Sigarayı bırakma konusunda yardım lütfen

ben de bıraktım sigarayı 3 ay önce.hala canım istiyo.kokusunu duyunca kendimden geçiyorum resmen.ama bu kadar içmedin bundan sonra içersen salaklık olur diyorum kendi kendime.yani gaza getiriyorum kendimi.arkadaşlarla akşamları açık havada otururken çayın kahvenin yanında sigaralar yakılıyo bi ben içmiyorum.dediğim gibi canım istiyo ama 3 ay sonra tekrar başlamak akılsızlıktan başka bişey değil.kendini gaza getir iilaçtan daha etkili olacaktır bence :)

arkadaşlar sigarayı bırakma hapları,telefon felan fasarya.16 yıldır günde 2 paket içiyordum,sabah gözümü açar açmaz başlıyodum içmeye.2-3 hafta önce burnumdan ameliyat olacaktım solunum da sıkıntı,ciğerde leke çıktı durumum acil olmasa ameliyata giremeyecektım belkıde ve yaşım daha 31!ciğerimde leke olduğunu öğrendiğim günden beri içmiyorum kriz geçirdim ilk bikaç gün ellerim titredi dişlerim ağrııdı ağzımın içi yara oldu olur olmaz yere ağladım...2hafta oldu içmeyeli ve tüllere duvarlara sinmiş sigara kokusu bile rahatsz ediyo beni.iradenize sahip olun başlarda zor olacak ama kendiniz,çocuklarınız ve sevdikleriniz için yapın bunu.destek arıyosanız kendinize ben seve seve destek olurum

söylemeyi unuttum sigaradan damarlarım ne hale geldiyse ameliyat için 7.seferde açabildiler damar yolumu...şu an patlayan damarlarımın acısından dolayı kollarımı rahat kullanamıyorum...bırakmak için sebep aramayın artık arkadaşlar.iyi haberlerinizi bekliyorum inş.

söylemeyi unuttum sigaradan damarlarım ne hale geldiyse ameliyat için 7.seferde açabildiler damar yolumu...şu an patlayan damarlarımın acısından dolayı kollarımı rahat kullanamıyorum...bırakmak için sebep aramayın artık arkadaşlar.iyi haberlerinizi bekliyorum inş.

ben artık korkuyorum
herhalde bırakmak için bi rahatsızlık geçirmem gerekicek
bi ara azaltayım dedim o da anca 10 gün sürdü sonra yine devam günde 1 paket içiyorum yine :5:

ben artık korkuyorum
herhalde bırakmak için bi rahatsızlık geçirmem gerekicek
bi ara azaltayım dedim o da anca 10 gün sürdü sonra yine devam günde 1 paket içiyorum yine :5:

sigarayı bırakmanın kolay yolu adlı kitabı okuyun diyorum başka söze gerek yok zaten. hastalanmayı beklemeyin kendinize bunu yapmayın, 10 yıldır 1 paketin üstünde sigara içmiş biri olarak söylüyorum.bırakmak çok kolay biz gözümüzde büyütüyoruz, defalarca krizlere girerek bıraktım, ama sonuncusu kolay oldu demek ki o krizler psikolojikmiş, biz yaratıyoruz.

sigarayı bırakmanın kolay yolu adlı kitabı okuyun diyorum başka söze gerek yok zaten. hastalanmayı beklemeyin kendinize bunu yapmayın, 10 yıldır 1 paketin üstünde sigara içmiş biri olarak söylüyorum.bırakmak çok kolay biz gözümüzde büyütüyoruz, defalarca krizlere girerek bıraktım, ama sonuncusu kolay oldu demek ki o krizler psikolojikmiş, biz yaratıyoruz.

allen car ın kitabı sanırım o
kitabı indireli belki 2 yıl oldu ama ilk 50 sayfasından sonrasını hiç okumadım biliyomusun
içimden gelmedi nedense ya da kaçıyorum

allen car ın kitabı sanırım o
kitabı indireli belki 2 yıl oldu ama ilk 50 sayfasından sonrasını hiç okumadım biliyomusun
içimden gelmedi nedense ya da kaçıyorum

şiddetle tavsiye ediyorum psikoloji alanında çalışan biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki bu kitap kendiyle çelişmiyor, ayakları yere basan bir kitap. ben bu konu nedeniyle siteye üye oldum zaten bakar okur çıkardım artık birazda yazayım dedim :) okumalısınız mutlaka, hem ne kaybedersiniz ki en kötü şu anki durumunuzda olursunuz. ben sigarayı ölürümde bırakmam diyen biriydim, yani aklımın ucundan bile geçmezdi bırakmak, üst üste 5-6 dal sigara içme rekorum bile var kendi çapımda, doymazdım sanki, amaaaaaaaaa bitti gitti hepsi, kokusuna tahammülüm yok artık, berbat kokuyormuşum bir zamanlar. kısacası,, okuyunuz efenim, kendinize bir iyilik yapınız..

şiddetle tavsiye ediyorum psikoloji alanında çalışan biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki bu kitap kendiyle çelişmiyor, ayakları yere basan bir kitap. ben bu konu nedeniyle siteye üye oldum zaten bakar okur çıkardım artık birazda yazayım dedim :) okumalısınız mutlaka, hem ne kaybedersiniz ki en kötü şu anki durumunuzda olursunuz. ben sigarayı ölürümde bırakmam diyen biriydim, yani aklımın ucundan bile geçmezdi bırakmak, üst üste 5-6 dal sigara içme rekorum bile var kendi çapımda, doymazdım sanki, amaaaaaaaaa bitti gitti hepsi, kokusuna tahammülüm yok artık, berbat kokuyormuşum bir zamanlar. kısacası,, okuyunuz efenim, kendinize bir iyilik yapınız..

aslında haklısın kaybedilecek birşey yok ki
başladığımda beni pek sarmamıştı ya da dediğim gibi ben isteksizdim
tavsiyen için teşekkür ediyorum umarım bende senin gibi kurtuldum bitti artık msjlarıyla burda olurum :71:

aslında haklısın kaybedilecek birşey yok ki
başladığımda beni pek sarmamıştı ya da dediğim gibi ben isteksizdim
tavsiyen için teşekkür ediyorum umarım bende senin gibi kurtuldum bitti artık msjlarıyla burda olurum :71:

ne demek yardımım dokunabilse keşke, gözünüzde büyütmeyin sakın, bu durum korku yaratır ve harekete geçemezsiniz. bir nesne bizim ona verdiğim atfettiğimiz kadar değerlidir, bir kalem sizin için ömür boyu saklamalık olabilirken, bir diğeri için aynı kalem sıradan olabiliryor. O Çok değer verdiğiniz bir kalemi kaybettiğinizde üzülürsünüz, ama benzer fakat değer yüklemediğiniz bir kalemi kaybetmek etkilemez bile, yani nesneleri derecelendiririz gözümüzde. Sigarayı gözümüzde fazla büyüttüğümüz ona çok fazla şey atfettiğimiz için bıraktığımızda(kurtulduğumuzda) neredeyse kendimizi kaybediyoruz. Ama onu olduğu gibi gerçek şekliyle yani "kanser çubuğu" olarak görmeye başladığımızda beynimizdeki o düğmeye bastığımızda ondan kurtulmanın sevincini yaşıyorsunuz. En doğal haliyle olması gerektiği gibi, kendinize bir şans tanıyın, onu olduğu gibi görün. Hayat nikotin bağımlılığı olmadan çok daha güzel. Maddenin esaretin kurtulmak paha biçilemez. Sizi yöneten bir madde yok hayatınızda daha ne olsun,
nerede oturacağıma,
hangi cafeye gideceğime,
kimlerle birlikte olacağıma(tiryakiler),
nasıl yemek yiyeceğime(içmek iiçin hızlı hızlı),
nasıl giyineceğime(bu sigara kokmuş yıkayayım sonra giyerim düşüncesi, artık sürekli çamaşır yıkamaktan eskimişti kıyafetler),
ne zaman mola vereceğime,
nasıl kokacağıma(leş gibi) ....vsvsvsvs hep o karar veriyordu. Ama artık hayatımı tam manasıyla ben yönetiyorum, bağımlılığımdan kurtulunca bu cümlenin anlamını çooook iyi kavradım. Bağımlılığın doğası budur zaten, madde sizi yönetir, farketmezsiniz, kabullenmez bahaneler buluruz. Madde yok esaret yokkkkk......

ben hap kullanarak bırakmaya çalıştım.3 ay hap içtim ve o sırada bıraktım.sonrada dayanamayıp tekrar başladım.çünkü ben içmeyi seviyorum.zaten bırakmayada isteyerek başlamamıştım.deneme amaçlıydı.hap bitti ve ben tekrar sigaralı günlerime geri döndüm.bu aradada 4 kilo aldım şimdide aldıklarımı verme çabasındayım.eğer gerçekten bırakmak istemiyorsanız hap falan hepsi yalan bunu anladım :D deneyim oldu bana

Back