Sigaraya SGK payı geliyor

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.297
42.836
Sigaraya SGK payı geliyor
Yılbaşından sonra sigara fiyatlarına büyük zam gelmesi bekleniyor.
Sitene Ekle
sigaraya-sgk-payi-geliyor-6434539.Jpeg

Sigaraya yapılacak olağan zammın yanı sıra fiyatlara SGK payı da eklenecek. SGK payının paket başına 50 kuruş olması planlanıyor.

Foto: Depophotos Sigara içenlerin içmeyenlere göre kronik rahatsızlıklara yakalanma riskinin daha yüksek olması ve bu pahalı tedavilerin SGK tarafından finanse edilmesi, yeni bir uygulamayı gündeme getirdi.

Tütün Mamullerinin Üretim ve Ticaretine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’te yapılması beklenen düzenlemeye göre, sigara satışlarından paket başına SGK payı alınacak.

Düzenleme yasalaşırsa sigaralara paket başı 50 kuruş civarında SGK zammı yapılması bekleniyor.

Böylece; Sosyal Güvenlik Kurumu’na ilave gelir kaynağı sağlanacağı gibi sigara tiryakilerinin muhtemel sağlık masrafları da paket paket tahsil edilecek.
http://www.milliyet.com.tr/sigaraya-sgk-payi-geliyor/ekonomi/detay/2168762/default.htm

ne kadar zam gelirse gelsin bırakanına pek rastlamadım

bunlar bu bahaneyle zammı iyi geçiriyor yani

ağzıma sürmüşlüğüm yokta eşim tüttürüyor maalesef

Bir şeyin ulaşılmaza yakın olmasını isteyen devlet, sahte üretime, kaçakçılığa davetiye çırakıyor.
Sonra ayıkla pirincin taşını...

Parasını da geçtim de bir insan nasıl bile bile kendi elleriyle kendini zehirler ki? Günden güne..
Bu da sigara içmeyen birinden gelen gıcık bir yorum olsa da gerçekten çok üzücü.
Benim kardeşim de içiyor. Bilinçli biri de ama stresin altına saklanıyor.
Ben tiroid için doktora gittiğim zaman ilk sorduğu soru sigara içip içmediğimdi.

Sigara içme konusu bir yana içenlerde biliyo sagliksiz olduğunu ancak bu kadar zam satın alanlari birakmaya tesvik etmiyor. Çoğu kişiyi kaçak sigaraya yönlendiriyor. Kaçak sigara hasılatının buyuk kismi terore yardim oldugunu polis merkezleri bile afiş bastırmıştı. Zam geldi diye tam anlamıyla bırakanı hiç görmedim belki biraz azaltmaya çalıştı ama kaçak sigaraya başlayan çok gördüm maalesef napalim paramız yok diyorlar devlet madem bu kadar zam yapacak once kacak sigaralara bi el atsin buyuk paralar gidiyo o tarafa :KK20:

orasıda öyle valla, alkol ve sigara bu kadar pahalı olunca, kullananlar sahtelerine yöneliyor, o da sağlıkları için daha kötü, kaç kişi öldü bu ay sahte içkiden

Mune Mune müdürüm bunlar hep senin zevkine kast ediyor:KK48:
Heee benim ne kadar zevkim varsa zamlıyorlar, eyyyyyy zammmmmmm, sen ne istiyorsun aramıza giriyorsun, aşkımıza engel olan kız babası gibisin, biz noktayla virgül, Zeki'yle Metin, Angelina Jolie'nin alt dudağıyla üst dudağı gibiyiz:KK37: paketi 500 lira olsun yine içerim, bu sevda bitmez, aşkımıza engel tanımıyoruz:KK70:

Bir şeyin ulaşılmaza yakın olmasını isteyen devlet, sahte üretime, kaçakçılığa davetiye çırakıyor.
Sonra ayıkla pirincin taşını...

Aynen öyle. Devletin kendi memuru, kendi polisi limanda karton karton kaçak sigara içki satıyor. Haberleri yok mu bundan? Bal gibi de var.

Aynen öyle. Devletin kendi memuru, kendi polisi limanda karton karton kaçak sigara içki satıyor. Haberleri yok mu bundan? Bal gibi de var.
Belki de çift taraflı kar sağlamak amacıyla yapılıyor, komplo teorileri bitmez bu zamlar azalmadıkça.
Anlayamadığım şey, alkol ve sigara dışında zamlanması gereken onca zararlı şey varken, 18 yaşını aşmış, kendi kararlarını ve hayatını yönetebilecek nitelikte insanların zevklerine niye habire bir ket vurma çabası?
Kimsenin ağzına zorla sigara tutup, içirilmişliği yokken hemde...
Gdo lu yiyeceklere yapsınlar zamları, devlet bu kadar yurttaşlarını düşünüyorsa?
Her bulduğu alana ağaç diksin efendim, benzinli araç yerine elektrikli araca yöneltsin bizleri.
Niye sigara!

Belki de çift taraflı kar sağlamak amacıyla yapılıyor, komplo teorileri bitmez bu zamlar azalmadıkça.
Anlayamadığım şey, alkol ve sigara dışında zamlanması gereken onca zararlı şey varken, 18 yaşını aşmış, kendi kararlarını ve hayatını yönetebilecek nitelikte insanların zevklerine habire bir ket vurma çabası?
Kimsenin ağzına zorla sigara tutup, içirilmişliği yokken hemde...
Gdo lu yiyeceklere yapsınlar zamları, devlet bu kadar yurttaşlarını düşünüyorsa?
Her bulduğu alana ağaç diksin efendim, benzinli araç yerine elektrikli araca yöneltsin bizleri.
Niye sigara!

aynen mesele sağlıksa, zeytinyağının fiyatı aldı başını gitti gider daha nereye çıkacak merak ediyorum, ona müdehale etsinler mesela
mesela doğal tohum yetiştirmeye teşvik etsinler, aslında liste bayağı bayağı bi uzatılabilir

X