Sigarayı bırakmayı başarabilir miyiz?

Valla kizlar on yildir gunde bir paket sigara iciyorum. Her akciger rontgeninde temiz cikiyor gonderiyorlardi. Onemli bir rahatsizligimda yoktu.
Taaa ki bir ay oncesine kadar !
Bir sabah kalktim, kahvaltimi yaptim, sigarami ictim yerimden bir kalktim gogsumde, kolumda ve omzumda muthis bir agri.. Nefes alirken batiyor yuruyemiyorum. Zar zor ise gittim ( usuttum, yel girdi vs sandim ) Ama daha da artti ! Apar topar poliklinige gittik yine rontgen cekildi, ekg fln. Doktor rontgenin temiz dedi once sonra bir sn birsey var dedi aciklama bile yapmadan ambulansla beni hastaneye gonderdi. Doktor akciger tomografisi istedi ve acil ameliyata almamiz lazim dedi. Sok oldum. Halbuki ben merdivenleri kosarak cikan insandim, akciger rontgenlerim temizdi ne olmus olabilirdi derken ogrendim ki AKCIGERIM SONMUS ! Nasil ya akciger nasil soner dememe firsat bile vermeden beni ameliyat odasina aldilar. Kolumun altindan kesik acip kaburgalarimin arasindan akcigerime hortum saldilar. Akciger sonunce aldigim hava kaburgalarin arasina dolmus onu cikardilar. Bes gun cigerimde hortumla hastanede kaldim kabus gibiydi. Daha sonra ciger tekrar sisince cikardilar hala agrim var.
Doktorun ilk sordugu soru sigara iciyormusun oldu. Evet bunun ilk sebebi sigaraymis !
Sigara icen insanlarin cigerinde bül denen hava keseleri oluyormus ve o büller darbe alinca, ani hareket yapinca, ikininca, hapsurunca, oksurunce, usutunce patlayabiliyormus evet on yildir ictigim sigara yuzunden bundan sonra korkarak yasiyorum cunku bir kere patladiginda ciger tekrar sisste de tekrarlama riski cook fazlaymis.
Isin garip yani bu bül denen hava keseleri rontgende cikmiyor tomografide cikiyor

Kızlar kusura bakmayın ev taşıma telaşına girdim yorgunluk stres bir türlü kendime zaman ayırıp cevap veremedim sulefruz sigara içmiyorum hala Güç bende . Ama hani çocuğun elinden en sevdiği oyuncağı alırsın havaya kaldırırsın çocuk çaresiz dudanı büzer ve aglar ya işte içimdeki yaramaz çocuk o durumda :) aslında vucudum hiç istemiyo ama beyin olarak sanki hiç bırakmamışım gibi. Tabiki şuan için bıraktım diyemem kaç hafta oldu ki. Ama içmiycem işte inat ettim :)) ama ilk hafta kendimi şişmiş halsiz hissediyordum abartılacak kadar değil tabi. Şimdi canım sürekli su içmek istiyor çok susuyorum. Sanki günlerdir su içmemişim gibi.

Mini_mini çok geçmiş olsun. O hortumun çilesini bende yaşadım. İlk tedavimde ohss oldum ve cigerlerim su topladı. Hamile olgudun içinde narkozsuz igensiz kaburgalarımı delip o hormunu içine koydular. Ahhh hala hissediyorum korku filmi gibiydi herşeyi hissetmiştim. Üç hafta hastanede kaldım herşeye ragmen bebek yokmuş meger boş keseymiş belki bi umut diye ikinci aya kadar beklemiş doktor ve hastaneden çıktıktan sonrada kürtaj oldum. Rabbim kimseye yaşatmasın. Sen sigara içiyo musun tedavinden sonra

Bırakın kızlar 3 gunu fizyolojık yanı uyusturucu bagımlılıgı gerı kalan kısım ıse psikolojik tamamen sıze allen carr yontemını ızlemenızı tavsıye ederım.
Sınema versıyonu var 1,5 saat ve youtube da 1 saatlık vıdeosu ızleyın bılınclenın.
Bırakamayanın halınden Bırakıp kurtulan anlar :)

merhaba, konuyu okudum.
diğer yorumları okumak için gittim bir sigara içtim ve sizlere geldim..
büyük bi nefes alıp yorum yapmak için...
15 yaşımda bir özentilikle başladım bu illete maselef ki...
27 yaşındayım.
her gün bir paket olmasa da içtim.
günde bir tane belki, hatta hiç içmediğim de oldu ama hamileyken de içtim..
çocuğum 2 yaşında emziriyorum ve günde 5 tane de olsa hala içiyodum b.k varmış gibi.
ama 2 gecedir hastanelerden bu tarafa gelemedik bronşit olmuş yavrum.
ben yanında içmiyorum ama babası içip geldiği için tıkandı zaten hassas bir çocuk...
ve ben birbirimizi seviyoruz bırakmayı istemiyorum ki bırakayım dediğim bu pisliğin kesinlikle kökünü kurutup bırakmaya karar verdim...
bu bayram benim için milat olacak...

bayrama kadar kendime süre verdim...
sadece iş yerindeyken içiyorum, bu sürede evde içmiyorum sonrasında da içilmesine müsade etmeyeceğim..

konu sahibesi arkadaşım konu için teşekkürler..
bu pislikten kurtulma serüveninize ben de dahil olmak isterim...

myadesmom aslında keyifli oluyor sigarayı bırakmak. Tatlı bir mücadele. İlk günler atladıktan sonra için temizlendiği hissediyorsun hatta bir hafta içmeyip tekrar içince çok kötü oluyor pişman oluyorsun zaten. Rahatını bozduğunun farkında oluyorsun. Ben o süreçleri atlattım ama hala balkona çıkıp bi kaç dakika oturuyorum. Alışkanlık bu. Eşim siagara içip içeri girince tahammül edemiyorum. ıslanmış küllük gibi kokuyor. Sigara içtiğim dönemlerdeki gibi değil. Çok farklı ya. Onun dışında bazen işsiz güçsüz gibi hissediyorum bi eksiklik var sanki zamanım çogaldı neden böyle düşündüğümü anlamıyorum gerçekten :) vede bu hafta sonu taşınıyoruz iki haftatadır çok yorgunum halada çok işim var. Yani bütün işler sigarnın yerini doldurmamış olacak ki bazen iş olsun diye balkona bi iki dakkika çıkıp geliyorum

Siz bıraktınız mı ne kadar sürede aklınızdan tamamen çıktı. Şimdi ben bu süreçteyim sanırım

Siz bıraktınız mı ne kadar sürede aklınızdan tamamen çıktı. Şimdi ben bu süreçteyim sanırım
mesajlarınızın tamamında çok kararlı olduğunuzu görüyorum.
ve inanın içten tebrik ediyorum sizi...
umarım ben de bırakabilirim kolayca..
şuan için hayır bırakmadım.
bayramda 1. gün bırakmış olacağım inşallah...
iş yerinde içiyorum evet ama o da günde 8 tane bile değil...

paket almıyorum zaten tütün kullanıyoruz. benim tütün tabakam 9 tane alıyor.
3 tane mutlaka artmış oluyor eve döndüğümde.
evde olduğum sürelerde içmiyorum.

ben aslında içmeden de çok uzun süre durabiliyorum.
mesela, kitap okuyorsam, ya da burada forumda takılıyorsam bu süre daha da uzuyor...

o yüzden sabahtan beri sigara içtiğim araları uzatıyorum bilerek isteyerek. ki tamamen bıraktığımda oluşabilecek yoksunluk hissini kolayca göğüsleyebileyim...

Canım ilk hafta gerçekten çok zorlandım hatta inanırmısınız hani yukarıda yazmıştım çocuğun oyuncağını alırsın... felan diye onu yazdığım gün işte ben aglamıştım canım sigara içmek istediği için değil en acısıda içerken ne kadar pişman olduğumu bu pislikten kurtulmak istediğimi bile bile. Kendimi sigra içmiyorum diye cezalandırdığımı düşünmüştüm. Evet çok saçma bir düşünceydi. Mutfakta hem iş yapıyorum hem aglıyorum. Bir dakika geçmedi aglamam :) kendime geldim gülmeye başladım. Sigara deyip geçiyoruz ama aslında kolay geçemiyoruz. Daha çok üzüldüm kendime. Ama tabi o ilk ikinci haftaydı. İyiki içmedim . Eger içseydim tekrar başa saracaktım. Birde canım siz beyinde bitirmişiniz evet en önemlisi bu gerçekten kutluyorum. Ben bitiremedim hala. Belkide ızun zaman alacak ama lakin sigara içmekten daha fazla ne zarar verebilir ki. Beyinde bitiremeyen varsa benim gibi tekrar başlamayın. Bırakalım beynimizde kalsın ama içmeyelim :)

Ilk zamanlar sureklı aklımızda unutmaya calısmayın allen carr yontemını ızleyın dıyorum cunku zıhınde bıtırmenızı ve neden bıraktıgınızı unutmamanızı saglıyor onj bı odul yada ceza oşarak gormeyın arada aklıma gelıyor ama eskısı kadar yok oyle ayda bı ıkı kere durumu zaman gectıkce tamamıylede gıdecek annemde oldugu gıbı ılk yarıyı atlattım sııznde oyle olacak ama aklınıza sıgara dustugunde onjn o ıgrenc ılk tadını hatırlayın ve neden bıraktıgınızı dusunun

Bu topic aktif mi acaba ben de katılabilir miyim
aktif canım buyur gel tabi ki.
hep beraber kurtulalım şu pislikten...

ben de böyle diyorum. insanın şu hayatta yapamayacağı şey yok.
bak dün burada sizinle yazıştıktan sonra sadece bir tane içtim iş yerimde.
sonra çıkmadan bir tane daha içeyim dedim midem bulandı. yarısında attım.
evde zaten içmedim..

hani diyorlar ya bırakacaksanız bir anda kestirip atın yavaş yavaş olmaz diye.
bence benim şahsi yöntemim azaltarak bitirme olacak.
çünkü içmeden gerçekten durabiliyorum.

tek sıkıntım stresli anlarda gelen bir sigara yakma isteği...
onu da atlatırsam mesela başka bir uğraş bulursam büyük bir kısmını hallederim diye düşünüyorum...

Birden sigaraya basladim. Igrenirdim oysa..
Ve bir sene boyunca içtim hemde öyle böyle degil. Bir taneyle doymaz bir oturusta 2 3 4 sigara içerdim. Ama günde toplam yarim paket filan. Yaninda cay ve kuruyemisle doyamazdim ona.
Sonra birden soğudum. Bir gunde igrenme geldi. Kendimi icmeye zorladim olmadi 1 tane bile bitiremedim. 2 3 gün denedim . Sonra komple biraktim kokusu gelse igreniyorum. Ben buyuk konusmustum asla sigara icmem igrenc cok rahatsiz oluyrm yanimda icenlerden filan diye. Sanirim kinadigim basima geldi ve dersimi aldim

Yaklaşık 3 yıldır içiyordum, hamilelik durumu ortaya çıkınca birakiverdim çok şükür. Hiç zorlanmadım kendime hayret ediyorum

ben 8 yıldır içiyordum. son 3 sene günde 1 pakete çıkmıştı. şimdi 50 gündür falan içmiyorum gebelik istediğim için.
ben champixle bıraktım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…