Şiiri Seviyorum/Sevmiyorum, Çünkü; ...

13 Nisan 2007
15.555
36.072
1.123
Forumun bu bölümünde olduğunuza göre muhtemelen şiiri de seviyorsunuz demektir..

Ancak yine de bi'düşünelim istiyorum..

Şiiri seviyorsak eğer, neden?

Yok, eğer sevmiyorsak, neden?

İlk cevap benden o halde..

Şiiri seviyorum, çünkü;
- Dayatmasız
- Her okuduğumda başka bir anlam çıkartabiliyorum
- Başı, sonu olmayan döngüsel bir duygulanım
- Bir insanın (şairin) açılan kalp kapısından sessizce içeri girebilme imkanı veriyor
- Bir isyan biçimi

Peki ya siz?

Siiri seviyorum cünkü..

-Efkarlaninca yaziyorum, icimi dökebiliyorum
-Cok güzel siir yazan bir arkadasim var, onun sayesinde okumayida cok sevdim
-Yaratici olmamizi sagliyor..icinde aklimiza gelmeyen seyleri yazmalarinda haz aliyorum..
-Sevdigin bir insana yazip onu mutlu edebilirsin
-Kendini dünyani anlatabilirsin, sifreli yazip kimsenin bisey anlamamasinida saglayabilirsin
-Isyanlarimizi, sevinclerimizi ve en cok da hüzünlerimizi en güzel anlatabilecegimiz
biseydir siir...

Şiiri seviyorum, çünkü;
-Okuduğumda, kendimi kendime anlatamazken şairin beni anlattığına şaşabiliyorum..
-Bir başka ben'i bulma imkanım...
-Yalnız kalabilme anım...

İşte bu ya kendimizi anlatamazken onlar çoktan anlatmış oluyo a.s..Öyle üstün bişey ki her kelime birbirine yakışıyor birbirini tamamlıyor.
Şiiri seviyorum çünkü...
Seviyorum

ŞİİR

anlatamadıgını anlatmak .
belkide bir odada onlarca kapı açmak .. belkide .. güneşe dokunmadan onu hissetmet .. belkide sessizce bogazın yırtılana kadar bagırmak ...... belkide kalbimi alıp karşımdakine sunmak ....

evet şiiri seviyorum çünkü;
gözyaşlarıma dokunuyor sessizce,sitemimi kırgınlığımı bazen isyanımı dile getiriyor.
seviyorum çünkü;
karşımdakina kırmaktan çok korkan ben sessizce iki satırla durumumu anlatabiliyorum.sevgimi söylüyorum çünkü şairinde dediği gibi;
SEVİYORUM SENİ
ÇOK ŞÜKÜR HAYATTAYIZ DER GİBİ....

seviyorum çünkü yoğun...
anlatmaya,açıklamaya kalksan yüzlerce sayfa tutacak, günler alacak herşeyi vurucu dizelerle anlatmayı başarabildiği için, çarptığı için...

sevmiyorum; posta gazetesinde çıkanları millet ciddi ciddi şiir sandığı ve "okusana" diyerek dayadığı için:))))

alkisalkisalkis

"okusana" ha? :roflol: :roflol:
Cünkü Siir ruhun gidasidir bana göre

Sayıları gittikçe artan ruhunu yitirmiş et kalabalığını baktıkça da insan düşünmüyor değil hani..
Şiir daha çok okunuyor olsaydı birşeyler farklı olur muydu acaba?:uhm:

şiiri seviyorum cünkü insanı arındırıyor..insanın kendini hafifletmesine yardımcı oluyor.içtekileri en güzel kusma biçimi şiir...kendi dünyanda bogulmanın en güzel yanı.şiiri seviyorum cünkü hayata anlam kazandırıyor...hayatı çekilebilir kılıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…