Sigarayı bırakma konusunda yardım lütfen

benesmeralda

Kanatlarım var ruhumda...
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2011
110
17
298
Arkadaslar 21 yasımdan beri sigara kullanıcısıyım34 yasımdayım hayatımı henüz negatif olarak etkilemedi ama eninde sonnda sonuc aşikar sigarayı uzu yıllar kullanıp hic zarar görmeyen yok!Daha önceleri bünyeden bünyeye değisir bana birsey olmaz bünyem sağlam iciyorum ve de seviyorum nane sekeri parfüm kötü de kokmuyorum der savunur zararlarını göz ardı ederdim fakat artık o kadar çok kanser olan cildi bozulan veya bırakınca cildi düzelen geç bırakınca da enkaza dönüsen arkadaslar görüyorum ki artık endiselenmeye başladım2 gündür günde 1 paket icerken 3 adete düşürdüm aslında çok kötü değilim ama neşem gitti sanki sinirlerim bu halde bile hassas en büyük keyfim kahve ile sigaramı yakmak yemeklerden sonra islerim bitince arkadaşlarım gelince yürüyüs sonrası yorulunca ya da gün batımı bir nescafe ile birlikte keyif sigarası içmek offffffffben ne yapıcam şimdi tüm zevklerim elimden gidiyormuş gibi hissediyorum.Esim de gel bırak ileride en güzel zamanlarımız da dünyayı gezeriz hastalıklarla uğraşmayalım diyor...Haklı olduğunu o kadar iyi biliyorum ki!!!!tek bilmediğim bu kadar zevk alırken artık benden bir şey olmuşken nasıl bırakıcam lütfen yardım edin bana nasıl bırakıcam((((

Son düzenleme:
bugğn daha hiç içmedim yürüyüş yaptım daha sonra gittim sahile oturdum ağladım ağladım nedenini bilmiyorum slow müzik dinledim ağlamaya başladımgelen geçen bana baktı şimdi kahve yapıp ilk sigaramı içicem gittim başka marka aldım belki midem bulanır diye offf

Bende 28 yaşındayım ve yaklaşık 10 yıldır sigara kullanıyorum daha doğrusu kullanıyordum bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine champix aldım ve gerçekten mucize gibi bişey..12 gündür sigara içmiyorum resmen rengim açıldı dişlerimde sarılıklar gitti .İlaç kesinlikle işe yarıyor şimdi hiç aramıyorum bile. yanımda içtikleri halde canım istemiyor aklıma gelmiyor değil geliyor ama içmicem dediğim zaman aynı hızla geri gidiyor bu kadar rahat bırakabileceğimi kesinlikle düşünmüyorum ilaç biraz pahalı ama işe yaradığı zaman hayatınızın geri kalanı ... kesinlikle tavsiye ediyorum bu dönemi çok rahat atlatırsın bende sinir falan kesinlikle olmadı ki içmediğim zamanlar elim ayağım birbirine dolaşırdı şimdi o kadar huzurluyum ki ilaçtan haberim olsaydı ilk çıktığı gün alırım

walla bir arkadasım ilaçla bıraktı diğeri ise yenidenm başlamış ben ilaçsız deneyim bakalım olacak mı dedim geçen cumartesi baktım 1.5 paket içmişim zaten çogunlukla 1 paket civarı içiyordum pazardan beri gğnde 2 ve ya 3 taneye düşürdüm inanırmısn ilk 2 gün özellikle çok kötüydü bugün çok iyiydim hatta geri çevirdim içmedim ama bu günde 3 tane ictim mesela gece cok icerim hic canım bile istemedi bir kac kez daldım balkona cıkayım diye ama hemen kendime geldim:)bakalım inşallah bende bırakırım senin adına çok sevindim tebrklerrr

12 yıl sigara içtim 3 ay önce bıraktım 11 ocakta hamile olduğumu öğrendm 15 ocakta bıraktım yıllardır hep mücadele içindeydm ağlar sızlar ama bırakamazdım nefret ettm artık içmeyince zevk muhabbet hayat anlamasızdı ya şeytani bişi sigara yalancı bir dost gibi sonunda aman boşver sigara içen ölüyorda su içen ölmüyormu öleceksem ölürüm keyfini çıkarayım der yine başlardım kaç kez uğraştım ama en fazla 17 gün sürmüştü derken hamile olunca isteyerek bıraktım tiksinme hiç olmadı Allah yardım etti 1 ay sonra hayattan zevk alıyorsun herşey eskisi gibi oluyor sadece 1 ay sabret 45 güne kadar içmediğim hergünü saydım sonra unuttum eşim ve çevremdekiler içiyor ona rağmen bıraktım ve çok iyiyim 1 ay sabret sadece 1 ay ağla sızla delir çıldır uyu bırak zevk alma sonra o kadar tatlı ki herşey yemekler nefis hayat çok hoş nefes alıp vermek tenin herşeyin çok güzelleşecek inan bana içtiğin hergün sana zarar ve pişmanlık boşver unut gitsin ben yaptıysam herkes yapar içmeyince sinir hastası gibi oluyordum ağlıyor çıldırıyordum ama şimdi çok mutluyum çooooooooo...

içimi rahatlattın çok sağolyarın 15 gün oluyor uyun yıllardır ilk defa gğnde sadece 3 sigara içiyorum sigaray tamamen bırakmanın imkansız olduğu beynimden silindi bununla bile mutluyum acaba günde 2 en fazla 3 sigaranın zararı ne kadar

Her içtiğin sigara nefesi ömründen 11 dkyı götürür bunu unutma.
Sigaraya vereceğin parayı, sanki veriyormuş gibi bir kenara at. Her gün 1 paket parası at. 1 hafta sonra ne kadar çok olduğunu görüp bırakacaksındır. 3 senede ortalama 18 bin lira ediyor, az para mı? Canın her sigara çektiğinde yürüyüşe çık. Yemeklerden sonraki zevkin içinse bence bir elektronik sigara alabilirsin. Rahatlatır en azından. Çikolata koy yerine diyeceğim ama zaten sigarayı bırakınca kilo alacaksın, daha da beter alma. Bir de, unutmadan söyleyeyim: SİGARAYI AZALTARAK BIRAKMAK DİYE BİR ŞEY YOK. YALAN O.

Sevgiler.

wallahi kızlar saka maka 3.hafta günde 2 veya 3 adet sigara iciyorum bunun da zararı yok diyorlar bilemiyorum ama madden çok kar a geçtim

ayy acaba yarın sigarayı bıraksam mı :18:

ben de bu sabah kendime aynı şeyi söyledim hatta tuttum taaa öğleye kadar
yani neticem başarısız oldu herzamanki ileriki bi tarihe erteleyip devam ettim
şimdide sınavlar diyorum
herşey bi yana azaltsam çok ii olcak
acaba şu sigarayı bırakma hattı işe yarar mı :44:

Son düzenleme:
o sigarayı bırakma hattında biz size dönücez diyip aylar sonra arıyolarmış :44: onu bunu bahane etmesek de yarın bıraksak ya birlikteee

o sigarayı bırakma hattında biz size dönücez diyip aylar sonra arıyolarmış :44: onu bunu bahane etmesek de yarın bıraksak ya birlikteee

aa böylemi destek veriyolarmış hiç aramayayım daha iyi
hani bırakırım da sonrasını düşünüyorum acaba kocacık katlanabilecek mi
malum sinir kat sayısı artıyo
takviye kullanmayı düşünüyor musun

valla bu sinir stres olayı için champix gibi ilaçlar işe yarıyor sanırım.nikotin sakızı da fena değil ek bir destek için. ama şu durdurulmaz iştah artışı konusunda napıcaz bilmiyorum :18:

o ilaçlardan önce sakızı denemeyi düşünüyorum
sanırım bana mutlaka ek birşey gerekiyo
bugüne kadar bırakmayı isteyip isteyip hiç deneyemedim
ve tabi kilo konusuda var o zaman mutlaka sporda yapılması gerekiyo
keşke hiç başlamasaydıık

allah hepimizin yardımcısı olsun. ben sigarayı bırakalı 4 ay olacak nerdeyse. çok zor ama imkansız değil. hiç destek almadım. ama hiç düşünmeden atın gitsin...

konu sahibi arkadaşım senin durumun nasıl??
şuanda aynı şeyleri düşünüyorum
sanki sigarasız hayattan zevk alamayacakmışım gibi
sabah kahvemin yanında o olmazsa nasıl olucak peki
iradem güçlü sanırdım ama sigaraya yeniliyor
bugün yine gitti yarım paket
az da olsa azalttım ama istediğim kadar değil

benim yaş 30 ve 18 yaşımdan beri sigara içiyordum. sigarayı bırakalı 2 ay oluyor ve hiçbir şey kullanmadım. öyle gün belirleyip şu gün bırakacağım, bu paket bitsin son da demedim. hatta işyerimde yarım paket eski sigaram öylece çekmecede duruyor. akşam eve götüreyim annem içer diyorum unutuyorum 2 ay oldu hala burada duruyor. yani demek istediğim aklıma bile gelmiyor sigara.

nasıl ve ne şekilde olduğuna dair kesin bir fikrim yok. ben sigara içmeyi seviyorum diyenlerdendim. aman sanki ölmeyeceğiz ha şimdi ha 10 yıl sonra derdim. o bırakma sürecinde çekeceğim sinir stresin zararı sigaradan daha büyük olur diye düşünürdüm. ve abartmıyorum ama çooook büyük maddi manevi sorunlar içindeyim. yıllarım türk filmi gibi geçti. 9 yaşımda tecavüz, sonra üvey anne, anneme kaçınca üvey baba, üvey babadan taciz, okumayı bırakmak, çalışmaya başlamak, evden uzaklaşmak, aşık olmak, terkedilmek, toparlanmak ama bu sefer de eve bakma sorumluluğuyla maddi sıkıntılarla debelenmek, ruhsal ve bedensel sağlık sorunlarıyla cebelleşmek derken ayrıntılarını anlatsam birçok insanın inanmadığı şeyler yaşadım ki hala yaşıyorum da (misal annemle evsiz kalmaktan dolayı birinin bir göz odasına yerleştik ve artık o kişi evlenecek ve bizim çıkmamız gerek) vs vs vs

çok salmıştım kendimi hayatımda bana ait olan tek şey sigara ondan asla vazgeçmem diyordum. zam üstüne zam geldikçe, eşyalarımla bu sefer direk sokakta kalsam bile inadına içeceğim diyordum, bırak diyenlere. benim için bırakmanın en güzel yanı kendime güvenimin gelmesi oldu. çünkü çabuk bitmesin diye zaten az içmeye çalışırdım pahalı oldu diye. yani aylık karım topladım 70 lira benim. ama önemli olan maddi götürüsü değil zaten onu takıyor olsanız içmezsiniz para gidecek diye.

çok uzattım lafı biliyorum ama nasıl anlatacağımı tam olarak bilemediğim için. başlığı görünce belki yardımı olur dedim diyeceklerimin. son zamanlarda depresyonum iyice doruklara çıktığında kesin olarak annemi güvenli bir yaşam şekline sokup kendimi yok etmeye karar vermiştim. yıllardır intihar eğilimlisiyim zaten ama bu kararı kesin olarak aldıktan sonra nasılsa öleceğim diye bir rahatlama geldi üstüme. insanlara onların tabiriyle kötü davranmaya başladım ama biraz aklıselim olanlar sadece çok dürüstsün, insanlar doğruları duymaktan hoşlanmazlar dedi. yakınım, uzağım, eş-dost herkesi kırdım geçirdim. gerçek sevenlerim beni anlayanlar kaldılar gerisi silindiler gittiler etrafımdan. baktım bir temizlik oldu, üzülmek yerine sevindim. yaşadıklarımdan dolayı saçmasapan üzüntü sözleri söyleyenler, boş konuşanlar temizlendikçe etrafımdan neşelendim. yeni kararlar aldım ve bir akşam ben içmeyeceğim artık bunu dedim. o gün bu gündür ağzıma sürmedim. ve bıraktığımdan beri yeni bir ortama girdiğimde "kullanmıyorum" diyorum. sadece tanıyanlar bıraktığımı biliyor. insanların kullanmıyorum lafına verdikleri olumlu tepkiyi görmek daha da güven veriyor daha da şevkleniyorum.

yalnız bir gerçek var ki bizler bıraksak bile bağımlı artığıyız. o "ayy tam sigaralık" durum duygusu geçmiyor. geçmeyecek. bence kanıksamamız gereken bu. başardığımı düşünüyorum. bıraktığımdan beri iki çok kötü olay daha yaşadım. eğlenceli-alkollü ortamlara da girdim. komiklikçilik yapan birkaç salak ağzıma zorla sigara sokmaya çalıştı. yüzüme dumanını üfledi canım çekmiyor mu diye testlere tabii tutuldum (evet arkş çevrem az buçuk delirmişlerden oluşuyor ehehehe) direndim hepsine.

ben sigarayı bırakmakla ilgili kendimi ve hayata karşı gücümü kendime ispat etmeye çalışıyorum. kendinize buna benzer bir şey seçerseniz belki işe yarar. unutmadan ekleyeyim telkin müzikleri diye bir şey var. iş arkdşım onları çalıyor her gün belki onun da etkisi olmuştur bilemiyorum.

dilerim bu istikrarı sürdürürüm ve aynısına siz de nail olabilirsiniz. her ne kadar bilimsel bir yöntem olmasa da ben bildiklerimi yazdım. faydası olursa ne mutlu bana.

bir deli,
mutlu günler...

cnm eger sen gercekten sigarayi birakmak istiyorsan ilac kullanmadanda nefsine hakim olarak ta birakabilirsin. sadece icinden gelecek ve isteyeceksin

cnm eger sen gercekten sigarayi birakmak istiyorsan ilac kullanmadanda nefsine hakim olarak ta birakabilirsin. sadece icinden gelecek ve isteyeceksin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…