekin hocam yaşım 30 ve 1 bucuk yıllık evlıyız yaklasık 14 aydırda korunmuyoruz. dediğiniz gibi önce rahim filmi çektirip sonuçlara göre ilk iş tüp bebek tedavisine başlamak olacak. teşekkür ederim cevabınız için.

Doktor bey merhaba
Biz 1,5 yıllık evliyiz ve Haziran'dan beri korunmuyoruz.. Eşimde bende 31 yaşındayız..
Benim normalde adetlerim çok düzenlidir.. Fakat son iki aydır tarihlerim öne kaydı..
21 Eylül
17 Ekim
9 Kasım şeklinde oldu.. Bu ay da 10 Aralık'ta geldi..
Geçen ay ilk 3 gün lekelenme şeklinde geldi sonra da pıhtılar geldi.. Hatta pıhtıların bir tanesi beyaz damarlıydı ve büyüktü.. Daha sonra normal pıhtılar geldi ve son 2 gün yine lekelenme şeklinde oldu.. Ağrım da çok fazla olmadı.. Normaldi..
Doktora gittim fakat pıhtılar bitmişti gittiğimde.. Adet kanaması demişti..
Bu ay da zaten olmam gereken tarihte adetimi oldum..
Geçen ay kanama için doktora gittiğimde hsg çekelim sana demişti.. Eşimden de sprem testi istedi.. Fakat biz yaptırmadık.. Erken olduğunu düşündük.. Ama bir yandan da içim içimi yiyor acaba yaptırsak mı diye..
Hormon testlerimi yaptırdım temiz çıktı..
Siz ne önerirsiniz?
Son bir soru olarak şunu sormak istiyorum, tüplerim tıkalıysa eğer bunu anlamanın başka bir yolu yok mudur? Herhangi bir ağrı yapmaz mı? Ya da hormon testlerinde çıkmaz mı?
Şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim..

Merhaba dr bey ben 8 yillik evliyim 7 yasinda 1 oglum var allah bagislarsa 1 yildir cocuk istiyoruz olmadi ben kontrol icin kadın doguma gittigimde hic bir sorun olmadığını soyledi esimin gitmesi gerekliymis urologa.benim esim hergun alkol muhakkak aliyor ve sigara kullaniyor bu etki edermi cunku ilk çocuğumuz korundugumuz halde oldu ne yapmaliyiz...

Merhaba hocam
5yıldır evliyiz
Eşim varikosel ameliyatı oldu
%12 ileri hız. .
1 negatif aşılama. .
Ne önerirsiniz?
Benim hsg vs iyi

X