Sık adet görme.

ElifSu

Guru
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2013
100
20
298
İstanbul
2 sene önce yaşadığım olayı tekrar yaşıyorum. Daha geçen cuma hastalığım bitmişti 1 hafta sonra tekrar oldum. Geçen senede aynısı iki kez oldu doktora gittiğimde iltihaptan dolayı dedi. Ve sivilce çoğalması yaşadım. Yine tekrar aynısı oluyor. Doktora gitsem devlet hiç ilgilenmiyor özelde ise baya ücret alıyorlar. Kızlar napmalıyım sizce. Başka türlü geçer mi?

Canım iltihap böyle birşeye neden olmaz. Yavaş yavaş bir sağlık problemi başlamış bende de aynısı olmuştu önce arası azdı senede bir defa olurdu o da bir ya da iki ay arka arkaya olur geçerdi sonra yılda iki üç defa olmaya başladı ve son ara kanamam da tam 6-7 ay sürdü o kadar zaman hep ayda iki kere bildiğin regl gördüm. Yumurtlama da olmuyordu ben evliydim tabii. İlaç tedavisi gördüm düzene sokmak için ve hormon tahllilerim yapıldı pco vardı yani yumurtam büyüyor ama kendisi çatlamıyordu dışardan destekle çatlatmak gerekliydi ayrıca her kadında ayda bir yumurta üretimi olurken bende 10-20 yumurta birden oluyordu her ay ve büyüyordu çatlayamadığı için kist oluyordu vs. Regl olunca da o gidiyordu. Sen tam teşekküllü bir hastaneye git araştırma hast. olabilir iyi bir dr araştır merak etme evli değilsen karından ultrasonla yumurta durumuna bakar ve hormon testi ister ayrıca düzenlemek için ilaç verir. Ama reglinin 2 veya 3. günü gitmelisin. En iyi durum o zaman tespit ediliyor hem ultrasondaki durumu hem hormon tahlili o zaman yapılıyor. Çekinme sakın.

Miyom yada kist olabilir.Bir ara bende de vardı iltihap ama adet düzenimi bozmadı benim.

sık adet görme miyom,kist yada rahim ağzında et olması gibi nedenlerden olabiliyo.araştırma hastanesine gitmenizi tavsiye ediyorum.her türlü testi yapmadan bırakmıyolar.
geçmiş olsun...

Bende dönem dönem aynısını yaşıyorum. Bende polikistik over var. Eğitim ve araştırma hastanesine gitmelisin.
Bir kaç kan testi hormon testi ve ultrason falan çıkar yani korkma.

bende aynı sorunu yaşıyorum.3 4 defa ultrasona girdim tahlil yapıldı ama hiç bişi çıkmadı.dr endişelenme dedi ama ben gene de korkuyorum.tekrar randevu alıp gidicem kontrole.ihmale gelmez böyle şeyler

Canım ben de ayni problemi yasiyorum da siz bi çöcum bulabildnz mi
Özellkle son 1 bu k yildr neredeyse yiln tamamini adetli gecrdm
Önceden de cok olurdu ama bu kadar degi

Yorum yapali baya bi zamn olmus Bu sürecte gebe kalabildnz mi acaba veyahut adetinizi düzene sokacak bi çözm bulabildnz mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…