Sigarayı bırakmak için yeşilay - yedam

simonesimone

Guru
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2013
1.344
1.528
Arkadaslar 10 yılı aşkın süredir sigara kullanmaktayım.Günlük 1 paket civarı içiyorum.Hem cebime hem saglıgıma yazık.Birkaç kere bırakma girişimim oldu fakat maksimum 2-3 gün sürdü.Kahve ve çayla aram yok fakat sigarayla ço ksevdigim için gün aşırı çok fazla içiyorum sanki sigarasız içilmiyormuş gibi bir hissim var.Uzun lafın kısası bu gece itibariyle son 2 sigaramı da içip sigarayı bırakmak istiyorum.İlk günler çok zor geçecek benim için bir yandan da destek almak istiyorum.Daha önce yedam merkezleriyle iletişime geçip sigarayı bırakanlarınız oldu mu ya da tanıdıgnız birileri ? Psikolojik destek süreci nasıl işliyor ? ilaçsız bırakmak istiyorum.Rezonans vs istemiyorum.Yardımcı olabilecek olan varsa şimdiden teşekkür ederim.

Guncelleme : Gun asiri biraktigimi dusunup ertesi gun tekrar paket aldin.Psikolog randevusu olusturdum gelismeleri yazacagim

Son düzenleme:
Sigaray ıbırakmandaki en önemli etken neydi acaba ? Özel değilse paylaşabilir misin ? Benim şu an cebim baya yoruldu bir de nefes alırken sürekli o balgam hırıltısı ... CiRiLLA

Bende bırakmak istiyorum ama eşim öyle bi içiyoki içmeyenin canı çeker.
7 ay ayrı yasadıgımızda bırakmıştım kendi kendime. ani bi karar da değildi. Yarıya kadar içebiliyordum devam edemiyordum. Ahhh nerde o günler

Sigaray ıbırakmandaki en önemli etken neydi acaba ? Özel değilse paylaşabilir misin ? Benim şu an cebim baya yoruldu bir de nefes alırken sürekli o balgam hırıltısı ... CiRiLLA

Sigara içtikten sonra 1-2 dk nabzim hızlanıyordu eskiden olmuyordu öyle bir sey. Bu beni rahatsız hissettirdi ve ben de bırakmaya karar verdim. Zaten normalde spor yapan ve asitli içecek bile içmeyen biriydim. sigarayı da bırakmış oldum.

Öncelikle tebrik ederim böyle bir adım attıgınız için. Tavsiyelerimi yazayım, ben de bırakalı 6 seneyi geçiyor. Öncelikle kolay olmayacak bunu bilin ama güçlü, motive ve kendinizden emin olmalısınız.

*günlük tutabilirsiniz
*motivasyon için gün içinde sigarayı bırakmak ile ilgili belgesel yazı vs okuyun
*2 hafta dişinizi sıkarsanız dayanma gücünüz artacak
*2 ay sonunda yanınızda biri içtiğinde istemediğinizi fark edeceksiniz
  • canını her çektiğinde, kriz anlarında 20 dakika yarım saat dayanın geçicek diyin, kriz yatışacaktır dayanın
  • saçma olacak belki ama ben bol bol salatalık ve yogurt yedim
  • bu süreçte mümkünse çok yorulmayın ve sinirlenmeyin. Sigarayı tetiklemeyin
  • mümkünse sigara içilen yerlerden uzak durun
*eğer başarırsanız hayatınızın yatırımını kendinize yapmış olacaksınız sağlık yönünden
*umarım başarırsınız, güçlü kalın. Yıllar sonra kendinizle gurur duyacak, sigara içenlere üzüleceksiniz. Kötü kokmayacaksınız, daha sağlıklı olacak ve cebinize zarar vermeyeceksiniz. Umarım başarırsınız sevgililer, sorunuz olursa yazın lütfen

Çok teşekkür ederim söylediklerinizi deneyeceğim ama destege ihtiyacım varmış gibi hissediyorum sizde de olmuş muydu böyle bir duygu ?

Çok teşekkür ederim söylediklerinizi deneyeceğim ama destege ihtiyacım varmış gibi hissediyorum sizde de olmuş muydu böyle bir duygu ?
Zor bir süreç ben full eve kapanmıştım bir yere çıkmadım ve evde atlattım. Yanımda sigara içen yoktu ve çok kararlıydım. Ama cidden zordu aşk acısından beterdi. Rüyalarıma sigara girmişti ama 2 hafta dayanın yeter. Sonra 2 ay dayanın artık canınız istemeyecek göreceksiniz. Ama bazı insanlar tek başına yapamıyorlar ya da sizin gibi çevresinde içen eden oluyor, hani isterseniz hastanelerin sigara bırakma birimleri var, çekinmeyin utanmayın gidin. Nikotin bandı deneyebilirsiniz ya da destek alabilirsiniz bu çok doğal, kimisi tek günde bırakır kimisi benim gibi günlerce cebelleşir kimisi de destek alır. Bence önemli olan bırakmak, siz bence buna karar verdiniz ya eninde sonunda bırakacaksınız emin olun, çünkü içinize bir kere düştü bu fikir :) bol bol araştırın napabilirim diye

Bir de kimisi tak diye bırakır kimisi azaltarak. Benim tavsiyem, tam bırakmaya girmeden alışkanlıklarınızı değiştirin, bırakmadan. Örnek veriyorum kahve ile sürekli içiyorsanız, kahve ile içmeyin de çok alakasız bir zamanda için. Alışkanlıkları bırakmak da önemli. Sigarayı hobi olmaktan çıkarın yani. Mantıklı dimi? :)

Sonra da tamamen bırakmaya geçin

Aslında son söylediklerinizim çoğunu daha önce denedım fakat iradem zayıf kaldı şu an daha kararlıyım desteği biraz daha araştırayım tekrar teşekkür ederim krizler yokladıkça buraya yazarım beni bi dürterseniz sevinirim

Oscarcollerde evet yanınızda içen biri olunca kahve eşliginde sohbet vs. sigarasız olmuyo sizi çoook iyi anlıyorum
Mesela Hamileyken 4 ay içmedim tiksindim ama tiksintim geçince basladım. Ne güzel içmemişin o kadar süre bırak gitsin dimi. Önce kocayı bırakmam lazım :)
Ailede varmı içen biri ?

İçme istegi geldiginde, 4-7-8 nefes teknigini uygulayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…