- 15 Kasım 2022
- 396
- 631
- 41
-
- Konu Sahibi simonesimone
Psikologlar nasil yonlendiriyor sizi acaba ? Bu surecte sorduklari sorular yaklasimlari nasil oluyor ?Yedamin bir kaç eğitimine katılmıştım, ordaki psikologlar bu konuda baya yetkinlerz çeşitli bağımlılık protokolleri var o doğrultuda ilerliyorlar. Bir arkadaşımın kuzenini de madde için yönlendirdim onlar da çok memnun kalmışlardı mutlaka deneyin
Yok terapist zaten size baskı yapmaz içiniz çok rahat olsunPsikologlar nasil yonlendiriyor sizi acaba ? Bu surecte sorduklari sorular yaklasimlari nasil oluyor ?
Cunku bana biri icmemem icin baski yaptiginda daha cok icesim geliyo
11 senedir aynı şekilde bir paket kullanıyordum günlük. Covit den sonra sağlık açısından kendimi çok kötü hissettim 2 merdivende tıkanıyordum. Evliyim, eşim hiç kullanmadı. İş yerinde içen arkdşımda çok bırakmak istiyordu. Benden 1 ay önce ramazanda bıraktı, bende bayramdan 1 hafta sonra bıraktım. Sigara bıraktırma kliniği ne gittim, nikotin bandı kullandım 1 ay. Daha sonra alerji yaptı bantlar, bırakmak zorunda kaldım. En zoru o zmn başladı. Fena yoksunluk yaşadım. Ter atmalar soğuk soğuk , bir anda sinir harbi vs.. Sosyal hayatımda içen kimse kalmadı, bende içen adam bırakmadım. Şimdi 1 sene doldu, hala canım istemiyor değil ama emeğimi çöpe atamam. Ve artık kafam basıyor :) şimdi bana sorsalar hayata dair 3 öneri ver diye; cevabımdan biri kesinlikle sigara eline bile alma ve kullanan 1 kişi bile arkadaş edinme olur.Arkadaslar 10 yılı aşkın süredir sigara kullanmaktayım.Günlük 1 paket civarı içiyorum.Hem cebime hem saglıgıma yazık.Birkaç kere bırakma girişimim oldu fakat maksimum 2-3 gün sürdü.Kahve ve çayla aram yok fakat sigarayla ço ksevdigim için gün aşırı çok fazla içiyorum sanki sigarasız içilmiyormuş gibi bir hissim var.Uzun lafın kısası bu gece itibariyle son 2 sigaramı da içip sigarayı bırakmak istiyorum.İlk günler çok zor geçecek benim için bir yandan da destek almak istiyorum.Daha önce yedam merkezleriyle iletişime geçip sigarayı bırakanlarınız oldu mu ya da tanıdıgnız birileri ? Psikolojik destek süreci nasıl işliyor ? ilaçsız bırakmak istiyorum.Rezonans vs istemiyorum.Yardımcı olabilecek olan varsa şimdiden teşekkür ederim.
Guncelleme : Gun asiri biraktigimi dusunup ertesi gun tekrar paket aldin.Psikolog randevusu olusturdum gelismeleri yazacagim
Terapiler kac dk olluo ve her hafta oluyor mu ? Randevum haftaya verildiYok terapist zaten size baskı yapmaz içiniz çok rahat olsun