How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Sigarayı bırakmayı başarabilir miyiz?

Sabir tasi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2017
219
132
53
36
Sigarayı bırakıp iki gün sonra tekrar başlıyorum. Ve kesin bırakmam gerekiyor bunu biliyorum. Çünkü bebek isriyorum ve üç kez başarısız tüp bebek denemem var. Sebebi bilinmeyen Kısırlık Yani bu sigarayı bırakmam lazım çok zorlanıyorum. Benim gibi sigara bırakmak isteyen varsa bu yolda arkadaşlar arıyorum. Sanırım yalnız başaramıyorum yardıma ihtiyackm var. Şimdi buraya bebek istiyorsun daha sigarayı bırakamıyorsun yada beyinde biter felan şeyler yazacaklar hiç yazmasın. Damdan düşenin halini damdan düşer anlatmiş☹️☹️

Merhaba.. Sabir tasi Sabir tasi
Aslında tamamen psikolojik bisey bu.. Ben se içiyorum. Tup bebek tedavi sürecinde bir anda bıraktım. Sonuc negatif olunca bir anda tekrar başladım :( Şimdi tekrar birakmaya çalışıyorum en azından azaltiyorum..
Bir anda bırakmıyorsan azalt derim. Mesela canın sigara istediğinde kendine sor gercekten icmek istiyor muyum diye. Dayanabildigin kadar dayan içmemeye.. Veya kendine saat belirle. O saatler gelmeden kesinlikle icme. Mesela 2 saatte bir mi içiyorsun, 3 saatte bire çikar sonra 4 saatte bire.. Evde icmemeye çalış. Boyle kurallar koyunca ister istemez azaltiyorsun zaten.. Hepsinden de önemlisi karninda bebişin olduğunda onun nefesinin ne kadar temiz olacağını düşün.. Umarım işe yarar..

haklısın canım. İnş sende bırakırsın. Bende yeniden deniycem. Denemek isteyen varsa birlikte sağlıklı nefes ve tombiş bebişlerimize kovuşalım Mesela zorlandığımızda burdan yazıp destek olalım sigara istediği üç dakikada gidiyor zaten. Sigara içmeyince boş Vakit çoğalıyo skıntı basıyo. O yuzden bı topiği açtım. Her sigara yerine burdan yazısır destek oluruz birbirimize

Ben 17 yıldır günde 1 paket içerdim bıraktım 4.aya girdim size tavsiyem bırakmadan önce sorasında yaşayacaklarınız ile ilgili araştırma yapın ve mutlaka öncesinde b vitaminı vs kullanın.Ben bıraktığımdan beri hastayım ağız yaraları boğaz ağrısı kulak içinde dışında çıkan yaralar vs önceden bilseydin vitamın vs alır bu süreci daha kolay atlatırdım.
Ek olarak gerçekten bırakmak istediğinizde bırakıyorsunuz çok zor olmuyor ilk günlerde ay ne yapacağım canım çok istiyor vs şeklinde düşünür sürekli bu psikolojide olursanız bırakmanız zor ama kararlı durur o atakları su içerek sakız çiğnerek yürüyüş yaparak atlatırsanız inanın 2 hafta sonra kendinize güveniniz gelecek ve motivasyonunuz artacak.

Sigarayı bırakıp iki gün sonra tekrar başlıyorum. Ve kesin bırakmam gerekiyor bunu biliyorum. Çünkü bebek isriyorum ve üç kez başarısız tüp bebek denemem var. Sebebi bilinmeyen Kısırlık Yani bu sigarayı bırakmam lazım çok zorlanıyorum. Benim gibi sigara bırakmak isteyen varsa bu yolda arkadaşlar arıyorum. Sanırım yalnız başaramıyorum yardıma ihtiyackm var. Şimdi buraya bebek istiyorsun daha sigarayı bırakamıyorsun yada beyinde biter felan şeyler yazacaklar hiç yazmasın. Damdan düşenin halini damdan düşer anlatmiş☹️☹️
Keşke başarabilsek... :( sen yine iyimişin iki günde olsa bırakabiliyormuşun.
Bende irade mi yok , gerçekten istemiyormuyum bilmiyorum. :( yatarken yarın içmiycem diyorum uyanınca verdiğim sözleri yiyorum. Nasıl bir yol izlemeyi düşünüyorsunuz siz ?

Merhaba A Albeni7 sende benim gibi kararlıysan gel beraber aşalım bu sigarayı. Nasıl olsa bi gün bırakacaz ölene kadar içecek halimiz yok ya .O gün geç olmasın .Önceden de içmiyorduk değil mi. Günde kaç tane içiyorsun. Benim sorunum şuki sigara içmeyince sanki işsiz güçsüz ugraşsız kalmışım gibi. Canım istemsinden çok takıntı olmuş. Bence içen herkesin böyledir. İnsan sigara içince kendi kendiyle baş başa kalıyo sigara ise bi bahane sadece. İşte kilit nokta burda sigara içenlerin bende dahil problemimiz önce oturup bir birimizle yüzleşmemiz gerek olduğunu düşünüyorum. Ben ce bu sigara olayı sadece nikotin bağımlılığı değil her bir iki saate kendimizi rahatlıgımız üç beş dakika. tabiki sigara iyi bir bahane. Çay alıp balkona her saat kim çıkar yada su yada elma. Bizim kendimize o zamanı sigarısız ayırmamız lazım. İşte bu önce bu kilit konuyu tartişıp çözmemiz gerekiyor. Öf sigara ya içersin ya içmezsin ne konuşması ne tartişması diyen olacak. Unutmayalım sigara sinsi bir hastalık maddi manevi ve bizler büyükler içip çocuklarımıza içmeyin mi diycez. Aşmamız gerek eşimiz çocuğumuz ailemiz kendimiz için. Ben anne değilim ama rabbim bir gün verir inş. Neyse canım anne olunca bırakırım mı diyeyim. Bugün zorlandığım şeyi yarın nasıl başaracağıma garanti verebilirim ki. Ve kabullenelim sigara büyük bir hastalık hafife alınmamalıdır.

hadi gelin bu gün bırakalım demiyorum ben. Bugün bırakıp yarın içmek istemiyorum çünkü. Neden içiyoz içmezsek ne hissediyoruz düşüncelerimizi bir birimize yazıp biz ne yapıyoruz altında sigara ve psikoloji değerlendirme aslında. Sigara içenler hadi konuşalım çünkü konuşulacak çok şey var üstünü kapatmayalım.

Merhaba A Albeni7 sende benim gibi kararlıysan gel beraber aşalım bu sigarayı. Nasıl olsa bi gün bırakacaz ölene kadar içecek halimiz yok ya .O gün geç olmasın .Önceden de içmiyorduk değil mi. Günde kaç tane içiyorsun. Benim sorunum şuki sigara içmeyince sanki işsiz güçsüz ugraşsız kalmışım gibi. Canım istemsinden çok takıntı olmuş. Bence içen herkesin böyledir. İnsan sigara içince kendi kendiyle baş başa kalıyo sigara ise bi bahane sadece. İşte kilit nokta burda sigara içenlerin bende dahil problemimiz önce oturup bir birimizle yüzleşmemiz gerek olduğunu düşünüyorum. Ben ce bu sigara olayı sadece nikotin bağımlılığı değil her bir iki saate kendimizi rahatlıgımız üç beş dakika. tabiki sigara iyi bir bahane. Çay alıp balkona her saat kim çıkar yada su yada elma. Bizim kendimize o zamanı sigarısız ayırmamız lazım. İşte bu önce bu kilit konuyu tartişıp çözmemiz gerekiyor. Öf sigara ya içersin ya içmezsin ne konuşması ne tartişması diyen olacak. Unutmayalım sigara sinsi bir hastalık maddi manevi ve bizler büyükler içip çocuklarımıza içmeyin mi diycez. Aşmamız gerek eşimiz çocuğumuz ailemiz kendimiz için. Ben anne değilim ama rabbim bir gün verir inş. Neyse canım anne olunca bırakırım mı diyeyim. Bugün zorlandığım şeyi yarın nasıl başaracağıma garanti verebilirim ki. Ve kabullenelim sigara büyük bir hastalık hafife alınmamalıdır.
Aynen öyle canım. Benim çocuğum var ve bırakmayı istemem de onların etkisi . Görmesinler istiyorum, haklarından çalıyor hissediyorum , üzülüyorum :(
Ben günde 10 11 tane içiyorum. Sen ne durumdasın. Bırakalım inşallah birlikte...:( nasıl bir yol izleyeceksin

Aynı canım. Bende en fazla on iki tane içiyorum. Kendini hazır hissettiğinde bırakalım beraber. Bırakmak kolay canım önemli olan tekrar başlamamak. sigara isteği en fazla on dakika sürüyo sonra geçiyo . Mesala ben iki gün kendime serbest bıraktım artık vedalaşacam yarın son günüm. Aile içine söyleme bırakacagını. Ara verdim de canım nedense istemiyo de sonra gündem oluyo içmeyeceğin varsada içiyosun

Aynı canım. Bende en fazla on iki tane içiyorum. Kendini hazır hissettiğinde bırakalım beraber. Bırakmak kolay canım önemli olan tekrar başlamamak. sigara isteği en fazla on dakika sürüyo sonra geçiyo . Mesala ben iki gün kendime serbest bıraktım artık vedalaşacam yarın son günüm. Aile içine söyleme bırakacagını. Ara verdim de canım nedense istemiyo de sonra gündem oluyo içmeyeceğin varsada içiyosun
Arkadaş ortamında dozunu daha fazla kaçırıyorum ben :KK43: yalnızken o kadar değil. Paketi de yanına hiç koymam elimin altında bulunmasın diye. Uzak bir yere kaldırıyorum sayısını azaltmak adına...ramazan ayı büyük bir nimet aslında sigara bırakma konusunda... Başarırız inşallah...:KK66:

A Albeni7 bak sana bişey söyleyim yatagın kalkar kalmaz dişlerini yıka ben öyle yapıyorum. Çok etkili. Ben bıraktığımda herkes duydu. Aaa kesin başlarsın felan filan muhabbetleri. Kimseye söyleme arkadaşlarına boğazım agrıyo ara verdim de. Zaten onlar içince kokusu sana çok kötü gelecek. Sadece birgün içme içen olunca o koku çok iğrenç geliyo. Eşin sigara içiyosa dene istersen bir gün içme akşam içen birinin yanına git sigara kokusu çok tuaf gelecek. Diyorum ya bırakmak kolay ama geri başlamak psikolojik takıntı yani ben onu yenemiyorum:(

A Albeni7 bak sana bişey söyleyim yatagın kalkar kalmaz dişlerini yıka ben öyle yapıyorum. Çok etkili. Ben bıraktığımda herkes duydu. Aaa kesin başlarsın felan filan muhabbetleri. Kimseye söyleme arkadaşlarına boğazım agrıyo ara verdim de. Zaten onlar içince kokusu sana çok kötü gelecek. Sadece birgün içme içen olunca o koku çok iğrenç geliyo. Eşin sigara içiyosa dene istersen bir gün içme akşam içen birinin yanına git sigara kokusu çok tuaf gelecek. Diyorum ya bırakmak kolay ama geri başlamak psikolojik takıntı yani ben onu yenemiyorum:KK43:
Valla banada bırakmak zor geliyor. Brakayım ağzıma sürmem gibi geliyor. İrade meselesi sanırım , kendimi kandırıyorum , gerçekten bırakmak istesek başarırırz bir şekilde. Belki zorlanarak belki kolaylıkla.

Ben vedalaştım geçen gün. Dün akşam canım istedi uyudum şimdide sahurumu yaptım biraz internette gezinip uyuycam. Ben kolay bırakıyom bu kez son artık sildim silmek zorundayım. Darısı sana canım

Ben vedalaştım geçen gün. Dün akşam canım istedi uyudum şimdide sahurumu yaptım biraz internette gezinip uyuycam. Ben kolay bırakıyom bu kez son artık sildim silmek zorundayım. Darısı sana canım
Maşallah canımm . Çok sevindim ne mutlu sana ve iradene. İnşallah birdaha başlamazsın

A Albeni7 sağol canım. Bu kez kararlıyım tabi şuan canım istedi ama istiycek aklıma gelecek bunlar normal bi iki gün içmedim diye sanki hiç kullanmamış gibi olcak halim yok ya . önemli olan içmemek. Ben sigaradan vazgeçtim. Sende dene zor değil inan. Olsun aklımıza gelsin beş dk sonra geçiyo. Mesela şuan şunları yazana kadar geçti istediğim işte bu kadar. Sonuç evet aklıma geldi canım çekti ama İÇMEDİM saçlarım sigara dumanı olmadı boğazım baca gibi dolmadı. Ve içseydim çok pişman olurdum şuan bir pişmanlığım yok. Bir bardak du içip uyuycam zaten. Lütfen sende dene. Bak çocukların da varmış geç kalma zaten bırakacaksın neden o gün bugün olmasın..

Back