• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigarayı bırakmak için savaşanların mekanı

ben tekrar başladımmm:14: bırakanlar sakına sigara içenlerle takılmayın uzun bi süree

bugün 16. günü bitirdim ben de çakmağımı kullanmadan (arkadaşlara yaktırdım dermişim :35: tamam kötü bir espriydi kabul :78: )

ben şimdiye kadar çok bırakmış, bazen aylarca ya da 1 seneden fazla hiç ağzına sürmemiş ya da "sosyal içici" denecek tarzda 1 yılda toplansa 10 tane falan içmiş biriyim.

1 yılı aşkın süredir devamlı paket taşıyorum, zaman zaman abartıyordum. yine bir tiksinme gelmesi ve neden kendime bunu yapıyorum (migrenim, sinüzitim coşuyor vb.) sorusunun da etkisiyle günleri saymaya başladım.

buradan kendimi kontrol edebilmeyi umuyorum.

tüm arkadaşlara kolaylıklar diliyorum :74:

ben de bırakıyorum artık hayırlısıyla arkadaşlar.
adetimin ilk günüydü dün, evde uyuyup durdum ve 3 tane sigara içtim, yeni paket almadım. evde biraz tütün var çok krize girdiğimde ailemi incitecek gibi sinirlerim bozulmasın diye saklıyorum, umarım kullanmak zorunda kalmam ama bir iki nefes çekip söndürsem de devam edeceğim, yılmak yok!
bunu aslında 1 ocakta yapacaktım ama dün sigaradan öyle soğudum ki beklemek istemedim. doğru bir şey yaptığımın farkındayım, Allah yardımcım olsun evde hem ailemi hem kediyi zehirliyorum buraya kadarmış bitti.
bunaldıkça yorum yazacağım sigara yakmak yerine
beraber yapacağız bunu, birbirlerine destek olan, güzelliğinin ve sağlığının bilincinde kk üyeleri, şu mereti mi yenemeyeceğiz değil mi ama :66:
cildim daha düzgün, ciğerlerim tertemiz ve sağlığım yerinde olacak yaşasın temiz yaşam!:32:

Merhaba kızlar..

Ben üniversite yıllarında başladım sigaraya tek tük derken tiryaki oldum farkına varmadan. 8-9 gün önce hasta oldum doktor zatürre başlangıcı dedi, hiç bu kadar kötü öksürdüğümü hatırlamıyorum. Sigara içemedim günlerce çünkü kokusundan bile boğulacak gibi hissettim. Eşim de bu bahanen olsun ve sigarayı bırak dedi. Kendisi de içiyor ama benim bırakmamı daha çok istiyor çünkü bir süre sonra bebk düşünüyoruz. Diyeceğim şu ki; 1 haftadır sigara içmiyorum ve inanın şu an sigara paketi yanımda ama elimi sürmemeye karar verdim. Yemeklerden sonra canım çok istiyor ama kararlıyım bıraktım artık..

Merhaba kızlar..

Ben üniversite yıllarında başladım sigaraya tek tük derken tiryaki oldum farkına varmadan. 8-9 gün önce hasta oldum doktor zatürre başlangıcı dedi, hiç bu kadar kötü öksürdüğümü hatırlamıyorum. Sigara içemedim günlerce çünkü kokusundan bile boğulacak gibi hissettim. Eşim de bu bahanen olsun ve sigarayı bırak dedi. Kendisi de içiyor ama benim bırakmamı daha çok istiyor çünkü bir süre sonra bebk düşünüyoruz. Diyeceğim şu ki; 1 haftadır sigara içmiyorum ve inanın şu an sigara paketi yanımda ama elimi sürmemeye karar verdim. Yemeklerden sonra canım çok istiyor ama kararlıyım bıraktım artık..

kutluyorum seni. hadi azcık sabır şimdi. 1 hafta geçsin dayan alışıyosun yerini başka bir şeyle doldurmaya...

bende birakmak istiyoruuuum, nefret ediyorum sigaradan, ama onsuz yapamiyorum, sigarayi birakma dusuncesi bile beni strese sokuyor, banada akil verin ne olur, az once you tube dan sigarayla ilgili videolara baktim, o sigara yuzunden hasta olan insanlari gorunce, aha tamam dedim bu benim son sigaram bir daha icmicem( bu arada evde yalniz bir sigara var:1:) aradan 1 saat gecmeden simdi dort gozle esmin eve gelmesini bekliyorum, ha onu cok ozledigimdenmi? hayiir!!!! siagara getirecek o yuzden:66:. birakanlara hayranim, bura birakanlarin yazilarini okuyunca ccoook gipta ettim, bende onlardan olabilirmiyim acaba? bir gun bende birakali su kadar oldu diyebilirmiyiiim? ya insan kendi kendiyle kavga edermi, su an yada her sigarayi birakmayi dusundugumde beynim ikiye bolunuyor, bir tarafi birak diyor, diger tarafi birakma birakirsan ne yaparsin, senin en iyi dostun sigara diyor, ooo hele hele internetin basindaysan sigarasiz ne zevki olur, onsuz yemenin icmenin, telefonda konusmanin, kisacasi hic birseyin zevki olmaz diyor, ve hep beynimin sigarayi savunan tarafi yeniyor savasi:47: kararliyim ama birakacagim, ve biraktigimi ins. buraya yazacagiim(mm yani sanirsam birakabilirim de birakmiya bilirimde:58:

bende birakmak istiyoruuuum, nefret ediyorum sigaradan, ama onsuz yapamiyorum, sigarayi birakma dusuncesi bile beni strese sokuyor, banada akil verin ne olur, az once you tube dan sigarayla ilgili videolara baktim, o sigara yuzunden hasta olan insanlari gorunce, aha tamam dedim bu benim son sigaram bir daha icmicem( bu arada evde yalniz bir sigara var:1:) aradan 1 saat gecmeden simdi dort gozle esmin eve gelmesini bekliyorum, ha onu cok ozledigimdenmi? hayiir!!!! siagara getirecek o yuzden:66:. birakanlara hayranim, bura birakanlarin yazilarini okuyunca ccoook gipta ettim, bende onlardan olabilirmiyim acaba? bir gun bende birakali su kadar oldu diyebilirmiyiiim? ya insan kendi kendiyle kavga edermi, su an yada her sigarayi birakmayi dusundugumde beynim ikiye bolunuyor, bir tarafi birak diyor, diger tarafi birakma birakirsan ne yaparsin, senin en iyi dostun sigara diyor, ooo hele hele internetin basindaysan sigarasiz ne zevki olur, onsuz yemenin icmenin, telefonda konusmanin, kisacasi hic birseyin zevki olmaz diyor, ve hep beynimin sigarayi savunan tarafi yeniyor savasi:47: kararliyim ama birakacagim, ve biraktigimi ins. buraya yazacagiim(mm yani sanirsam birakabilirim de birakmiya bilirimde:58:
offf valla arkadaşım tam beni anlatmışsın 2 saat önce içtim pakette var sanıyordum demin baktım hiç yok hadii bıraksam nasıl olur dedim ama dediğin gibi fikri bile sterese sokuyor beni kesin sabah dayanamayıp alırımm offff offfffffff:5::50:

:14: bende çabalıyorumm bırakmaya...geçen gün paketi kırdımm ogün içmedim sonraa :14: eşim gelince hemen sigara dedim.. dal olarak azaltmaklada olmadı olmuyor yanii 8 dal içerken kenımı 15 dal içerken buldum bazende 1 paket gitgide artıyor.bünyem kaldırmıyor artık bence 3 senelık içiciyim senelrce içenler bırakıyor bende bırakırımm..toz felan diyorlar onun faydası yokmuşş...bebek düşünmeden once bırakmam lazımm kan anca temızlenıyormuş...:emir_bebek:

3 gün oldu sigarayı bırakalı bugun 3. günü ve bugün daha çok istiyorum sanki .bir de hafif tartışma ortamı oldu ve şu an sürekli aklımdan geçen şey sigara içmek:43: sakız çiğnemeye basladım şimdi ama fayda etmiyor sanki. yardım edin kızlarrr:43::43:

3 gün oldu sigarayı bırakalı bugun 3. günü ve bugün daha çok istiyorum sanki .bir de hafif tartışma ortamı oldu ve şu an sürekli aklımdan geçen şey sigara içmek:43: sakız çiğnemeye basladım şimdi ama fayda etmiyor sanki. yardım edin kızlarrr:43::43:

ya bende aynen senin durumundaydım.sigarayı bıraktığımda 3. gün acayip canım sigara istemişti etrafta kavga etcek yer arıyordum.o kadar senenin alışkanlığını bırakmak kolay değil tabi ki ama bırakınca gerçekten nefes aldığını hissediyorsun.benim bırakalı fazla olmadı ama farkı görebiliyorum.
sigaraya verceğim parayla kendime bir şeyler alıyorum.mesela yeni bir çanta aldım:)el alışkanlığım geçsin dudak alışkanlığım geçsin diye çay içmeye başladım bitki çayları

ya bende aynen senin durumundaydım.sigarayı bıraktığımda 3. gün acayip canım sigara istemişti etrafta kavga etcek yer arıyordum.o kadar senenin alışkanlığını bırakmak kolay değil tabi ki ama bırakınca gerçekten nefes aldığını hissediyorsun.benim bırakalı fazla olmadı ama farkı görebiliyorum.
sigaraya verceğim parayla kendime bir şeyler alıyorum.mesela yeni bir çanta aldım:)el alışkanlığım geçsin dudak alışkanlığım geçsin diye çay içmeye başladım bitki çayları

kendimi form çayına verdim resmen günde 3 4 bardak içiyorum :9: dün o saatlerde canım baya isemişti ama akşam tvnin karşısına geçtim biraz geçti. evet çok stresli oluyorum eve girince ev sigara kokuyor, gözümün önünde paket duruyor, kardeşim yanımda içiyor. böylee olunca gerçekten hem daha zor hem de daha sinirli geçiyor:43:

nerdesin, ne durumda sigara işi?
başladığın günden bu yna hepsini okudum.dizi gibi:1:
merak ettim sni(durumu)

sesini uzaklardan duydum ve geldimm..:37:
uzun zamandır uğramıyrum sigara topiklerine,çünkü aklıma bile gelmiyo artık..
ne durumdayıımm..?
artık hiçmi hiç ilgilenmiyorum aklımada gelmiyor,unuttum gittii..:78::78:
ilk 1 2 ay sürekli aklımdaydı
2.3.4.derken unutum gittii bazebn eşime çok sinirleniyorum öylesine eskiden olsa yakardım hemen diye aklıma geliyo hatta geçen gün eşime inat yakrtım ama içemedim istemedim söndürdüm..
bırakacak olan arkadaşlara swesleniyorum inanın bitip gidiyor bi yara gibi düşünün derin bi yara ama..
zmanla iyileşip kapanıyor..izi bile kalmadan unutmayın..:38::38:

bende içmek istemiyorum ama kendimi durduramıyorum

merhabalar ne güzel herkes bi mücadele içinde bırakmak isteyipde bırakamayanlar bana özelden yazabilir bolu il temsilciliği yapıyoruz bolu da sigara bırakma ve bıraktırma merkezimiz 7 Günde Sigarayı Bırakmak İster misiniz? adresımızden inceleyebilirsiniz sadece 7 günde kurtuluyosunuz tek bi ürünle sitemizi iyi inceleyin referanslarımız bile var bırakanların isim soyisim ve numaraları kendılerını arayıp sormanız için...dumansız hava sahası bolu da değil tüm dünya çapında çalışmalarımız..ilgilenenleri beklıyorum..

bende bırakmak istiyorum şu sigarayıııı....... :59: :59: :59:

bi yerde mi okudum birimi anlattı gerçek mi değil mi bilmiyorum.

''rastgele karşılaşılan birine ikram olarak sigara uzatılıyor ''

- teşekkür ederim bırakmaya çalışıyorum.

_ ne zamandan beri?

- dokuz senedir.

_nasıl yani? dokuz sene mi?

- bıraktım dediğim an yeniden başlayacagımı biliyorum o yüzden dokuz senedir bırakmaya çalışıyorum.

bence de aklımıza hergün gelen birşeyi seneler geçse bile bıraktıgımızı söyledigimiz an geri dönmek kacınılmaz olur herhalde.

benim içmek istemememdeki en büyük sebep çevremde hiç kimsenin içmiyor olması (arkadaşlarım - komşularım hariç), eşim istemediği için gizli içiyorum çoğu zaman. sarılamıyorum bile anlamasın diye doğrudüzgün ona :50:

bir diğer nedende bi arkadaşımın hamileykende içmesi, emzirirkende içmesi.. çocuk geldi beş yaşına hala içiyor birde beni ve içen arkadaşlarıda çağırıp beş altı kişi içiyorduk evde on dk da bir yak söndür. çocuk kendi halinde zavallım. bu durum uzun zamandır içimi acıtıyor ileride böyle olmak istemiyorum, çocuguma bunu yapmak istemiyorum.

altı gündür içmiyorum Allah bırakmak isteyen herkese sabır versin inş.

Son düzenleme:
kızlar ben eskiden 6senelik bir sigara tiryakisi olarak artık sigarayı bıraktım ben bugün....
hemde sigarayı bıraktığım için şuan çok mutluyum, rahatım vede stressizim.....
eskiden sigarayı bıraktığımda ki yaşadığım stressler şuan hiiiiç yok....
rüyadayım ben galiba....:69:
günde en az 1paket içerdim.....

aşağıdaki linkteki 28 ve 29numaralı mesajlarımı okuyun derim kızlar artık eski bir içici olarak......

http://www.kadinlarkulubu.com/zarar...-birakti-lutfen-gelsinler-3.html#post18902844

Back