Sigarayı bıraktım...

ateist78

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2008
153
11
Merhaba arkadaşlar, 15 yıldır sigara içen ben, sonunda sigarayı bıraktım. Sigara içmeyi seviyordum ve bırakmayı düşünmüyordum ama elbette ki içmemek lazım ve mantık baskın geldi nihayet. Bir gün öylece, aniden bıraktım. Ve asla öyle kırk yılda bir filan da içmeyeceğim. İlk bir ay biraz zor geçti ama bunu atlattıktan sonra öyle kolay ki. Bazen ara sıra canım istemiyor değil, özellikle de çevremde içen insanlar olunca. Ama eğer bir kere bıraktım diyorsam bıraktım, tövbe etmek gibi birşey işte. Yok vücut istiyomuş da, yok stresi alıyomuş da, bilmemne, bunların hepsi bahane. İradeli olun, zayıf karakterli olmayın. Kendimizi zehirlemek için bir de üstüne para veriyoruz, her açıdan yazık yani. İçmeyin işte, benim gibi siz de "artık içmiyorum" diyin ve bir gün bırakın. Şu an sigara içerek geçmiş gençliğime acıyorum. Cildim güzelleşti yahu, rengim değişti resmen, gözlerim parlıyor, saçlarım parlıyor ve insanlar da farkediyor. Sabahları nefes alarak uyanıyorum, yediğim yemeklerim tadını yıllarca almamışım... Bu arada hiç kilo filan da almadım, yani sigaranın yerine ille de birşey koymak zorunda değilsiniz. Yanımda su şişem var, canım bişey istedikçe su içiyorum. Öyle nikotin bantlarına, haplara, terapilere, vb. hiçbirşeye gerek yok, sadece bir anda bırakın...

X