3. güne girdim bırakalı.
Daha önce pek çok kez bırakma denemem oldu.
2 sene kurtuldum, hamileliğimde. Sonrasında bir öfke anında hatalı tercih yaptım. O an markete girmeseydim daha da içmezdim biliyorum.
Sonrasında tekrar denedim, kah iki gün bıraktım, kah geceden sabaha... Her seferinde sigara özlemim ağır bastı ve geri döndüm.
Bu kez, çok kararlıyım. Koydum kafaya ne kol kaptırırım ne bacak kaptırırım bu hıççtğmın illetine.
Emre Üstünuçar videoları izledim, Allen Carr Türkiye temsilcisi ve terapistlerinden, İzmir, Adana, Ankara, İstanbul vb şehirlerde kah 25 kişilik (Fiyat vs kendi sitesinden ulaşabilirsin bilgilere), kah 8 kişilik grup terapileri veriyor, çok zorlanırsan arayıp danış. Gelemeyecek durumdakilere online terapi sağlıyor.
Ben yazdım bunu aklımın köşesine, çok başım sıkışırsa "Alın beni buradan terapiye neyim götürün" diye arayıp ağlayacağım.

Neyse işte kararlıydım zaten, aylardır da aklımı buna hazırlıyordum. İrade işi değil, bir şeyleri doğru anlamaya ihtiyacım vardı sadece bu. Güçlüyüm de, insan kendini öldüren iğrenç bir şeyi içme konusunda nasıl bu kadar tüm güç istikrarlı davranabiliyor değil mi? Kesinlikle sigara içen insanlar acayip güçlü ve iradeli olmalı.
Neyse oturdum videoları hatmettim kararımı verdiğim gece, kitabı pdf buldum indirdim, okuyorum, aklıma geldikçe okuyorum. En zoru ilk üç gün diyorlar (Ve bir de ilk 15 günlük süreç), vallahi zerre zorlanmıyorum kahvemi bile sigarasız lıkır lıkır içiyorum canım çekmiyor.
Siz de bakın araştırın, en etkili yöntem Allen Carr diyorlar. Bence de öyle.
Daha geçtiğimiz aylarda da bir hafta içmemiştim (Azaltarak bırakma yöntemini denedim) ama ilk günden itibaren duvarları tırmalıyordum. Bu kez çok rahatım, mis gibiyim oh, 72 saati devirdim bile.
Ne sinir stres yaşıyorum, ne aptallaştım odak sorunu yaşıyorum, ne sürekli bi şeyler yemek istiyorum. Hatta 3 gündür sigara içerken yediğimden de az yiyorum (Hep sigara altı yapıp duruyordum). Zor değil, korkulası bir şey de değil.