Sigarayı bırakmak için yeşilay - yedam

Bende sigaraya kullanıyorum umarım bende bırakırım. Bir yerde okumuştum sigarayı bırakmak istiyorsanız her sigara yaktığınızda sigara içerken hiçbir şey yapmayın yani o an tv izlemeyin telefonla oynamayın kimseyle sohbet etmeyin durun o an sadece sigara için ve tadını alın tadı hoşunuza gitmeyecek çünkü sigara içen her insan sigara içerken o an başka şeylere odaklanır beyinde sigaranın keyif veren tarafını algılar. Sigara içildiği anda hiçbir şeye odaklanmaz sadece sigaraya odaklanırsa bu sefer beyin sigaranın ağızda bıraktığı kötü tadına çekerken vücudundaki rahatsızlığa göğüsün dolması balgam falan rahatsızlık neyse o an beyin onları da hissettiriyormuş. Birde Allen carr diye bir yazarın Sigarayı bırakmanın kolay yolu diye bir kitabı ve YouTube vidoları var Allen carr yöntemi ile dünyada birçok insan bırakmış. Motivasyonunuzu yükseltmek için Kitabı okuyup vidolarını izleyebilirsiniz

Son düzenleme:
sigara bırakma döneminde nicorette'nin nikotin spreyinden destek alabilirsiniz. eczanelerde satılıyor, trendyol gibi yerlerde de var. johnson&johnson tarafından üretilen bir ürün, merdivenaltı bir şey değil yani.

nikotin ihtiyacınızı karşıladığı için kısa bir süre sonra zaten sigaranın dumanı da tadı da iğrenç gelmeye başlıyor. özellikle böyle sigaralı ortamda kalmak zorunda kaldığınızda krizlere girmemi engelledi. ben de iki hafta önce kullanmaya başladım. sıkmayı da bıraktım hatta, sigara da canım hiç istemiyor. dumanlı bir ortamda olunca fıstlatıyorum. tabii ben hiçbir zaman sigara tiryakisi seviyesinde içmediğim için kısa sürede etkisini gördüğümü düşünüyorum ama yine de süreci bence çok kolaylaştırıyor.

bir de bırakma döneminde kendinizi oyalayın, boş kalmamaya çalışın. boş durdukça insanın eli istemsiz gidiyor. hareket etmek, bir hobiyle uğraşmak yardımcı olur.

Son düzenleme:
Yedamin bir kaç eğitimine katılmıştım, ordaki psikologlar bu konuda baya yetkinlerz çeşitli bağımlılık protokolleri var o doğrultuda ilerliyorlar. Bir arkadaşımın kuzenini de madde için yönlendirdim onlar da çok memnun kalmışlardı mutlaka deneyin

Ben hamile olduğumu öğrendiğimde direk bıraktım. Hiç içmedim 6 ayda emziriyorum diye içmedim dumanında bile durmadım evde eşime bile içirmedim 1 buçuk sene nerdeyse hiç içmedim ama 1 aydır tekrar başladım malesef ek gıdaya geçtik diye bi rahatlık oldu sanırım ama emzirmeye devam ediyorum bende bırakmak istiyorum berbat bişey ya

Psikologlar nasil yonlendiriyor sizi acaba ? Bu surecte sorduklari sorular yaklasimlari nasil oluyor ?
Cunku bana biri icmemem icin baski yaptiginda daha cok icesim geliyo

Ben aniden bıraktım ama sigara isteği gelince nikotin sakızı çiğneyerek bırakanlar var çevremde babam da öyle bırakmıştı ama 3-4 yıl sonra tekrar başladı malesef…

An itibariyle yesilay yedami aradim psikolog destegi icin .Online hizmetleri de varmis onu sectim .Hafta ici geri donus yapacaklar
Ilgilenirseniz bi bakin siz de

Bir de sigara yanında tüketilen yancıları da bıraktı bu nikotin sakızı ile bırakan tanıdığım onu söylemeyi unuttum. Sigarayı hatırlatacak özletecek şeylerden bir süre de uzak durun isterseniz kahve içki vs gibi…

11 senedir aynı şekilde bir paket kullanıyordum günlük. Covit den sonra sağlık açısından kendimi çok kötü hissettim 2 merdivende tıkanıyordum. Evliyim, eşim hiç kullanmadı. İş yerinde içen arkdşımda çok bırakmak istiyordu. Benden 1 ay önce ramazanda bıraktı, bende bayramdan 1 hafta sonra bıraktım. Sigara bıraktırma kliniği ne gittim, nikotin bandı kullandım 1 ay. Daha sonra alerji yaptı bantlar, bırakmak zorunda kaldım. En zoru o zmn başladı. Fena yoksunluk yaşadım. Ter atmalar soğuk soğuk , bir anda sinir harbi vs.. Sosyal hayatımda içen kimse kalmadı, bende içen adam bırakmadım. Şimdi 1 sene doldu, hala canım istemiyor değil ama emeğimi çöpe atamam. Ve artık kafam basıyor :) şimdi bana sorsalar hayata dair 3 öneri ver diye; cevabımdan biri kesinlikle sigara eline bile alma ve kullanan 1 kişi bile arkadaş edinme olur.

bi an gaza gelip sigarayı bırakacağım diye forumu açmışım şimdi gördüm ve kendimden çok utandım
psikolog desteği aldım + allen car videosunu izledim ( kitabını 4. bölümde bıraktım sürekli kendini tekrar ediyor BAYDIM ! )
sonuç olarak sigarayı bırakamadım
aldıgım psikolog desteği hiçbir işe yaramadı zaten benim halihazırda bildigim bilgileri bana söylüyor
söylediği şeylerin bilimsel isimlerini de ben ona söylüyorum evet bu teknigin adı bu şunu yaparsam ortaya böyle birşey çıkmış olur gibi
ve her bildiğimde psikolog konuyu değiştirip başka birşeye geçiyor yani tatmin etmedi beni 3. seanstan sonra bıraktım psikologu bende ters etki yaptı içtiğim sigarayı çoğalmış oldum
şu saatten sonra sigarayı GEÇ OLMADAN bırakabilmem için sizlerden dua bekliyorum : )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…