Sigaraya SGK payı geliyor

İçki ve sigara fiyatlarının yükselmesi kaçakçıların ekmeğine yağ sürmektedir. Sigara kaçakçılığından en büyük payı ise PKK almaktadır. Bu da askerimize polisimize mermi olarak dönmektedir.
bunu herkes biliyor .
Doğu ve Güneydoğu sınırından gelen kaçak sigaralar sadece doğuda satılmıyor.
Bir metanın alıcısı olmazsa pazarı da olmaz.
Hint keneviri tarlaları var mesela.Trakya'da bile var.
Devlet bunları bilmiyor mu?
İnsansız hava araçları ile yukarıdan tarama yapıldığında nerede ne ekildiği kabak gibi gözüküyor.
Bandrollü sigaralar 6 7 TL den başlıyor sanırım,sigara kullanmadığım için bilmiyorum.
İnsanlar bu mereti içiyor ve içecek.Tiryakilerin hepsinin maddi durumu badrollüsünü içmeye müsait değilse albette ki nereye gittiğine bakmadan kaçak olanını alacak.
Devlet de pkkya gitmesini istemiyorsa fiyatını ucuzlatmak zorunda.

bunu herkes biliyor .
Doğu ve Güneydoğu sınırından gelen kaçak sigaralar sadece doğuda satılmıyor.
Bir metanın alıcısı olmazsa pazarı da olmaz.
Hint keneviri tarlaları var mesela.Trakya'da bile var.
Devlet bunları bilmiyor mu?
İnsansız hava araçları ile yukarıdan tarama yapıldığında nerede ne ekildiği kabak gibi gözüküyor.
Bandrollü sigaralar 6 7 TL den başlıyor sanırım,sigara kullanmadığım için bilmiyorum.
İnsanlar bu mereti içiyor ve içecek.Tiryakilerin hepsinin maddi durumu badrollüsünü içmeye müsait değilse albette ki nereye gittiğine bakmadan kaçak olanını alacak.
Devlet de pkkya gitmesini istemiyorsa fiyatını ucuzlatmak zorunda.
Evet, bandrollü sigaraların fiyatı 6,5 liradan başlıyor, el altından ucuz sigara satıldığını duydum var kaçak sigaralar, ayrıca açık tütün, sigara sarma makineleri, sigara filtre ve kağıtları da satılıyor vergiye tabii dükkanlarda, sırf tütün mamulleriyle alakalı yasal dükkanlar var.
Yani içmek isteyen için birçok alternatif mevcut, sigaradan vergi alınmasına da karşı değilim bir tiryaki olarak, alınsın tabii ama dediğiniz gibi aşırı zamlanması sigara tiryakisi bazı vatandaşların kaçak sigaraya yönlenmesine sebep olacak, zira o kaçak sigaralar İstanbul'da bile satılıyor.

X