• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sigarayı bırakma günlüğüm

Gizse

Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2023
212
87
18
30
Bu da benim sigarayı bırakma günlüğüm olsun.. Hep güncelleme yapacağım, nasıl karar verdiğimi ve nasıl bıraktığımı merak eden olursa yazarım.
Aslında bugün üçüncü günüm ama dün 4-5 nefes çektiğim için bugünü ilk günüm sayıyorum.
Bugün bir tane bile sigara içmedim. Dün ve ilk gün aşırı zorlanmıştım, hatta başıma ağrılar girdi. Ama bugün hiç zorlanmadım diyebilirim. Bir iki defa kriz geldi ve çok kolay yönetebildim.
Bol bol yürüyüş yapmaya başladım, yarın da spora yazılıyorum.

Allen Carr Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu bu kitapla çok kolay bıraktım, bir sürü kişi bu kitapla bırakıyor.
Kitabını okumadım ancak videosunu izledim ve etkili oldu cidden. Siz ne zaman bıraktınız? Benim tek merak ettiğim şey bıraktıktan ne kadar süre sonra tamamen sigarayı unutup hiç içmemiş gibi oluyorsunuz? Bazı insanları görüyorum iki yıl geçmiş hatta daha fazla ve hala canlarının istediğini söylüyorlar. Bu böyle mi gerçekten

Kitabını okumadım ancak videosunu izledim ve etkili oldu cidden. Siz ne zaman bıraktınız? Benim tek merak ettiğim şey bıraktıktan ne kadar süre sonra tamamen sigarayı unutup hiç içmemiş gibi oluyorsunuz? Bazı insanları görüyorum iki yıl geçmiş hatta daha fazla ve hala canlarının istediğini söylüyorlar. Bu böyle mi gerçekten
Ben kitabı okumaya başladığımda 2 tane vardı kitabın başında kitabı okurken sigara içmeye devam edebilirdiniz diyordu. Ama ben yeni paket almadım onları da başında içtim. Kitabı bitirdiğimde artık aklımdan silinmişti sanki hiç içmemiş gibiydim bir daha da hiç canım istemedi.
O yüzden her sigara konusuna yazıyorum.

2. Gün
Bugün neredeyse hiç canım istemedi diyebilirim. Sadece sabah kahvaltıdan sonra bir istek geldi. Nikotin isteği değil el alışkanlığından yani yoksunluktan olan bir istek. Onu da geçiştirdim, daha sonra spor salonuna yazıldım ve spor yapıp geldim.
Dışarıya çıkmanın da çok iyi geldiğini düşünüyorum, bir şeylerle meşgul olmak ve birileriyle görüşmek çok iyi geliyor. Neredeyse hiç bir arkadaşım sigara içmiyor. Bol bol onlarla görüşmeyi düşünüyorum.
Birde sık sık kahve içiyorum. 10 senedir sigara içiyordum ve hiç bir kahvemi sigarasız içtiğimi hatırlamıyorum. Özellikle üzerine gidiyorum ki beynim kahvenin tek başına da içilebileceğini anlasın. İlk kahvelerimde aşırı derecede istek gelmişti ama her kahvede bu istek azaldı. Az önce içtiğim kahvede hiç canım istemedi.
Hayatımda ilk defa sigara bırakmayı deniyorum ve gerçekten düşündüğüm kadar zor değilmiş, ki çok içmesem bile sigarasız asla durabilen biri değildim. Önemli olan beyinde bitirmek ve ilk günü atlatmak. Herkesin bırakabileceğine inanıyorum.

Tebrikler, gerçekten sigarayı kültür edinen bir toplum içinde hakikaten büyük başarı.
Bende dudak tiryakisiyim...
İçime çekmiyorum ama dudağımdan da düşürmüyorum.işyerinde mola vakitleri dahi az geliyor.

Tebrikler, gerçekten sigarayı kültür edinen bir toplum içinde hakikaten büyük başarı.
Bende dudak tiryakisiyim...
İçime çekmiyorum ama dudağımdan da düşürmüyorum.işyerinde mola vakitleri dahi az geliyor.
Evet bende inanamıyorum kendime . Hatta sigara içmeyi bırakınca sürekli sigara içen insanlar dikkatimi çekiyor istemsizce. O kadar çok insan içiyor ki, dışarı çıkıyorum her köşe başında biri sigara içiyor. Nasıl kültür edinmişiz böyle zararlı birşeyi, düşününce ne kadar garip geliyor.
Ama gerçekten o kadar da zor değilmiş bırakmak ben bunu anladım .
Sizin için de içinize çekmiyor olmanız çok iyi aslında en azından fizyolojik bir bağlılığınız yok. Bırakmasanız da ciğerlerinize zarar vermiyorsunuz. Ama umarım bırakırsınız yine de

Evet bende inanamıyorum kendime . Hatta sigara içmeyi bırakınca sürekli sigara içen insanlar dikkatimi çekiyor istemsizce. O kadar çok insan içiyor ki, dışarı çıkıyorum her köşe başında biri sigara içiyor. Nasıl kültür edinmişiz böyle zararlı birşeyi, düşününce ne kadar garip geliyor.
Ama gerçekten o kadar da zor değilmiş bırakmak ben bunu anladım .
Sizin için de içinize çekmiyor olmanız çok iyi aslında en azından fizyolojik bir bağlılığınız yok. Bırakmasanız da ciğerlerinize zarar vermiyorsunuz. Ama umarım bırakırsınız yine de
Şöyle dikkatimi çeken bir konu var: kızlarla bir araya geldiğimizde, sigarayı bırakan arkadaşlarımız kokusundan o kadar rahatsız oluyor ki.
Halbuki şaşıran ben oluyorum!
Çünkü bugün sigaranın kokusundan rahatsız olan o kız, dün hepimizden fazla sigara içen bir makinaydı, yani sigaratör derdik hatta kendisine.

hayat okadar keyifsizken keyif aldığım birşeyde ödün veremem :KK53:

Başarılar dilerim. İsterseniz yaparsınız

Şöyle dikkatimi çeken bir konu var: kızlarla bir araya geldiğimizde, sigarayı bırakan arkadaşlarımız kokusundan o kadar rahatsız oluyor ki.
Halbuki şaşıran ben oluyorum!
Çünkü bugün sigaranın kokusundan rahatsız olan o kız, dün hepimizden fazla sigara içen bir makinaydı, yani sigaratör derdik hatta kendisine.
Tuhaf ama bıraktıktan sonra (hatta ben önce elektronik sigaraya geçtim, vape kullandım son bir ay) o zaman bile sigaranın kokusu iğrenç geliyordu

Ben 2022 yılında bıraktım 2 seneyi geçti 10 yıldan uzun süredir içiyordum ve günde en az 2 paket içmeye başlamıştım, gune sigara ile basliyordum, etrafımda neredeyse herkes içiyordu. İnanın hiç canım çekmiyor aksine midem bulanıyor. Bir ara uzaktan gördüğüm kokusunu duymadığım zamanlar canım çekiyordu, artık onda bile midem kalkıyor. Başlarda benim de canım çekiyordu, bazen rüyamda içiyordum. O süreçte spora gittim ve yürüyüş yapmak benim de çok işime yaradı. Bunun dışında ilk etapta neden bıraktığınızı hatırlayın kriz anlarında ve dışarı çıkın yürüyün inanın iyi geliyor.

Ben 2022 yılında bıraktım 2 seneyi geçti 10 yıldan uzun süredir içiyordum ve günde en az 2 paket içmeye başlamıştım, gune sigara ile basliyordum, etrafımda neredeyse herkes içiyordu. İnanın hiç canım çekmiyor aksine midem bulanıyor. Bir ara uzaktan gördüğüm kokusunu duymadığım zamanlar canım çekiyordu, artık onda bile midem kalkıyor. Başlarda benim de canım çekiyordu, bazen rüyamda içiyordum. O süreçte spora gittim ve yürüyüş yapmak benim de çok işime yaradı. Bunun dışında ilk etapta neden bıraktığınızı hatırlayın kriz anlarında ve dışarı çıkın yürüyün inanın iyi geliyor.
Bu kriz anları bitiyor mu ya gerçekten. Bugün çok mutlu hissediyordum, hiç içmemiş gibi. kafamda da bitirdim zaten diyordum. Sonra akşam bir istek geldi ki zor durdum. Nereye kadar böyle olacak acaba

Tuhaf ama bıraktıktan sonra (hatta ben önce elektronik sigaraya geçtim, vape kullandım son bir ay) o zaman bile sigaranın kokusu iğrenç geliyordu
Yani ben sadece dudak tiryakisiyim, ancak eşimde dedi al bi vaporesso daha iyi olur diye amcak ben denemedim ve istemedim, ama aynı ifadeyi oda söyledi. Kokudan muzdarip bizimkisi

Bu kriz anları bitiyor mu ya gerçekten. Bugün çok mutlu hissediyordum, hiç içmemiş gibi. kafamda da bitirdim zaten diyordum. Sonra akşam bir istek geldi ki zor durdum. Nereye kadar böyle olacak acaba
Ben en son ne zaman kriz oldum hatırlamıyorum. Başlarda çok sık oluyordu, kendimi dışarı atıp yürüyordum, kendime neden bıraktığımı hatırlatıyordum. Bir de ben bir arkadasımla beraber bırakmıştım o da yardımcı oldu. Hani o içmedi ben de içmemeliyim gibi. Arada kaçamak yaptığım 2 sefer oldu ilk 1 hafta sonra 2 3 fırt cektim güzel gelmedi zaten. Sonra bir kez daha oldu dayanamadım 1 fırt aldim artık midemi bulandiriyordu. Sonrasında da cok uzun zaman geçmişti atiyorum 1 ay. 1 aydır icmedin artık içmek sacmalamak olur, zaten nasıl bıraktın, bir daha deneyebilir misin, bırakabilir misin, neden bıraktın unutma gibi kendime telkinlerde bulundum.

Bu arada yerine bir şey koymadım. Bir yerde de okumuştum, yerine bir şey koyduğunuz zaman bağımlılığı kırmış olmuyorsunuz. Ondan yine sigaraya dönmeniz kolay oluyor diyordu. Örneğin nikotin bandı, sakızı veya çerez veya sizin dediğiniz gibi elektronik sigaralar gibi gibi örneği cogaltabilirsiniz.
Bir de aklınıza sigarayı getirecek bir ortam varsa bir süre uzak durabilirsiniz diyordu. Mesela içki ortamı. Ben kahve yani çok seviyordum o nedenle başlangıçta kahveyi azaltmistim.

Back
X