Sigarada alışkanlıklarımın payı

PeriLous

Iyi ki varsınız kızlarım..
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2010
3.764
727
Merhaba arkadaşlar burada daha öncede konus açmıştım 11 yıldır sigara içiyorum ve son 4 yıldır ciddi manada bırakmaya çabalıyorum bronşitim var üstelik nefes bile alamıyorum aklıma gelen her yöntemi denedim allen car ,irade ,azaltarak,ilaçla... malesefki en uzun bırakabildiğim süre 4 gün 5.gün krizim artıyor ve ben yeniliyorum
2 gün önce nasıl kurtulurum diye düşünürken sigaranın bendeki yerine dikkat ettim neredeyse 11 yıldır süregelen alışkanlıklarım var sigara ile ilgili sigarayı bırakma girişimlerimde hep o anlarda sıkıntı çektim. bende durum böyleyse bu işe son vermenin yolu alışkanlıklardan kurtulmak olabilir dedim ve başladım yazmaya ve anladımki her an her dakika içiyorum be bu mereti günde 1 paket net bitiyor bazen 2yide bitirmeye yaklaşıyor. 2 gündür var olan alışkanlıklarımın bir kısmını yenmeye çalışıyorum zorluyor beni elbet ama yılmıyorum kendime diyorum bırakmadın işte hala içiyorsun ama artık eskisi gibi içemezsin öncelikle alışkanlıklarımı sıralamak istiyorum:

ALIŞKANLIĞIM ALIŞKANLIĞIMI BIRAKTIĞIM TARİH
1.Uyanır uyanmaz aç karınla 15 Şubat
2.Tuvalette 15 Şubat
3.Kahvaltı ve yemeklerden hemen sonra
4.Dışarı çıkmak için hazırlanırken
5.Kişisel temizlik yaparken 15 Şubat
6.Bilgisayar başındayken 15 Şubat
7.Telefonla konuşurken 15 Şubat
8.Ders çalışırken ara verdiğimde
9.Dışarı çıkarken yanımda paket bulundurmak
10.Okula ilk girdiğimde fakülteye girmeden
11.Ders aralarında
12.Mutfakta 16 Şubat
13.Uyumadan hemen önce

Şimdilik tespit ettiğim alışkanlıklarım bunlar ve ben 15 şubat sabahından beri bazılarına son verdim hala da sürüyor maksadım en son terk ettiğim alışkanlığın üzerinden 1 ay geçtikten sonra tamamen bırakmak. şimdiden zorlanmaya başladım ama 1 aya kadar herşeyin kolaylaşacağından eminim bu durumda bu illetten kurtulmak çok basit olacak yarında benim için en zor olan 3. maddeden kurtulmaya başlıyorum bu arada günde 1-2 paket içerken 2 gündür günde sadece yarım paket içmeye başladım benim içn neredeyse mucize
burada her alışkanlığı bıraktığımda tarih ekleyeceğim sizde deneyin isterseniz kaybedeceğiniz birşey olmaz ama kazanacağınız çok şey olabilir...

Son düzenleme:
valla çok değişik bir yöntem. ben de okuyunca baktım ki aynı alışkanlıklar bende de vardı. ama şimdi düşündükçe sabahları aç karna o sigarayı nasıl içmişim diyorum.. vücuduma ne büyük eziyet etmişim diyorum. benim 40. günüm bugün. ve neredeyse ben bu işi bitirdim diyebiliyorum. sana da bu yolda başarılar diliyorum. allah yardımcın olsun....

çok teşekkür ederim iyi temenniniz için ve ayrıca sizi tebrik ediyorum inşallah bende 40 gün 40 ay 40 yıl diyebilirim

3. maddeden bugün kurtulacaktım ama o kadar kolay olmadı 1-2 gün daha ertelemeyi düşünüyorum bunu
evin içinde artık siga içmediğim için 15 şubattan beri 5. 6. ve 7. maddeyide terk etmişim şimdi farkediyorum :) hemen güncelleme yapayım

X