- 22 Mart 2017
- 219
- 132
- 53
- 36
- Konu Sahibi Sabir tasi
-
Keşke başarabilsek...Sigarayı bırakıp iki gün sonra tekrar başlıyorum. Ve kesin bırakmam gerekiyor bunu biliyorum. Çünkü bebek isriyorum ve üç kez başarısız tüp bebek denemem var. Sebebi bilinmeyen Kısırlık Yani bu sigarayı bırakmam lazım çok zorlanıyorum. Benim gibi sigara bırakmak isteyen varsa bu yolda arkadaşlar arıyorum. Sanırım yalnız başaramıyorum yardıma ihtiyackm var. Şimdi buraya bebek istiyorsun daha sigarayı bırakamıyorsun yada beyinde biter felan şeyler yazacaklar hiç yazmasın. Damdan düşenin halini damdan düşer anlatmiş
Aynen öyle canım. Benim çocuğum var ve bırakmayı istemem de onların etkisi . Görmesinler istiyorum, haklarından çalıyor hissediyorum , üzülüyorumMerhaba A Albeni7 sende benim gibi kararlıysan gel beraber aşalım bu sigarayı. Nasıl olsa bi gün bırakacaz ölene kadar içecek halimiz yok ya .O gün geç olmasın .Önceden de içmiyorduk değil mi. Günde kaç tane içiyorsun. Benim sorunum şuki sigara içmeyince sanki işsiz güçsüz ugraşsız kalmışım gibi. Canım istemsinden çok takıntı olmuş. Bence içen herkesin böyledir. İnsan sigara içince kendi kendiyle baş başa kalıyo sigara ise bi bahane sadece. İşte kilit nokta burda sigara içenlerin bende dahil problemimiz önce oturup bir birimizle yüzleşmemiz gerek olduğunu düşünüyorum. Ben ce bu sigara olayı sadece nikotin bağımlılığı değil her bir iki saate kendimizi rahatlıgımız üç beş dakika. tabiki sigara iyi bir bahane. Çay alıp balkona her saat kim çıkar yada su yada elma. Bizim kendimize o zamanı sigarısız ayırmamız lazım. İşte bu önce bu kilit konuyu tartişıp çözmemiz gerekiyor. Öf sigara ya içersin ya içmezsin ne konuşması ne tartişması diyen olacak. Unutmayalım sigara sinsi bir hastalık maddi manevi ve bizler büyükler içip çocuklarımıza içmeyin mi diycez. Aşmamız gerek eşimiz çocuğumuz ailemiz kendimiz için. Ben anne değilim ama rabbim bir gün verir inş. Neyse canım anne olunca bırakırım mı diyeyim. Bugün zorlandığım şeyi yarın nasıl başaracağıma garanti verebilirim ki. Ve kabullenelim sigara büyük bir hastalık hafife alınmamalıdır.
Malesef evet.
Arkadaş ortamında dozunu daha fazla kaçırıyorum benAynı canım. Bende en fazla on iki tane içiyorum. Kendini hazır hissettiğinde bırakalım beraber. Bırakmak kolay canım önemli olan tekrar başlamamak. sigara isteği en fazla on dakika sürüyo sonra geçiyo . Mesala ben iki gün kendime serbest bıraktım artık vedalaşacam yarın son günüm. Aile içine söyleme bırakacagını. Ara verdim de canım nedense istemiyo de sonra gündem oluyo içmeyeceğin varsada içiyosun
Valla banada bırakmak zor geliyor. Brakayım ağzıma sürmem gibi geliyor. İrade meselesi sanırım , kendimi kandırıyorum , gerçekten bırakmak istesek başarırırz bir şekilde. Belki zorlanarak belki kolaylıkla.A Albeni7 bak sana bişey söyleyim yatagın kalkar kalmaz dişlerini yıka ben öyle yapıyorum. Çok etkili. Ben bıraktığımda herkes duydu. Aaa kesin başlarsın felan filan muhabbetleri. Kimseye söyleme arkadaşlarına boğazım agrıyo ara verdim de. Zaten onlar içince kokusu sana çok kötü gelecek. Sadece birgün içme içen olunca o koku çok iğrenç geliyo. Eşin sigara içiyosa dene istersen bir gün içme akşam içen birinin yanına git sigara kokusu çok tuaf gelecek. Diyorum ya bırakmak kolay ama geri başlamak psikolojik takıntı yani ben onu yenemiyorum
Maşallah canımm . Çok sevindim ne mutlu sana ve iradene. İnşallah birdaha başlamazsınBen vedalaştım geçen gün. Dün akşam canım istedi uyudum şimdide sahurumu yaptım biraz internette gezinip uyuycam. Ben kolay bırakıyom bu kez son artık sildim silmek zorundayım. Darısı sana canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?