Sigaraya SGK payı geliyor

Belki de çift taraflı kar sağlamak amacıyla yapılıyor, komplo teorileri bitmez bu zamlar azalmadıkça.
Anlayamadığım şey, alkol ve sigara dışında zamlanması gereken onca zararlı şey varken, 18 yaşını aşmış, kendi kararlarını ve hayatını yönetebilecek nitelikte insanların zevklerine habire bir ket vurma çabası?
Kimsenin ağzına zorla sigara tutup, içirilmişliği yokken hemde...
Gdo lu yiyeceklere yapsınlar zamları, devlet bu kadar yurttaşlarını düşünüyorsa?
Her bulduğu alana ağaç diksin efendim, benzinli araç yerine elektrikli araca yöneltsin bizleri.
Niye sigara!

Aynen katılıyorum.
Okul kantinlerinde satılan cipsleri şekerleri yasaklasın önce. Bir furya geldi geçti yasaklanacak diye ama icraat yok. Önce çocukların sağlığını düşünsün, ona müdahale etsin de biz kendi sağlığımızı kendimiz düşünürüz.

aynen mesele sağlıksa, zeytinyağının fiyatı aldı başını gitti gider daha nereye çıkacak merak ediyorum, ona müdehale etsinler mesela
mesela doğal tohum yetiştirmeye teşvik etsinler, aslında liste bayağı bayağı bi uzatılabilir
diğerlerini bilmemde zeytinyağı konusunda bu işi yapanlar işgüzarlık yapıyorlar. mahsulün bol olduğu sene mallar stoklanıyor bir sonraki yıl zeytinde rekolte düşük olunca hemen zam. geçen yıl 20 litre zeytinyağını 130 liraya aldık bu sene 240-250 liraya gidiyor :KK57:

diğerlerini bilmemde zeytinyağı konusunda bu işi yapanlar işgüzarlık yapıyorlar. mahsulün bol olduğu sene mallar stoklanıyor bir sonraki yıl zeytinde rekolte düşük olunca hemen zam. geçen yıl 20 litre zeytinyağını 130 liraya aldık bu sene 240-250 liraya gidiyor :KK57:

bilmiyorum da canım dolara müdehale hesabı devlet buna bi standart getirmeli ya, doktorlar faydalı dedikçe çıktıkca çıkıyor

Bir haftadır sigara kullanan bir grupla sabah akşam birlikteyim. Dün öksürük tuttu artık, ciğerlerimin acıdığını fark ettim. Siz nasıl dayanıyorsunuz buna yav tam işkence

Bir haftadır sigara kullanan bir grupla sabah akşam birlikteyim. Dün öksürük tuttu artık, ciğerlerimin acıdığını fark ettim. Siz nasıl dayanıyorsunuz buna yav tam işkence

aynen pasif içicilikte oluyo o ciğer acıması bi de ben de ekstra göz yanması sulanması

Devlet sigara içimini azaltmak maksadında olsa idi bu meretin paketini en az 100 TL yapardı.
Devlet en çok vergiyi içkiden ,sigaradan,şans oyunlarından ve genelevlerden kazanıyor.
Ne kadar zam yapılırsa alacağı vergi de o kadar çoğalıyor.
Bir taraftan kamu spotları ile ne kadar zararlı olduğunu bildirirken bir taraftan da üretiyor.
Üretmek de zorunda.
Şans oyunları bayileri de ,genelevler de olmak zorunda.
Bunlar devlet eliyle yasal olarak sürdürülmediği müddetçe insanlar merdiven altı tabir edilen işletmelerde yasadışı yollardan da olsa bu sistemi bir şekilde yürütecek.
Acı ama gerçek.

Ben rakı içermiyorum kokusu kötü geliyor, sana bitki çayımla eşlik ederim, taze bedenimi daha da tazelemek için bitki çaylarına musallat oldum bu aralar:KK70:

Sodalı tekirdağ tavsiye ederim dene bence o kokusuda yok içimide kolay..
Bende arada yeşil çay içiyorum gerçi pek aram yok bunlarla ama arada içince iyi geliyor

Capture.JPG

açılın foumun alkoliği geldi:KK70::KK70::KK70:

Devlet sigara içimini azaltmak maksadında olsa idi bu meretin paketini en az 100 TL yapardı.
Devlet en çok vergiyi içkiden ,sigaradan,şans oyunlarından ve genelevlerden kazanıyor.
Ne kadar zam yapılırsa alacağı vergi de o kadar çoğalıyor.
Bir taraftan kamu spotları ile ne kadar zararlı olduğunu bildirirken bir taraftan da üretiyor.
Üretmek de zorunda.
Şans oyunları bayileri de ,genelevler de olmak zorunda.
Bunlar devlet eliyle yasal olarak sürdürülmediği müddetçe insanlar merdiven altı tabir edilen işletmelerde yasadışı yollardan da olsa bu sistemi bir şekilde yürütecek.
Acı ama gerçek.

İçki ve sigara fiyatlarının yükselmesi kaçakçıların ekmeğine yağ sürmektedir. Sigara kaçakçılığından en büyük payı ise PKK almaktadır. Bu da askerimize polisimize mermi olarak dönmektedir.

X