Efkârdan içelim med.
Efkârdan içelim med.
Hep bir bahane var şu meredi bırakmamak içün
Sigarayı övemem, çok matah birşey olduğunu da söyleyemem ama bu ülkede Mısır şurubu, hormon, kimyasal, aşırı kullanılan tehlikeli zirai ilaçlar, genetik Faktörler, sağlıksız ve dengesiz beslenme gibi sebeplerden birçok hastalık varken sigaranın açtığı sağlık sorunları devede kulak, hayatı boyunca hiç içki ve sigara içmeyen eniştem, eşimin yakın arkadaşının babası ve annemin Komşusu olan bir teyze Karaciğer kanserinden vefat etti, benim babannem sigaranın s'ni bilmezdi, böbrek yetmezliği ve rahim kanserinden öldü, dedem hayatı boyunca nerde Yağlı yemek var, nerde kırmızı et var sabah akşam yedi, sigara da içti, ne tansiyon, ne şeker, ne kalp hiçbir hastalığı olmadı, 90 Yaşında öldü, eşimin manevi dedesi yine ne bulursa yiyen biriydi, sigarada içiyordu, öldüğünde 100'lük dişleri çıkmıştı, tek sağlık sıkıntısı artık tuvaletini tutamamasıydı, geçsinler bunları.
Sağlık bedava mıydı ki Faturası sigara içenlere kesiliyor, zaten muayene parası, ameliyat olursanız Bıçak parası, ameliyat sonrası hasta bezi, hasta pedi vb bir sürü medikal gideri insanlar kendileri ödemiyor mu? Reçeteler ücretli değil mi?
SGK ödüyoruz ayrıca, sanki bedava bakılıyoruz, lütufta bulunuyorlarda birde sigaraya kesinti yapacaklar he, ben doktora gidince sigara içtiğimi söylemeyeyim hiçbir doktor anlamaz içtiğimi, kilom yok, sağlık sorunlarım yok çok şükür.
Ben o 50 kuruşu veririm, istedikleri kadar 50 Kuruş vermeye de hazırım ammaaaa hastanelere adım attığım anda parasını peşin peşin verdiğim sağlık hizmetini yarım yamalak alırsam da Kıyameti koparırım.
Zaten öleceğim içsemde içmesemde, keyfime karışılmasın, 50 Kuruş mu? Veririm hiç sıkıntı değil, 50 kuruşa keyfimi satın alıyorsam sorun yok fakat diyorum ya, hastanelere gittiğimde göreceğim ne yapacaklarını.
Yalan mı amaKonuş be müdürüm
Aman ne yapacaklar, hastanede süründürüp eczanede tedavi parası alacaklar birde.Geçtiğimiz ay oğluma sağlık raporu almam gerekiyordu, üniversite hastanesinde " sağlıklı" olduğuna dair rapor için 190 lira verdim.Rabbim hasta edip bunların eline düşürmesin , ne diyeyim.Zaten öleceğim içsemde içmesemde, keyfime karışılmasın, 50 Kuruş mu? Veririm hiç sıkıntı değil, 50 kuruşa keyfimi satın alıyorsam sorun yok fakat diyorum ya, hastanelere gittiğimde göreceğim ne yapacaklarını.
Amin inşallah, valla parkon bende öyle dua ediyorum biliyor musun? Allah eksikliğini göstermesin ama asla muhtaçta etmesin, sağlık sektörü tam bir ticarethane.Aman ne yapacaklar, hastanede süründürüp eczanede tedavi parası alacaklar birde.Geçtiğimiz ay oğluma sağlık raporu almam gerekiyordu, üniversite hastanesinde " sağlıklı" olduğuna dair rapor için 190 lira verdim.Rabbim hasta edip bunların eline düşürmesin , ne diyeyim.
Sigarayı övemem, çok matah birşey olduğunu da söyleyemem ama bu ülkede Mısır şurubu, hormon, kimyasal, aşırı kullanılan tehlikeli zirai ilaçlar, genetik Faktörler, sağlıksız ve dengesiz beslenme gibi sebeplerden birçok hastalık varken sigaranın açtığı sağlık sorunları devede kulak, hayatı boyunca hiç içki ve sigara içmeyen eniştem, eşimin yakın arkadaşının babası ve annemin Komşusu olan bir teyze Karaciğer kanserinden vefat etti, benim babannem sigaranın s'ni bilmezdi, böbrek yetmezliği ve rahim kanserinden öldü, dedem hayatı boyunca nerde Yağlı yemek var, nerde kırmızı et var sabah akşam yedi, sigara da içti, ne tansiyon, ne şeker, ne kalp hiçbir hastalığı olmadı, 90 Yaşında öldü, eşimin manevi dedesi yine ne bulursa yiyen biriydi, sigarada içiyordu, öldüğünde 100'lük dişleri çıkmıştı, tek sağlık sıkıntısı artık tuvaletini tutamamasıydı, geçsinler bunları.
Sağlık bedava mıydı ki Faturası sigara içenlere kesiliyor, zaten muayene parası, ameliyat olursanız Bıçak parası, ameliyat sonrası hasta bezi, hasta pedi vb bir sürü medikal gideri insanlar kendileri ödemiyor mu? Reçeteler ücretli değil mi?
SGK ödüyoruz ayrıca, sanki bedava bakılıyoruz, lütufta bulunuyorlarda birde sigaraya kesinti yapacaklar he, ben doktora gidince sigara içtiğimi söylemeyeyim hiçbir doktor anlamaz içtiğimi, kilom yok, sağlık sorunlarım yok çok şükür.
Ben o 50 kuruşu veririm, istedikleri kadar 50 Kuruş vermeye de hazırım ammaaaa hastanelere adım attığım anda parasını peşin peşin verdiğim sağlık hizmetini yarım yamalak alırsam da Kıyameti koparırım.
Zaten öleceğim içsemde içmesemde, keyfime karışılmasın, 50 Kuruş mu? Veririm hiç sıkıntı değil, 50 kuruşa keyfimi satın alıyorsam sorun yok fakat diyorum ya, hastanelere gittiğimde göreceğim ne yapacaklarını.
Rahmetli dedem eskiden içermiş, eşimin manevi dedesi de içermiş ama ihtiyarlıkta Alkolü bırakmışlar.Mune ne dolmuşsun be canımpeki bu 90 lık 100 insanlar alkolde alıyor muydu, ehem kühüm
gamsız olmakta mı önemli ne
Yalan mı amahaber üstüne yaktım bir tane daha.
Her ay kaç lira kesiliyor SGK için 490 lira, bu para işletiliyorda üstelik, GSS desen en düşük prim 50 en yükseği 300 lira falan, birde sigara için 50 Kuruş kesecek, bu arada ben muayene için para ödeyeceğim, ameliyat olursam pedlerimi medlerimi de alacağım, onu da rahmetli anneannemden biliyorum, kadın ameliyata girerken kafasına bonesini istediler altına ped istediler annemler parayla aldı hastanenin karşısındaki medikal ürünler satan yerden, hastane devlet hastanesiydi Altını çizeyim, ilaca para vereceğim ohhh ne güzel.
Alsın alsın da sağlık hizmetimi topyekün ücretsiz isterim, beyler Paşa'lar gibi muamele isterim.
Rahmetli dedem eskiden içermiş, eşimin manevi dedesi de içermiş ama ihtiyarlıkta Alkolü bırakmışlar.
Evet benim dedem Gamsız bir adamdı doğrusu, öyle herşeyi kafaya takmazdı ve sen ben bir araya gelsek onun yediğini yiyemeyiz, çok yerdi, can boğazdan gelir derdi, 80 yaşındayken ona kırmızı et yeme dediler ooooo dedem dinler miyedi valla, Ölene kadar yedi, 90 Yaşında artık yaşlılık bunamasından öldü, başka hiçbir sağlık sorunu yoktu, yengemin halası vardı o da öyle, doktorlar Huzur evine alırken sağlık muayenesinden geçirmiş, kadının tek bir hastalığı yoktu, sigara da içti, alkolde aldı, o da boğazlı kadındı ve gamsızdı, yani ben öyle inanmıyorum onu yaparsan bunu edersen hasta olursun laflarına, hasta olacağın varsa dna'nda hastalık kodlanmışsa olursun yoksa hayatın boyunca tık demeden yaşarsın.
Babanne sülalem küllüm kanserden öldü, demek ki genetikti, dede sülalem uzun Yaşadı, dedem 90 Yaşında öldü ama ablası hala sağ mesela.
Ama sen nasıl öyle diyorsun, sağlık ücretsizHee paşalar gibi muamele
Bana bi gülme geldi bak bunun üzerine
O hastanelerin karşısındaki medikaller ne para kazanıyorlar bi bilsen.
Biz de babama az şey almadık.
Yok o kadarda yaşamak istemem sanırım, sağlıklı huzurlu yaşayayım yeterne güzel maşallah, darısı başına diyelim
Ama sen nasıl öyle diyorsun, sağlık ücretsiz